NBA Pelaajaspessut 3.2.2016

NBA Pelaajaspessut 3.2.2016

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Pelaajaspessuja sekä niistä yleistä höpinöintiä.

Vetojen keskenäinen riippuvuus on merkittävää, jos samaan otteluun on useita overeita tai undereita ja se korostuu selvästi lisää, jos ne ovat saman joukkueen pelaajille. Tämä on luonnollisesti seurausta siitä, että mikäli joukkueelle sattuu hyvin heikko päivä ja ottelu ratkeaa hyvin aikaisessa vaiheessa, niin avausviisikon pelaajat istuvat viimeiset minuutit vaihtopenkillä.

Vastaavasti tasaisissa otteluissa saattaa viimeiseen minuuttiin tulla jopa yli 20 pistettä, kun rikkominen tulee pakolliseksi, jotta tappiolla olevalla joukkueella olisi edes jonkinmoista toivoa. Luonnollisesti jatkoaika onkin sitten over-vedoille mainio asia ja undereille ei. Mikäli tälläisessä ottelussa on esimerkiksi kolme underia, niin siinä on hyvin suuri mahdollisuus, että kaikki menevät väärin viimeistään jatkoajalla, kun 5 minuuttia näihin on hyvinkin merkittävä lisä, sillä silloin kentällä ovat toki tärkeimmät pelaajat, joita pelaajaspessut yleensä koskevat.

Pelaajien peliajat ovat myös mielenkiintoinen tekijä, sillä ne ovat kyllä normaaliolosuhteissa (ilman virhevaikeuksia, jatkoaikaa tai yllättävää murkavoittoa/tappiota kohtuulisen helppo arvioida), kunhan vain huomioi rasitustekijät, kuten mahdollisen b2b ottelun, edellisen ottelun jatkoajan, loukkaantumiset jne.

Usein vedon kannalta sen hyvyys/heikkous ylikorostuu pistesarakkeessa, kun moni joukkue luonnollisesti antaa pelaajalle vähemmän peliaikaa silloin, kun pelaajan peli ei kulje ja sama toisinpäin, että kuumat pelaajat saavat lisäminuutteja. Peliajan karsintaa taoahtuu varsinkin joukkueissa, joissa on laaja pelaajamateriaali, eikä pelaaja ole joukkueelle huippu tärkeä, jonka paikkaajan perustaso on huomattavasti heikompi.

Esimerkiksi, jos Boston Celticsin pelaajalle sattuu heikko päivä näkyy se hyvin usein suoraan minuuteissa, laajan pelaajamateriaalin vuoksi. Vastaavasti toiseen suuntaan viime yönä oli juuri oiva esimerkki Bucksin Khris Middleton, joka pelasi roimat 39 minuuttia, vaikka heittovire oli täysin kateissa, pelitilanneheitot surkeat 7/22 ja vapaaheitot 5/8. Hänen onnistumisensa on usein Bucksin menestyksen elinehto, joten tästä syystä hänen minuutteja harvoin karsitaan, vaan toivotaan että heittopeli löytyisi ennemmin tai myöhemmin ja tämä käytäntö on sama lähes kaikkien joukkueiden huipputärkeiden pelaajien kohdalla.

 


 

LeBron James, alle 24.5 pistettä 1.85 56% (888sport, Unibet)

 

Jahlil Okafor, alle 17.5 pistettä 2.2 54% (Betsson, Nordicbet, Betsafe)

 

Victor Oladipo, yli 15.5 pistettä 1.85 (Bet365)

 

Nikola Vucevic, yli 16.5 pistettä 1.85 60% (888sport, Unibet)

 

Avery Bradley, yli 14.5 pistettä 1.8 62% (Betsson, Nordicbet, Betsafe)

 

Danilo Gallinari, alle 21.5 pistettä 1.85 59% (Betsson, Nordicbet, Betsafe)

 

Karl-Anthony Towns, alle 19 pistettä 1.85 60% (Betsson, Nordicbet, Betsafe)

 

Chandler Parsons, yli 16.5 pistettä 1.85 62% (888sport, Unibet)

Kommentit (0)