Veikkausvihjeet: NBA 1.11.2015

Veikkausvihjeet: NBA 1.11.2015

S.Sukkela blogi

Comments: 1

Tänään on viikon kokeilujakson viimeinen päivä. Mikäli kiinnostus on herännyt myös side-vetoihin marraskuun tai jopa loppukauden osalta, niin käykäähän lukemassa ketjuni keskustelupalstan Maksullisessta osiosta. Aikaa tilaukseen on maanantaihin klo 18 asti. Tänään myös sidet ja pidemmät höpinät!

NBA 1.11.2015

Boston Celtics – San Antonio Spurs, San Antonio -6 1.98 53% 2u

Boston Celtics – San Antonio Spurs, Over 202.5 1.99 55% 2u

Kaksi huippuleveän materiaalin omaavaa joukkuetta. Ero on siinä että Celticsin materiaali on tasapaksun leveä, kun vastaavasti Spursin kärki huipputerävä ja vaihtomiehien taso kova. Periaatteessa paperilla aloitusviisikot ovat sellaiset kuten perinteisessä koripallo-ottelussa kuuluukin olla. Kuitenkin mikäli Celtics aikoo haastaa Spursin, sen on pakko pelata nopeata small-ballia. I.Thomas, joka on jo nyt käytännössä varma voittamaan 6. mies palkinnon (mikäli ei siirry avausviisikkoon jossain vaiheesssa) tulee kentälle nopeasti, sillä Tony Parkerin heikkous hyvännäköisten naisten lisäksi on nopeiden autojen sijaan vikkelät point guardit. Mikäli Celtics lähtee taistoon perinteisin kokoopanoin on pian LMA ja Duncan syönyt aamiaiseksi Celticsin etukentän, eli run Celtics run. Kuitenkin tasoero on vain niin kova näiden kärkimiehien osalta, että mikäli ottelu pysyy tasaisena, niin Kawnin ja kumppaneiden uskoisi onnistua jäädyttämään Celtics ja riuhtaista tarvittava ero.

Miami Heat – Houston Rockets, Over 206.5 1.952 61% 4u

Houstonin alkukausi on ollut täyttä räpellystä, nyt jo loukkaantumisetkin vaivaa ja joukkueen sentteri-power forward osasto on todella kapea. No eipä tämä Houstonia ennenkään haitannut, vaan partajehulle pallo kouraan ja katse kohti koria samalla kun joukkuetoverit lähettelevät kiivastahtisesti kolmosia ilmaan ja Ty Lawson juoksee kenttää ympäri kuin humalassa autoansa etsien. Miami ei normaalisti juuri nopean pelin varaan laske, kun he viime kaudella tekivät sentteriksi tuon jättilöydön Hassan Whitesiden. Tänään varmasti Heat peluuttaa monesti Boshia sentterinä, jolloin hyviä otteita esittäneelle Gerald Greenille vapautuu paikka myös laskea kolmospommeja ilmaan.

Chicago Bulls – Orlando Magic, Orlando +8 1.99 60% 4u

Orlando Magic on ollut yksi tämän kauden erityisen positiivisista yllätyksistä. Joukkueen nuoret pelaajat ovat kasvaneet taidollisesti paljon ja Tobias Harris, Victor Oladipo ja Nikola Vucevic näyttävät kaikki pelaajilta, jotka voisivat tunnetumpina niminä ja paremmassa joukkueessa jokainen tavoitella tähdistöottelun pelipaikkaa. Päävalmentaja Scott Skiles on erityisen tunnettu tiukasta otteestaan, mitä tulee puolustuspeliin ja tämä jo ajoittain näkyy, mutta selviä nuoren joukkueen virheitä tulee edelleen. Siihen ei olisi paljon vaadittu, että joukkueella olisi alla 2 voittoa nykyisen 2 tappion sijaan.

Washington ottelussa John Wall siirsi Wizardsin aivan lopussa pisteen edelle. Vika hyökkäys jäi Magicille, mutta paristakin yrityksestä huolimatta ei vain pallo pomppinut koriin ja tuurikin oli huono. Oklahoma ottelussa vastaavasti tapahtui nuorelle joukkueelle emämunaus, sillä he siirtyivät hienosti onnistuneella kolmen pisteen korilla johtoon, kun pelikellossa oli enää muutama sekunti jäljellä. Sen sijaan, että joukkue olisi nopeasti siirtynyt takaisin puolustusasemiin, he jäivät liian pitkään riemuitsemaan ”voittoa”. Kuitenkin Russell Westbrook käytti tilaisuuden hyväksi ja upotti todella vaikean kolmen pisteen heiton, jota kuitenkin helpotti se, että vaikka se oli kaukaa ja vauhdista, niin puolustajat eivät olleet häiritsemässä suoritusta. Ottelussa pelattiin kaksi jatkoaikaa ja hyvän taistelun jälkeen Magic hävisi huippujoukkue Thunderille ja sai varmasti kuulla kovasanaset torut Skilesilta varsinainen peliajan viimeisen tilanteen puolustuksesta.

Chicago Bulls on vielä hyvin vaikea arvioitava, kun otteet heittelevät upeasta surkeaan. Huolestuttavan tilanteesta tekee jo se, että tässä vaiheessa kautta Derrick Rose ei ole 100% kunnossa ja Joakim Noah pystyy pelaamaan hyvä jos 20 minuuttia, kun vielä pari kautta sitten ei ollut väärin tituleerata häntä liigan ykkössentteriksi, mutta tuon jälkeen vammat eivät ole antaneet hetkenkään rauhaa. Bulls ajaa sisälle uutta nopeaa pelityyliä, mutta tämäkin on takerrellut usein melkoisesti vaikka vielä preseasonilla näytti, että Bullsista tulee hyökkäyspäässä lähes pysäyttämätön. Toki joukkueen materiaali on selvästi edellä Orlandon, mutta tämän hetkiset näytöt tukevat vahvasti Magicin pelaamista. 

TILI AUKI TÄSTÄ

Kommentit (1)

Lukemista varten

Näihin vihjepäivityksiin ei omia vihjeitä, vaan niiden paikka keskustelupalstan puolella. Myöskin kaikki kommentit, kysymykset ja palaute, niin rakentava kritiikki kuin positiivinen palaute minun keskustelupalstan blogiini tai Twitteriini.