Joululahjaostokset QPR:n piikkiin

Joululahjaostokset QPR:n piikkiin

SirAlex blogi

Comments: 0

Jatketaan mahalaskun jäljiltä uudelle kierrokselle, joka ennakkoon on ihan ok maistuva. Viime viikonlopun surkeasta tuloksesta huolimatta, ainakin kerroinliikehdintä oli arvioita tukeva (Manu-Pool u2.5 2,11 -> 1,96, AVL +0.25 2,19 -> 2,04, CPL+0  1,87 -> 1,78 & Swansea-0.5 2,45 -> 2,42).  Viikonlopun pääkohteessa (Aston Villa +0.25) Villa–laituri Kieran Richardson otti hyökkäyspäässä käsittämättömän punaisen ottelun 20. peliminuutilla ja veto oli pitkälti taputeltu. Manchesterissa kotijoukkue jatkoi kliinistä viimeistelyä ja ”murskasi” Liveroolin 3-0, vaikka oli ottelutapahtumien valossa vastaantulijana. Manu on Pool –voiton tavoin ollut kuluvalla kaudella hyvin onnekas, eikä peliesitysten perusteella kasassa pitäisi olla lähellekään 31 pistettä. Myös Etelä-Lontoossa tuloksena oli vesiperä, vaikka over 2.25 näyttikin vartin kohdalla 1-1 –tilanteessa jo melko hyvältä.

Manchester City – Crystal Palace 70.5 19 10.5 O/U 54 46

Lähdetään liikkeelle Etihad Stadiumilta, jossa heikkoa arpaonnea Euro –kentillä jatkanut Manchester City, isännöi kelpovireistä Crystal Palacea.

Joulukuu on ollut Manchester Citylle fyysisesti raskas ja tuleva Palace –kamppailu on isännille jo peräti kahdeksas ottelu neljän viikon sisään. Aikaväli on pitänyt sisällään mm. kärkiottelun kotimaan liigassa, sekä kaksi kuoleman ottelua Mestareiden liigassa. Tuloksellisesti joukkue on suoriutunut erinomaisesti ja alla on seitsemän ottelun voittoputki. Tiivis rupeama on kuitenkin vaatinut veronsa pelaajaluettelossa ja sivussa ovat tällä hetkellä joukkueen kaikki hyökkääjät(Aguero, Jovetic, Dzeko), sekä kapteeni Vincent Kompany. Tuoreissa haastatteluissa City-luotsi Manuel Pellegrini on vihjaillut kokeilevansa hyökkäyksessä keskikentän raataja James Milneriä, joten heikennys edellä mainittuun kolmikkoon on huomattava.

Menneen viikonlopun otteluissa Manchester City jatkoi voittoputkeaan kaatamalla vieraissa nousijajoukkue Leicesterin. Joukkuetta järisyttävät suuret poissaolot ja parin päivän takainen rasitus Italian kentiltä näkyivät selvästi Cityn jäädessä kauaksi normaalista tasostaan.  Crystal Palace kohtasi puolestaan kotiareenalla Stoken ja joutui tyytymään 1-1 tasapeliin, joukkueen valmentaja Neil Warnock oli ottelun jälkeen hyvin pettynyt ja osansa pahasta olosta sai mm. Stoken ajanpelaaminen, sekä Selhurst Parkin surkeahko nurmi. Itse pelissä Palace laituri Yannick Bolasia oli kolleega Wilfred Zahan ohella jälleen mykistävän hyvä ja on vain ajankysymys milloin hienot esitykset alkavat tuottaa hedelmää. Bolasiella on viimeiseen neljään otteluun sarjan kaikista keskikenttäpelaajista eniten maalintekopaikkoja ja kaksikolla Bolasie–Zaha liigan eniten kosketuksia(52) vastustajan boksin sisällä, kakkosena samaisessa tilastossa rymistelee muuan City –kaksikko David Silva–Samir Nasri.

Loukkaantumistiedot tuli Cityn osalta jo edellä käsiteltyä. Crystal Palacella tilanne on huomattavasti parempi ja joukkue pääsee haastamaan hallitsevan mestarin miltei ykkösmiehistöllään, kun sivussa on ainoastaan Adrian Mariappa, sekä ex-gunners kärki Marouane Chamakh. Kaksikosta jälkimmäinen on noussut tahmean alun jälkeen kelvolliseen formiin, mutta on siitä huolimatta Mariappan ohella korvattavissa.
 
Manchester City on poissaoloistaan huolimatta ottelun suursuosikki. Isännät ottavat ottelussa pallonhallinnan ja Palace pyrkii tavoilleen uskollisena iskemään vastaan. Mikäli City jatkaa samankaltaisia esityksiä, kuin vajaa viikko sitten Leicesteriä vastaan, on vierailija Crystal Palacella täydet mahdollisuudet jopa täyteen pistepottiin.

Lapulle nousee vierailijat tasoituksilla tai vaihtoehtosesti vähän samaa asiaa ajavat, jo parhaat päivänsä nähneet underit.


QPR – West Bromwich 45 27 28 O/U 48.5 51.5

Viime viikonloppuna rahat (ja uskottavuuden?) vienyt West Bromwich matkustaa tulevana viikonloppuna nousijajoukkue QPR:n vieraaksi ja taas ollaan vahvasti rajan toisella puolen.

Aston Villan viiden ottelun tappiottoman putken viime lauantaina katkaissut West Bromwich saa kiittää pisteistään paljolti Kieran Richardssonia, jonka ansiosta joukkue sai pelata lähes 70 minuuttia ylivoimalla. Mies ylivoimasta ja voitosta huolimatta joukkueen pelaaminen ei vakuuttanut vieläkään ja kunnon maalipaikoille pääseminen tuntuu olevan haasteellista.

Kotijoukkue QPR jatkoi tappiokierrettä vieraskentillä, kun joukkue hävisi maanantaina Evertonille lukemin 1-3. Joukkue on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua vieraissa ja kasassa on nolla pistettä, maalierolla 3-20. Tuorein tappio Goodison Parkilla oli kuitenkin peliesitysten valossa jo selvästi aikaisempaa parempaa ja ottelu oli hyvin tasainen. Loftus Roadilla QPR on ollut alkaneella kaudella todella vahva, eikä joukkue ole hävinnyt viimeisestä seitsemästä kotiottelustaan kuin yhden ja sekin tuli aikamoisella vääryydellä Poolia vastaan. Ärrät on luonut pelaamissaan kotiottelussa peräti 19 vaarallista maalipaikkaa ja pitää kyseisessä tilastossa liigan 3. tilaa(edellään ainoastaan Arsenal ja Chelsea).

Jos QPR:llä on vieraissa ollut vaikeaa, samaa voinee todeta myös Webasta. Tuloksellisesti kelvollisesti sujuneen vierasrupeaman takana joukkue on pelillisesti ollut selvästi tuloksia huonompi. Kauden kaikissa vierasotteluissaan West Bromwich on antanut vaarallisia maalipaikkoja QPR:n, Leicesterin ja Liverpoolin jälkeen sarjan neljänneksi eniten ja päässyt itse kokeilemaan maalintekoa liigan vähiten.

Loukkaantumistilanne on vuodenaikaan nähden molempien osalta hyvässä kunnossa. Isänniltä sivussa on keskikentän raataja Sandro ja vierailijoilta varmuudella ainoastaan Jonas Olsson. Victor Anicheben ja Chris Bruntin pelikunto selviää lähempänä ottelun ajankohtaa, mutta kumpainenkin on tarvittaessa täysin korvattavissa.

Joukkueiden materiaalit ovat tällä hetkellä hyvin lähellä samaa tasoa, joten QPR lähtee otteluun vahvan kotiedun turvin suosikkina. Markkina tuntuu imo rankkaavan nousijajoukkue QPR:n viikosta toiseen hieman todellisuutta heikommaksi kokonaisuudeksi, joten käytetään tilanne surutta hyväksi.

VIHJEET:

Manchester City – Crystal Palace 71.5 18 10.5 O/U 54 46:
-Crystal Palace +1.5 2,04 (52%) 6u

QPR – West Bromwich 45 27 28 O/U 47.5 52.5:
-QPR -0.25 2,15  (52%) 10u
-o2.5 2,17 (47.5%) 3u

Newcastle – Sunderland 43 29 27 O/U 47 53:
-Sunderland +0.5 1,88 (56%) 6u

Mahdollisesti vielä jotain foorumin blogin puolelle/Twitteriin(Sir4lex), olkaahan tarkkana jos kiinnostaa.

Kommentit (0)