Valgron Valioliigablogi

Uusimmat

Arsenalin hyvälle vireelle jatkoa?

Valgro blogi

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Sunnuntaina on luvassa todellinen herkkupala, kun Chelsea ja Arsenal ottavat mittaa toisistaan. Mikel Artetan luotsaama Arsenal on pelannut erinomaisen alkukauden ja johtaa sarjaa kahden pisteen erolla toisena olevaan Manchester Cityyn. Puolestaan Chelsean pelaaminen ei ole lähtenyt odotettuun lentoon Graham Potterin alaisuudessa. Tuloksellisesti Chelsea on kerännyt pisteitä, niin Mestarien Liigassa kuin Valioliigassa, mutta pelillisesti on vielä paljon kehitettävää. Hyvänä esimerkkinä edellisen kierroksen ottelu Brightonia vastaan, jonka Chelsea hävisi 4-1. Potterin peluutti laitapuolustajina Raheem Sterlingia sekä Christian Pulisicia ja se heijastui suoraan tulostaululle. Chelsea oli todella haavoittuvainen, etenkin puolustuspään transitioissa. 

Man Utd - West Ham ennakko

Valgro blogi

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Europelejä pelaavat Manchester United sekä West Ham ottavat mittaa toisistaan sunnuntain iltaottelussa. Molemmat joukkueet pelaavat torstaina kotonaan, United Eurooppa-Liigassa, kun taas West Ham Konferenssi-Liigassa. Etenkin Unitedin otteet ovat olleet viime aikoina etenkin Valioliigassa jopa erinomaisia. Newcastlen ja Chelsean kanssa päädyttiin tasatuloksiin, mutta United olisi ansainnut vähintään toisesta ottelusta voiton. Tottenham puolestaan kaatui näyttävän esityksen jälkeen 2-0. Myös West Ham on alkanut napsimaan pisteitä ja on noussut jo kympin sakkiin. Näen pelaamisessa silti paljon kehitettävää ja ottelut ovat olleet aika tarkkaa futista. 

Liverpoolin vireelle jatkoa?

Valgro blogi

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Valioliigassa otteluruuhka painaa päälle ja etenkin Mestarien Liigaa pelaaville tämä tuntuu kropassa ja mielessä. Jalat painavat ja mieli on jo osittain seuraavassa ottelussa. Tähän auttaa luonnollisesti, jos rosteri on suuri ja loukkaantumisia on vähän. Tämä lisää kilpailua joukkueessa ja aina kentälle päästessä on näytettävä valmentajalle, että kuuluun tänne. Liverpool on oiva esimerkki joukkueesta, joka on keskellä otteluruuhkaa ja suunnilleen puolet optimiavauksesta on telakalla. Silti Liverpool on pelannut alkukauden mittapuulla parasta futistaan juuri nyt. 

Crystal Palace - Wolves ennakko

Valgro blogi

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Crystal Palace ja Wolves kamppailevat kolmesta pisteestä tiistai-iltana Selhurst Parkilla. Valioliigan pelitahti on tällä hetkellä kova Qatarin MM-kisojen vuoksi, mikä luo oman haastavuuden joukkueille. Kierrätystä pitää miettiä normaalia enemmän, mutta samalla ratkaisevista pisteistä kamppaillaan jokaisessa ottelussa. Palace pelasi viikonloppuna Leicesteria vastaan maalittoman tasapelin, mutta ei olisi ansainnut edes sitä. Puolestaan Wolves voitti kotonaan Nottinghamin 1-0, mutta tasapeli ei olisi ollut vääryys. Nottingham pääsi kokeilemaan tasoitusta muun muassa rangaistuspotkusta, mutta Jose Sa torjui upeasti. 

Manchester Utd - Newcastle ennakko

Valgro blogi

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Erik Ten Hagin manageroima Manchester United saa Newcastlen vieraaksi sunnuntaina Old Traffordille. Newcastle on päässyt Eddie Howen alaisuudessa erinomaiseen vireeseen ja on tällä hetkellä top6-joukkueiden ykköshaastaja. Howe piti reilun vuoden taukoa valmentamisesta Bournemouth pestin jälkeen ja haki oppeja puolustamiseen muun muassa Diego Simeonelta, joka luotsaa Atleticoa Madridia ja on tullut tunnetuksi etenkin puolustuspelaamisen velhona. Howen suurempina heikkouksina Bournemouthin aikaan pidettiin hänen joukkueidensa puolustustyöskentelyä, mutta siihen on tullut selkeä muutos. Luonnollisesti Newcastlessa Howella on käytössä laadukkaammat pelaajat, mutta kehitys puolustuspelaamisen suhteen on ollut valtava. 

Julkaise syötteitä