Tähän mennessä kauden 22-23 paras ottelu

Tähän mennessä kauden 22-23 paras ottelu

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 

Arsenal - Newcastle on saatu äskettäin pelattua loppuun ja sydän pamppailee vieläkin rinnassa. Tämä oli tämän kauden Valioliigan paras ottelu. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta ei anneta sen hämätä. Ottelu oli täynnä taktisia elementtejä, klisesitä kovaa taistelua ja paljon keltaisia kortteja ja läheltä piti tilanteita. Tässä oli sitä kuuluisaa tunnetta. Molemmilla oli omat paikkansa tehdä avausmaali, valmentajat riitelivät keskenään, kentällä jokainen tilanne pelattiin loppuun asti. Kiitos Arsenal sekä Newcastle, että tarjositte meille katsojille tämän ottelun. 

Saatan katsoa ottelua hieman Arsenal lasien lävitse, mutta yritän olla parhaani mukaan neutraali. Mitään hienoa analyysia tästä ei saa, mutta annetaan tunteen viedä ja katsotaan, mikä on lopputulos. 

Arsenal aloitti ottelun vahvasti ja oli lähellä mennä ensimmäisen kympin aikana 1-0 johtoon. Tämän jälkeen peli tasottui ja vauhtia otettiin vähän pois. Arsenalin komennossa mentiin kuitenkin puoliajalle, vaikka Newcastlella oli aivan puoliajan lopussa oiva sauma päästä tauolle johdossa. Pallo kimposi Joelintonille kulmapotkusta ja hän puski hieman yli tai ohi, en muista. Kortteja nähtiin ensimmäisellä puoliajalla viisi kappaletta, mikä kertoo pelin intensiivisyydestä ja tärkeydestä. Välillä oli tunne, että ottelu lähtee erotuomari Andrew Madleyn käsistä, mutta loppujen lopuksi ottelu pysyi ihan ok Madleyn hanskassa, vaikka hieman erikoisia vihellyksiä nähtiin suuntaan, jos toiseen. 

Castle on vaikea voitettava 

Eddie Howe on luonut Newcastlesta äärimmäisen yhtenäisen ja logolle pelaavan joukkueen. Castle puolusti tänään enimmäkseen 4-5-1 muodossa, missä Arsenalin Bukayo Saka tuplattiin, välillä jopa triplattiin. Tässä tullaan Joelintoniin, joka on pelannut edellisissä otteluissa laitahyökkääjän hybridi mallia. Eli pallollisena tullut hyvin paljon sisään ja puolustaessa tehnyt kilometrejä aalspäin. Howe on koulinut Joelintonista massiivisen tärkeän pelaajan harakoille. Joelintonin juoksuvoimasta tulee hieman mieleen Arsenalin Ben White, mutta keskikentän muodossa. Joelintonin "moottori" on aivan uskomaton ja väitän Joelintonin olevan yksi suurimmista syistä, miksi Newcastle sai raavittua pisteen mukaansa. Tästä saadaan kiittää myös Howea. Varmasti oli kiusaus laittaa tervehtinyt Allan Saint Maximin avauskokoonpanoon mutta se olisi tietänyt huonoa puolustussuuntaan. Maximinea ei olisi saanut millään puolustamaan yhtä hyvin ja ennen kaikkea tunnollisesti Sakaa vastaan. Saka oli tuplauksesta huolimatta jälleen kerran yksi kentän parhaista pelaajista. Bukayo Sakan jatkosopimus tulee olemaan Arsenalille kuin lottovoitto. 21-vuotiaana Valioliigan paras laitahyökkääjä, huh! 

Adrenaliini virtaa edelleen kehossa ja tuntuu, etten muista toisesta puoliajasta juuri mitään, vaikka keskityin otteluun vielä normaalia enemmän. Arsenal hallitsi toisella puoliajalla palloa 71%, mikä on paljon. Kaikista suurimmat huippupaikat jäivät silti puuttumaan, vaikka hyville alueille päästiin. Xhakan jalat olivat yhdessä tilanteessa kuin betonia, missä lähes varma maali odotti, mutta Xhakan jalat eivät vain yksinkertaisesti liikkuneet. Myös Nketiah oli 87 minuutilla lähellä maalintekoa, mutta Pope otti komean jalkatorjunnan. Lopussa Arsenalin paine kasvoi kasvamistaan ja aivan lisäajan lopussa pallo osui Jacob Murphyn käteen ja Arsenalin pelaajat piirittivät Madleyta ja Arteta huusi täyttä kurkkua neljänelle erotuomarille. Myös Howe ja Arteta ottivat sanallisesti yhteen. 

Ainoa miinus ottelusta oli erotuomareiden antama lisäaika. Tällaisessa ottelussa 5min lisäaikaa on kauniisti sanottuna aivan liian vähän. MM-kisoissa vastaavasti ottelusta olisi tullut lisäaikaa noin 15 minuuttia. Oli loukkaantumisia, kramppeja, fysiot tulivat kentälle, aikaa pelattiin, joten viiden minuutin lisäaika oli täysi vitsi. 

Mutta edelleen olen kiitollinen tästä hienosta ottelusta. Molemmille joukkueille pisteet näyttivät merkitsevän kaikkea tuona 90 minuutin aikana, se oli hieno nähdä. Newcastlen vieraskannattajat olivat myös täydessä elementissä. Jaksvoivat huutaa ja pomppia läpi ottelun kuin viimeistä päivää. 

Arsenalin mahdolliset sudenkuopat 

Arsenalin kausi on ollut luvalla sanoen erinomainen. Iso kiitos siitä Edulle, Artetalle ja pelaajille. Unohtamatta kaikkia taustahenkilöitä. Arsenal on tarjonnut Shaktar Donetskin Myhailo Mudrykista noin 60 miljoonaa + bonukset päälle ja tämä on mielestäni erittäin tärkeä siirto saada maaliin, sillä Arsenalin rosteri on järisyttävän ohut. Etenkin nyt, kun Gabriel Jesus on kuukauden päivät sivussa. Mitä, jos Saka tai Gabriel Martinelli loukkaantuu. Ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi laadukkaita vaihtoehtoja tilalle. Se nähtiin myös tänään - Arteta teki vain yhden vaihdon, kun Tomiyasu korvasi Whiten 76. minuutilla. Hyökkäyspäähän näin fyyisessä ottelussa olisi äärimmäisen tärkeä saada tuoreita jalkoja, mutta kun ei ole tarpeeksi laadukkaita vaihtoehtoja, niin ei ole. Fabio Vieira on edelleen liian raakile näihin peleihin, sama Marquinhosin kohdalla. Etenkin tasaväkisissä otteluissa tämä antaa väistämättä etua vastustajille. Myös otteluruuhkassa kierrättämisen ja kilpailun kannalta uuden laitahyökkääjän tuleminen olisi erittäin tervetullut asia tykkimiehille. Onneksi Emilie Smith-Rowe alkaa vihdoin lähennellä ottelukuntoa. Se tekstistä tällä kertaa, kiitos jos jaksoit lukea tänne asti. 

Kommentit (0)