Poissaolot kiusaavat Chelsea

Poissaolot kiusaavat Chelsea

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 21/22 vedonlyönti 

Steven Gerrardin alaisuudessa hyvään vireeseen päässyt Aston Villa saa tapaninpäivänä Chelsean vieraakseen Villa Parkille. Molemmissa joukkueissa on enemmän tai vähemmän koronaa, mikä tuo oman mausteensa otteluun. Chelsean leiristä on tällä hetkellä yllättävänkin selkeä kuva pelaajista, jotka ovat saaneet positiivisen testituloksen, mutta Villan puolelta on hieman epävarmaa tietoa. Luvassa on kuitenkin mielenkiintoinen ottelu, sillä Gerarrdin miehistö on antanut big six-joukkueille oivan vastuksen. 

Chelsea pelaa vielä keskiviikkona Liiga-cuppia, mutta Tuchel sanoi pressitilausuudessa kierrättävänsä miehistöä. Ainakin Ngolo Kanten pitäisi saada huili ja olla sunnuntaina pelikunnossa. Chelsean isoimmat poissaolot ovat hyökkäyspäässä, mikä on luonnollisesti syönyt viimeistelystä tehokkuutta. Romelu Lukakun, Timo Wernerin ja Kai Havertzin ollessa poissa, Tuchelilla ei ole hyökkäykseen oikeaa ysipaikan pelaajaa. Kanten, Kovacicin ja Jorginhon mahdolliset paluut parantavat Chelseaa, mutta ehkä enemmänkin kentän tasapainoa ja puolustustyöskentelyä. Toki kaikki kolme ovat isossa roolissa pelinavaamisessa ja vastustajan linjojen murtamisessa. Chelsealle on myös mennyt viime otteluissa helpohkoja maaleja, mihin Tuchel varmasti haluaa sunnuntaina keskittyä.  

Gerrard keskittyy puolustukseen 

Gerrard on ollut kuusi ottelua Villan managerina ja saldona on neljä voittoa ja kaksi tappiota. Tappiot tulivat Citya ja Liverpoolia vastaan, joille se pystyi antamaan hyvän haasteen ja ottelut päättyivät Villan yhden maalin tappioon. Villan muoto on ollut kapea 4-3-3, mikä tarkoittaa laidoille jäävän tilaa, niin puolustettaessa kuin hyökätessä. Hyökätessä ylimmän kolmikon laiturit tulevat sisään, mikä avaa tilaa laitapuolustajille Matty Cashille ja Matt Targetille tilaa nousta. Puolustettaessa Villa on ollut tiiviinä ja Gerrard on tykännyt valita varsinkin ennalta kovempia joukkuieta vastaan normaalia puolustavampia pelaajia. Esim Ashley Young on pelannut edellisessä otteluissa yläoksan vasemmalla puolella, mikä on selkeästi puolustavampi vaihtoehto. Villan tavoitteena tulee olemaan mahdollisimman tiivis paketti alaspäin ja nopeat vastahyökkäykset. 

Villa on päästänyt kuudessa pelaamassaan ottelussa Gerrardin aikakaudella maaliodottamaa 6.31, mikä on vain hivenen päälle maalin per peli. Lukemaa voidaan pitää hyvänä, sillä Villa on kohdannut esimerkiksi Cityn Poolin ja Leicesterin. Tämä on myös kuudenneksi pienin lukema Valioliigasta. Chelseasta voisi puhua enemmän, mutta itse laitan heidän heikon vireensä suurilta osain avainpelaajien loukkaantumisten piikkiin. Itseäni kiinnostaa otteluun nykymarkkinalla vähämaalisuus. Villa on todistanut pysytvänänsä pitämään pelit tasaisina ja markkinalla ei ole mielestäni huomioinut yllä mainittuja asioita tarpeeksi.   

Pelivalinta: 

26.12 Aston Villa - Chelsea Under 2.5 goals @1.87 Nordicbet. panos 2.5/5. kerroinraja 1.75.

Kommentit (0)