17.9 Veikkausliiga: Honka ottaa ensimmäisen voittonsa kesäkuun jälkeen

17.9 Veikkausliiga: Honka ottaa ensimmäisen voittonsa kesäkuun jälkeen

Viki blogi

Comments: 1

Honka - MYPA

Honka+0 at 2.25 (49%) 3/5

TPS on tullut Hongan ohi ja tällä hetkellä espoolaisten taival Veikkausliigassa on päättymässä. Hongan tilanne on kaikkiaan sekava ja itse peli on jäänyt viime kuukausien aikana kaiken muun sähellyksen alle. Honka on viime peleissä pelannut ihan pirteästi, mutta se ei riitä jos edellinen voitto tuli kesäkuussa. Honka on tosin pelannut edellisestä viidestä pelistä neljä vieraissa, mikä tavallaan vääristää surullista saldoa.

 

 MYPA on tasaisesti keskikastissa ja joukkue voidaan jo laskea panoksettomiin joukkueisiin. Edellisellä kierroksella joukkue otti pitkästä aikaa voiton, mutta se oli kotikentällä missä MYPA on pelannutkin ihan hyvin. Vieraissa meno on kerrassaan surkeaa, mistä kertoo edelliset kymmenen ottelua saldolla 0-2-8. Otteista on paistanut intohimon puute, eikä pelaaminen ole ollut kovinkaan laadukasta.

 

Kuqi on poissa Hongan penkiltä, minkä osa joukkueesta voi kokea positiivisenakin asiana ja myös Hongan kannattajat palaavat katsomoon pitkän hiljaiselon jälkeen. Honka lähtee otteluun selvästi vieraita motivoituneempana, eikä MYPA:n vierasesitykset muutenkaa lupaa hyvät. Kotijoukkueen tilanne on vaikea, mutta uskon sen kaatavan tänään MYPA:n.

 

IFK Mariehamn - SJK

Under 2.5 at 2.04 (56%) 4/5

 

IFK Mariehamn on Veikkausliigan kuumin joukkue ja edellisellä kierroksella se nousi jo neljänneksi. Hurjan voittoputken takana on Pekka Lyyskin muutos puolustusvoittoisempaan pelitapaan ja Kristian Kojolan paluu takalinjoille. Kojolan paluun jälkeen IFK Mariehman on päästänyt vain 0.6 maalia/ottelu ja voitoista saatu itseluottamus on ruokkinut nimekästä joukkuetta. Saarelaisten otteluohjelma on ollut kuitenkin helppo, mutta seuraavissa peleissä se joutuu kovaan testiin.

 

SJK kohtasi Veikkausliigan kärkijoukkueet peräkkäin, eikä joukkue hävinnyt ainuttakaan ottelua. Verkko heilua omissa ainoastaan kerran, mikä kertoo kaiken olennaisen SJK:n koko kauden loistavasti toimineesta puolustuspelistä. Maalinteko on ollut hieman nihkeämpää, mutta se johtunee puolustusvoittoisista ottelusuunnitelmista kärkijoukkueita vastaan.

 

IFK Mariehamn on terävöittänyt omaa pelaamistaan selvästi ja etenkin alaspäin joukkue pelaa selvästi alkukautta paremmin. Joukkue lähtee kotikentällään ennakkosuosikkina todella tärkeään "kärkikamppailuun", mutta SJK:n puolustusmuurin murtaminen ei tule olemaan helppoa. SJK:lta ovat sivussa tärkeät Aksalu ja Gogoua, mutta joukkueen puolustuksen tiiviys perustaa tiiviiseen joukkuepelaamiseen, joten kaksi tärkeää yksilöä on paikattavissa. Odotan tarkkaa peliä, jossa ei maaleilla juhlita.

Kommentit (1)

Honka ansaitusti satamaan,

Honka ansaitusti satamaan, MYPA oli odotetun vaisu. IFK Mariehamnin kaksi erikoistilannemaalia ekalla jaksolla laittoi kapuloita rattaisiin ja siellä paineltiin lopulta 4 maalia. Myöhemmin vielä Brassifutista!