18.6 Veikkausliiga: IFK Mariehamniin luotetaan jälleen

18.6 Veikkausliiga: IFK Mariehamniin luotetaan jälleen

Viki blogi

Comments: 1

IFK Mariehamn - FC Lahti

IFK Mariehamn+0 at 2.00 (58%) 5/5 (pinnacle)

 

Edellisellä kierroksella pelasin myös Mariehamnia ja sanoin, että IFK Mariehamn on kotikentällää eri joukkue. Näinhän se on ja laskevasta formista huolimatta se kaatoi kovavireisen Jaron lukemin 4-2. Voitto oli henkisesti tärkeä joukkueelle ja hyviä uutisia tulvii. Lyyski on tehnyt vahvan paluun toppariksi ja edellisessä pelissä Orgill teki paluun pelikentille ja osui samantien.

 

FC Lahti jatkaa kuuden ottelun tappiottomassa putkessa, mutta pelin voittaminen on muuttunut haastavaksi. Neljästä edellisestä ottelusta peräti kolme on päättynyt tasan ja ainoa voitto irtosi sarjajumbo TPS:stä. Tucon ja Shalan poissaolo on näkynyt ratkaisuvoiman puutteena ja kaksikko on sivussa myös tänään. Puolustus toimii, mutta tänään se joutuu ultimaaliseen testiin.

 

Jaro ja Lahti ovat (lähes) yhtä hyviä joukkueita, enkä näe miksi Lahti on tässä pelissä jopa suosikki. Jarokaan ei sitä ollut ja arvio tähän peliin on lähes sama kuin edelliseen. IFK Mariehamnilla on ollut vaikeampi jakso, mutta edellisen pelin voitto, Forsellin kaksi maalia ja positiiviset uutiset ovat nostaneet joukkueen pois negatiivisesta kierteestä. Ratkaisuvoiman puute on iso miinus Mariehamnia vastaan ja Lahti on lähellä kärsiä ensimmäisen tappionsa yli kuukauteen.

 

TPS - KuPS

Under 2.5 at 1.83 (60%) 3.5/5 (pinnacle)

 

Sarjajumbo TPS on osittanut piristymisen merkkejä. Se hävisi derbyn vasta lisäajalla ja IFK Mariehamn kaatui 3-1. Yksi suuri tekijä tähän on Jukka Lehtovaaran paluu maaliin. Lehtovaara on ehkä liigan paras maalivahti ja omalla tekemisellään ja torjunnoillaan hän nostaa koko joukkueen suoritustasoa. Sairastuvalta on myös huonoja uutisia sillä yli kolmanneksen Tepsin maaleista tällä kaudella tehnyt Eero Tamminen ei pysty aloittamaan ottelua.

 

Kalakukko porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa ja oma maali on pysynyt puhtaana koko tuon ajan. Voittoputki sai alkunsa juuri edellisestä Veritaksen vierailusta kun KuPS kaatoi Tepsin 3-0. KuPS on saanut pidettyä puolustuslinjansa stabiilina ja nollapelit ovat lisänneet itseluottamusta. KuPS on tehnyt viime peleissä paljon maaleja, mutta joukkue on ollut todella tehokas maalipaikoissaan.

 

KuPS:n puolustus on rautainen ja 8 maalia koko kaudella tehnyt TPS saa tehdä todella kovan työn maalin saamiseksi. KuPS on kyllä tehnyt paljon maaleja, mutta edelliselläkin vierailulla se ei todellakaan ollut kolmea maalia parempi, mutta joukkue käytti maalipaikan hyödykseen. Tänään ei montaa maalia nähdä.

Kommentit (1)

IFK Mariehamn painoi kyllä

IFK Mariehamn painoi kyllä toisella jaksolla niin vahvasti, että ei olisi voittokaan ollut huutava vääryys. Oisivat edes tasoittaneet, niin olisi irronnut omat takaisin. Turussa taas aika odotetunlainen peli, kaksi maalia oli jopa aika paljon pelitapahtumiin nähden.