21.5: Kauden ensimmäinen viikolla pelattava kierros

21.5: Kauden ensimmäinen viikolla pelattava kierros

Viki blogi

Comments: 5

Flamengo - Bahia

Bahia+0.5 at 2.08 (54%) 3/5

Flamengo on perinteinen suurseura, mutta viime vuodet ovat olleet vaikeita. Viime vuonna joukkue voitti Brasilian Cupin, mutta meno liigassa on ollut viime vuoden tapaan surkeaa myös tänä vuona. Flamengo on tilastojen mukaan Brasilian kannatetuin seura, mutta hieman tuntuu, että kannattajatkaan eivät ole enää seuran takana täydestä sydämestään. Flamengo ei saa enää samanlaista kotietua kuin vuosia sitten, eikä joukkue tällä hetkellä vakuuta millään osa-alueella.

 

Ennakoin Bahian nostavan selvästi tasoaan viime vuodesta ja ainakin alun perusteella voin sanoa olleeni oikeassa. Bahia hävisi kauden avausottelun hallitsevalle mestarille, mutta sen jälkeen joukkue on pelannut ilman tappioita. Bahia on paperilla viime kautta parempi ja etenkin hyökäyspäähän joukkue on löytänyt tarvitut täsmähankinnat. Rhaynerin ja Lincolnin pelaaminen on epävarmaa, mutta Bahialla on heittää kentälle pätevät korvaajat heidän ollessa sivussa.

 

Ney Franco hyppäsi Flamengon ruoriin ja luvassa on muutoksia. Brasiliassa valmentajat vaihtuvat niin usein, että mitään erillistä "kuherruskuukautta" valmentajan vaihdoksesta ei seuraa. Uskon, että Flamengo otti askeleen oikean suuntaan Ney Francon nimityksellä, mutta muutos ottaa aikansa. Flamengon ykköstykki Hernane palasi viime ottelussa kentälle, mutta loukkaantui heti uudestaan. Bahia on tällä hetkellä jopa kotijoukkuetta parempi joukkue, eikä Flamengo millään ole yli 50% kotisuosikki.

 

Criciuma - Chapecoense

Over 2 at 1.75 (64%) 4/5

Criciuman säilymistä pidettiin jopa jonkunlaisena ihmeenä, eikä odotukset tälle kaudelle juurikaan nousseet. Criciuma on kuitenkin pelannut jälleen ennakkoluulottomasti ja saldona on yksi tasapeli ja yksi voitto. Criciuma on tehnyt vasta kaksi maalia tällä kaudella, mutta maalipaikkoja on ollut kyllä enempäänkin. Criciuman puolustus on kuitenkin ollut välillä todella karmeaa katsottavaa ja tästä parhaan esimerkkinä toimii 6-0 tappio Botafogolle.

 

Chapecoense kuuluu myös niihin seuroihin, joille ei paljonkaan mahdollisuuksia anneta ennen kauden alkua. Joukkue majaileekin tällä hetkellä sarjan pohjalla ilman ainuttakaan voittoa, mutta Chapecoense on pelannut ennakkoluulotonta ja rohkeaa jalkapalloa. Joukkue sai edellisellä kierroksella neljän ottelun tappioputken katki, mikä on varmasti auttanut valmistautumista tähän otteluun.

 

Criciuma oli viime kauden runsasmaalisin joukkue koko sarjassa, ja uskon että maalimäärät ovat menossa viime vuoden lukemia kohti. Ottelu on tärkeä, mutta kumpikin joukkue tarvitsee voittoja. Tämän takia uskonkin, että luvassa on vauhdikas ottelu, sillä kummaltakin joukkueelta on nähty varsin lupaavaa hyökkäyspeliä. Kummankaan alakerta ei vakuuta ja paikkoja pitäisi aueta vielä normaaliakin enemmän.

 

Fluminense - Sao Paulo

Over 2.25 at 2.05 (54%) 3/5

Fluminense jatkoi alkukauden hyviä otteitaan, mutta joutui tästäkin huolimatta taipumaan Gremiolle. Brasilian maajoukkueen ykköskärki Fred sai ottelussa kyseenalaisen punaisen kortin ja on täten pelikiellossa. Tämä ei vaikuta Fluminensen peliin juurikaan, sillä penkiltä Fredin tilalle tulee Walter, joka oli yksi viime kauden parhaista pelaajista. Fluminensen ympärillä on positiivinen ilmapiiri ja joukkue saa varmasti yleisön taakseen Maracanalla, joten kotietu on normaaliakin suurempi.

 

Sao Paulo jatkoi loistavaa kauttaan kaatamalla Flamengon 2-0. Ottelun tähtenä oli kaksi maalia iskenyt Ganso, jota ollaan kovaa vauhtia viemässä Napoliin. Huhutaan, että siirto tapahtuisi jo tänään, mutta eiköhän Ganso nähdä jälleen kentällä. Ganson tapaan Alexandre Pato on löytänyt itsensä ja on sanomattakin selvää, että nämä kaverit kuuluvat tässä iskussa Euroopan huippusarjoihin. Sao Paulo on edelleen tappioitta, mutta tänään se joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin.

 

Overin kertoimet ovat kovat, Fredin poissaoloon on reagoitu turhaankin. Sao Paulon vieraspeleihin en kyllä monesti tule overia runnomaan, mutta nyt on iskettävä. Fluminense tulee sisuuntuneena tappion jälkeen ja yleisö painostaa joukkuetta hyökkäämään. Kun kentällä on yksilöitä kuten Conca, Pato ja Ganso, voi pelistä odottaa viihdyttävää. Maalinteko ei ole kummallekkaan ongelma.

Kommentit (5)

Tulihan se sieltä!

Olin jo kirjoittamassa, että parin edellisen vedon huono tuuri jatkuu. Bahialle vedot 25-4, mutta mistään ei mennyt sisään. Sitten lisäajalla vapari ja eniten missaillut Talisca heittää sisään, peli 1-1! Enemmän kuin ansaittu osuma siis ekasta pelistä.

PS. Criciuma mennyt aika alussa johtoon, toivottavasti maalitehtailu jatkuu.

Ainakin Maracanãlla saatiin

Ainakin Maracanãlla saatiin kivuttomasti overi sisään. ;)

2/3

Sitä overia ei kyllä tarvinnut juuri puristelle. Maracanalla nähtiin juuri sellaista viihdettä, mitä parhaillaan pystyu odottamaan. Criciuman 1-0 voitto ei puolestaan tyydyttänyt. Chapecoense ei saanut oikeistaa minkäänlaista kirivaihdetta päälle, mikä olisi avannut maalipaikkoja molempiin päihin. Criciumalla kyllä oli saumansa toiseenkin maaliin, mutta ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Danilo pelasi vahvan pelin tolppien välissä.

Tänään jatkuu kolmen pelin voimin, tämän hetkisillä linjoilla saattaisi löytyä pelattavaa. Pejantaina täysi kierros Veikkausliigassa ja viikonloppuna jälleen Brassifutista. Pysykää kuulolla!

En uskaltanut peesata kun en

En uskaltanut peesata kun en oo seurannu menestystä, mutta 2/3 helposti kotiin! Keep up the good work! :) ehkä ensi kerralla uskallan jo.

Ulkomuistista sanoisin, että

Ulkomuistista sanoisin, että tähän mennessä 12 osumaan, 3 hutia ja 2 pushia. Eli luottavaisin mielin voi hypätä seuraavalla kerralla kelkkaan!

PS. Tänään ei ole vetoja luvassa. Viikonloppuna kuitenkin luvassa uusi kierros ja tarkoitus kirjoittaa loppuun kattava ennakko MM-kisojen isäntämaasta eli Brasiliasta.