8.5 Veikkausliiga: Vedonlyöjän juhlapäivä

8.5 Veikkausliiga: Vedonlyöjän juhlapäivä

Viki blogi

Comments: 3

SJK - Honka

SJK-0.5 at 2.11 (55%) 4/5 (Pinnacle)

SJK on aloittanut kautensa hyvin, vaikka joukkue majaileekin sarjataulukon huonommalla puolella. SJK on hävinnyt neljästä ottelustaan vain yhden, eikä se ole pelannut kotonaan kuin kerran. Nyt SJK pääsee jälleen pelaamaan kotiyleisönsä edessä ja nousijajoukkueena se saa varmasti tuen taakseen. Kotijoukkueen syöttöpeli voi hieman kärsiä mahdollisesta kentän huonosta kunnosta, mutta olosuhteet ovat lopulta kummallekkin samat.

 

Honka on ollut yksi alkukauden mielenkiintoisimmisat joukkueista. Shefki Kuqin pelitapa on herättänyt paljon keskustelua, mutta ainakin alkukaudesta se on tuottanut myös tulosta. Honka on tehnyt sarjassa eniten maaleja, joten jotain siellä tehdään oikein, vaikkakin vastapainoksi joukkue on päästänyt toiseksi eniten maaleja. Honka on hankkinut paljon uusia pelaajia, eikä avauskokoonpano ole päässyt stabiloitumaan. Saa nähdä, minkälaisen avauskokoonpanon Kuqi tänään hatustaan vetää.

 

SJK:n Simo Valakari on loistava valmentaja, ja uskon että siinä piilee yksi ottelun avaimista. Hongan pelaaminen on ollut tehokasta, mutta samalla myös hyvin yksinkertaista. Valakari on varmasti tutkinut Hongan pelaamista tarkkaan, joten pitkät pallot linjan taakse tuskin tulevat yllätyksenä. SJK on laadukkaampi joukkue ja kotiedun merkitystä ei voi väheksyä.

 

MYPA - TPS

Over 2.5 at 2.27 (50%) 3/5 (Pinnacle)

 

MYPA jatkaa sarjan kärjessä viime kierroksen tappiosta huolimatta, mutta tänään olisi jälleen voitettava. Saarilla MYPA oli avausjaksolla myötätuuleen pelatessaan todella vahva, mutta sitten peli romahti. MYPA:n hyökkäyskalusto on varsin laadukas ja se pystyy pelistä toiseen luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Omissa on kuitenkin kolissut liian usein, vaikka viellä tähän mennessä MYPA on pystynyt kääntämän tiukan ottelut edukseen.

 

TPS pelasi jälleen hyvän ottelun RoPS:ia vastaan, mutta maalinteko on vaan niin kovin vaikeaa. TPS kyllä pystyy luomaan maalipaikkoja, mutta kuka ne saisi jatkettua maaliin? Tepsin on vain uskottava, että jos se jatkaa hyvää ja ennakkoluulotonta pelaamistaan, niin jossain vaiheessa heidät palkittaan. Turkulaisten puolustuspelaaminen on ollut yllättävä laadukasta, mutta tänään sivussa on alakerran liideri Sami Rähmönen.

 

Kumpikin joukkue pääsee varmasti maalipaikoille, kysymys on viimeistelystä. MYPA on saanut verkot tötterölle, mutta edellisestä ottelusta jäi parannettavaa. Vieraiden on taas jatkettava omaa tekemistään ja toivottava, että pallo löytää vielä tiensä maaliin. Rähmönen tekee ison loven vieraiden kokemattomaan puolustukseen ja vasemmalla laidalla kirmaava Dawda Bah ei ole helpoin pideltävä Rähmösen korvaajalle.

 

HJK - IFK Mariehamn

Under 3 at 2.06 (54%) 3/5 (SBOBET)

 

Mika Lehkosuon johtama HJK ei ole hävinnyt vielä peliäkään, eikä omiin ole mennyt maaliakaan. Lehkosuon prosessi on kuitenkin vasta alussa, ja pelaajilla on paljon opittavaa. Tekemisen taso on kuitenkin saatu uudelle asteelle, ja pelaajien asenteessa on tapahtunut selvä muutos. Klubin materiaalihan on suoraan sanottuna "ennennäkemätön" Suomen leveyspiireillä, eikä ole yhtään ihme, että HJK on kääntänyt kurssinsa näinkin nopeasti.

 

IFK Mariehamn on aloittanut kautensa odotetu vahvasti ja se majailisikin sarjan kärjessä ilman seurajohdon tekemää virhettä ja siitä seurannutta avausvoiton mitätöintiä. IFK Mariehamn on kuitenkin pelannut paljon kotona ja vieraissa onkin ollut yleensä vaikeampaa. Viime vuonna joukkue tosin pelasi ennakkoluulottomasti myös vieraissa ja saman tason säilyttäessä se on tiukasti kiinni mitalissa. Saarelaiset pystyivät kääntämään "kärkiottelun" MYPA:a vastaan edukseen ja se taistelee pisteistä tosissaan myös tänään.

 

IFK Mariehmanin hyökkäyskalusto on pelottava ja HJK osaa varmasti arvostaa vastustajaansa. Klubin pelaaminen on kuitenkin vielä sen verran alkutekijöissä, että se lähtee varmasti tähänkin otteluun puolustus edellä. Vaikka ollaan vasta toukokuussa, niin ottelu on tärkeä, sillä Mariehamn on yksi Klubin suurimmista kilpailijoista. Vieraiden tärkeimmät hyökäyspään pelaajat, Solignac ja Forssell, ovat todella väsyneitä, joten saa nähdä miten se vaikuttaa IFK Mariehamnin hyökkäyspeliin. Ei ainakaan positiivisesti.


Kommentit (3)

lehkosuon HJK

Olisko pitäny samalla kertoa että se lehkosuon hjk ei ole vielä pelannut kuin yhden pelin liigaa ja se ottelu VPS vastaan kenen ykköstykki on edelleen loukkaantuneena. Sarjataulukossa ifk on pisteen HJK:ta jäljessä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Taas kerran!!

Sanoi kassakone kun täyttyi ja täyttyi :)

Hyvät osumat

Kaksi kolmesta kiinni, ei hassummin. Matsien analysointi jää huomiseen, mutta ilmeisesti SJK oli selvästi niskan päällä myös Seinäjoella ja olisi ansainnut kolme pistettä. Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa!

PS. Lehkosuon HJK pelasi myös cupissa yhden matsin, mistä saldona voitto ja nollapeli. Siksi päätin mainita asian ja samalla kaavallahan se meni tänäänkin :)