Brasilian liigassa heti avauspäivänä paljon pelattavaa

Brasilian liigassa heti avauspäivänä paljon pelattavaa

Viki blogi

Comments: 0

Brasilian liiga palaa pitkältä tauolta, joten myös blogin on aika aktivoitua. Ennen ensimmäisiä vihjeitä jotain asiaakin. Eli, kun viime vuonna vihjeet tulivat vain perusteluiden kanssa etusivun blogin niin tänä vuonna niitä tulee myös tuonne Ylikertoimen foorumin puolelle. Foorumille tulee kaikki vihjeet myös etusivulta, mutta pelkkää foorumia käytän silloin, kun aikani ei riitä perustelemaan vihjeitä. Tästä se lähtee!

 

Palmeiras - Atletico Mineiro

Over 2.25 at 2.06 (54%) 3/5

 

Suurseuroihin lukeutuva Palmeiras säilyi juuri ja juuri pääsarjassa, mutta talven aikana seurassa on tapahtunut totaalinen muutos. Tuplamestaruuden voittaneen Cruzeiron taustalla vaikuttanut Alexandre Mattos saapui seuraan ja talven aikana nähtiin peräti 20 siirtoa. Joukkue on siis uusiutunut täysin ja tällä kaudella se taistelee toisella puolella sarjataulukkoa.

 

Palmeirasin joukkue on uusi, mutta todella laadukas. Palmeirasia ei ole kertoimissa rankattu aivan kärkeen, mutta itse en laske sitä ulos mestaruustaistelustakaan. Joukkueeseen on tullut aivan sarjan kärkipään osaajia kuten Arouca, Xavier, Dudu ja Robinho näin alkuun mainitakseni. Palmeirasilla on myös todella uusi, moderni ja kaunis kotistadion, josta ei helppoja pisteitä napsita.

 

Atletico Mineiro ei viime kaudella ollut vieläkään top-3 sijoituksilla, mutta pokaalikaappiin tuli jälleen täytettä. Toissa kaudella se voitti Copa Libertadoresin (Etelä-Amerikan UCL) ja viime kaudella Brasilian Cupin. Atletico Mineiro onkin ansaitusti hyvän cup-joukkueen maineessa, joka ei kuitenkaan pysty maksimoimaan potentiaaliansa pitkässä sarjassa.

 

Atletico Mineiron menetti viime kauden tärkeimmän pelaajansa Tardellin, mutta korvaajaksi tullut Lucas Pratto on ollut loistohankinta. Viime kaudelta tuttua erittäin loisteliasta hyökkäyspeliä nähdään siis tulevallakin kaudella ja viimeksi sitä nähtiin Copa Libertadoresin puolivälierissä, kun joukkue pelasi 2-2 tasapelin Internacionalin kanssa.

 

Palmeirasilta on tänään sivussa erittäin tärkeä cdm Arouca, minkä takia keskikentän kolmio pelanee toisinpäin ja kokoonpano on normaalia hyökkäävämpi. Tämä avanee paikkoja Atl.Mineiron loisteliaille ja nopeille vastahyökkäyksille. Vierasjoukkueen rasitteena on kuitenkin viikolla pelattu Libertadoresin peli, minkä johdosta Palmeiras on kuitenkin selvä ennakkosuosikki.

 

PS. Atl.Mineiro kierrättänee jonkun verran keskiviikon pelin johdosta. Riippuen kierrätyksen määrästä tähän mahdollisesti myös lisäveto!

 

Chapecoense - Coritiba

Under 2 at 2.16 (50%) 2/5

 

Sarjan "pienimpiin" joukkueisiin lukeutuva Chapecoense säilyi vasten odotuksia, ja joukkuetta on povattu pohjalle tälläkin kaudella. Helppoa säilyminen ei tule tälläkään kaudella olemaan, mutta mikään heittopussikaan joukkue ei ole. Joukkueen talvikausi on ollut melkoiset onnistunut ja seura on tehnyt hyviä matalamman profiilin pelaajahankintoja.

 

Chapecoensen kohtalo ratkeaa hyvin pitkälti siihen, kuinka paljon se napsii pisteitä kotikentällään ja mm. Coritiban tasoiset joukkueet sen pitäisi pystyä kaatamaan. Joukkueen paketti on tiivis ja ainakin talvikaudella Rangel ja kumppanit ovat pystyneet kantamaan vastuuta maalinteosta, mikä on ainakin allekirjoittaneelle pieni kysymysmerkki.

 

Coritiban viime kausi oli surkea, mutta loistavan loppukauden ansioista se pystyi säilymään pääsarjassa. Kauden jälkeen se on kuitenkin kokenut kovia kolauksia, kun joukkueen tärkeimmät yksittäiset pelaajat ovat jättäneet seuran. Kapteeni Alex lopetti, minkä lisäksi Vanderlei(gk), Robinho (mc) ja Joel(st) jättivät seuran.

 

Coritiba teki ihan hyviä siirtoja myös sisäänpäin, mutta kaudesta ei tule todellakaan helppo. Alakerta toiminee, mutta kuka kantaa vastuun maalinteosta? Wellington Paulista nimekkän hyökkääjä, mutta viime kausi Internacionalissa oli todella vaikea.

 

Maaliodotus tähän peliin ei ole kovinkaan suuri. Joukkueet eivät olleet viimekkään kaudella niitä maalirikkaimpia, ja maaliodottamat ovat hieman tippuneet. Chapecoense on Coritiban muutamasta poissaolosta johtuen selvä suosikki, mutta suosikin asema ei sille kovinkaan hyvin sovi ja pelaaminen voi mennä väkinäiseksi.

 

Fluminense - Joinville

Under 2.5 at 1.79 (62%) 4/5

 

Fluminenselle ladattiin viime kaudella kovat odotukset, joihin se ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan. Talvikauden aikana se menetti tärkeitä pelaajiaan, kuten hyökkäyspään tehokkaat Ciceron ja Concan, joita ei ole oikeastaan korvattu lainkaan. Joukkue on todella kokenut ja taustalla tulemistaan tekevät lupaavat juniorit.

 

Fluminensen pelityyli on muuttunut valmentaja Borgesin lähdön myötä ja maaliodottama on viime vuotta pienempi. Fred takoo todennäköisesti jälleen kasan maaleja, mutta taustatukea ei hirveästi ole. Puolustuspelaamisessa on parannettavaa talvikaudesta, mutta mm. joukkueen keskikenttä on todella puolustusorientoitunut.

 

Joinville voitti Serie B:n viime kaudella ja talvikaudella se voitti Campeonato Catarinensen. Alkukaudella Joinvillellä lieneekin jonkunlainen momentum, joskin joukkue on yksi sarjan heikoimmista. Veiraista joukkue tuskin hirveästi pisteitä napsii, mutta kotonaan joukkue ei ole helppo vastus.

 

Joinville nojaa tiiviiseen puolustuspeliin, ja se pelasikin talvikauden kolme viimeistä peliään 0-0. Joukkue on tehnyt mielenkiintoisia hankintoja talven aikana alasarjoista, mutta tason riittävyys pääsarjassa on kysymysmerkki. Joukkueella on vahva keskikenttä, jossa on jopa varaa rotaatiolle.

 

Joinvillelle tasapeli olisi lähtökohtaisesti voitto ja joukkue lähteekin puolustamaan tiiviisti alusta asti. Fluminensen yllä on pieniä kysymysmerkkejä, mutta ei joukkueen maaliodottama kovinkaan suuri ole. Nuori Gerson saanee vastuuta keskikentällä, jonka luovuus on muuten hyvin rajoittunut ylöspäin pelatessa.

Kommentit (0)