Lentopalloliigan alkukauden leijonat ja lampaat

Lentopalloliigan alkukauden leijonat ja lampaat

Volleyball blogi

Comments: 7

Tervehdys! Se alkaisi varmaan olla meikäläisenkin ensimmäisen blogikirjoituksen aika. Ensimmäinen kertani käsittelee Mestaruusliigan ensimmäisten kierrosten leijonia ja lampaita klassisten top-listojen muodossa. :) Eli siis positiivisimpia yllättäjiä, ja myös niitä pettymyksiä. Täytyy kuitenkin huomioida, että kausi on vasta aivan alussa ja ainoastaan muutamia otteluita per joukkue pelattu. Silti joitakin asioita on hyvin helppo jo nyt nostaa listoille. Hankalaa rajausta juuri viiteen on luonnollisesti hankala tehdä, joten väistämättä etenkin monia positiivisia asioita jäi listalta pois.

Top-5 positiivisimmat asiat:

1. Ettan nuoret

Tässä joutuu itsekkin hieman nöyrtymään, sillä ennen kauden alkua korostin kuinka erityisesti Ettan hakkuritilanne on hyvin hataralla pohjalla nuorien pelaajien harteilla ja kuinka Hakala ja Pennanen ovat korvaamattomia. No Pennanen toki edelleen onkin koko Ettan pelin ydin. Mutta yllättävän hyvin on nuori 20-vuotias Antti Ronkainen täyttänyt toisen yleispelaajan paikan Hakalan ilmeisestikin ollessa vielä hieman puolikuntoinen. Tämä antaa jatkossakin Ettalle vaihtoehtoja ja rosterin laajuutta, jota en kauden alla itse uskonut, mutta joka kyllä jo viimeisissä harjoituspeleissäkin kävi selväksi.

Ehkä isoimpana yllätyksenä koko mestaruusliigasta on kuitenkin nostettava vasta 17-vuotias Ettan ykköshakkuri Joonas Jokela. Vasta joulukuussa täysi-ikäiseksi tuleva Jokela on ollut todella tervetullut uusi raikas tuulahdus suomalaiseen lentopalloiluun. Noin nuorella iällä noinkin vahvaan lyöntipeliin liigassa pystyvä hakkuri on erittäin harvinaista. Aiemmin tällaista tykitystä tuossa iässä ovat esittäneet ainoastaan muuan Lelu Ojansivu ja Mikko Oivanen. Ja kaikki varmaan tietävät miten heidän uransa on mennyt maajoukkuetta myöten. Myös Jokela on takuuvarma tulevaisuuden maajoukkueringin mies ja todennäköisesti vielä hyvinkin pian. Pituutta on riittävästi (202cm), ja kun vartalonhallinta sekä ulottuvuus on jo alaikäisenä sillä tasolla, että kovatasoisessa Suomen mestaruusliigassakin pystyy tekemään tuhojaan, niin erittäin lupaavalta näyttää. Todella paljon on kehitystä tapahtunut lyhyessä ajassa ykkösarjasta liigaan siirryttyään ja varmasti tapahtuu vielä paljon lisää. Näille nuorille mahtuu väistämättä totta kai kauden aikana myös niitä huonoja pelejä ja päiviä. Mutta varmasti paljon enemmän nähdään sitä positiivisempaa puolta. Iso käsi myös Ettalle ja Kuoksalle rohkeasta luottamisesta nuoriin.

2. Livevideoiden lähettäminen

Noniin. Tästä kauden alussa puhuttiin, ja nyt on menty oikeasti isoja askelia oikeaan suuntaan! Erittäin positiivinen kehityskulku. Osa joukkeista on esimerkiksi alkanut lähettää joukkueen Facebook-sivuilla livekuvaa kotiotteluistaan päätykameralla, joka on toiminut hienosti. Toivottavasti myös muutkin joukkueet lähtisivät tähän nyt mukaan. Hommaan tarvitaan esimerkiksi ainoastaa nettiyhteys, kelvollinen mobiililaite sekä hieman työtä sen asettamisessa. Mutta tämän lisäksi esimerkiksi myös Elisan Fanseat, Yle, ja VeikkausTV lähettävät joko täysin ilmaista tai hyvin halpaa livekuvaa otteluista, jotka tulevat sitten myös jo ihan kunnon kameroilla kuvattuna. Kerrassaan erinomaista nohevoitumista liigan ja joukkueiden osalta! Toivottavasti sama trendi jatkuu vain entistä isommin.

3. Vantaa Ducks

Pitkään pohjakerroksessa rämmittyään on Ducks saanut joukkueensa siihen iskuun, että voidaan oikeasti alkaa odottaa myös tuloksia. Nuoret ovat pelanneet pitkään yhdessä ja ovat ottaneet myös niitä tarvittavia henkilökohtaisia kehitysaskelia, jotta joukkue pystyy olemaan yhdessä hyvä kokonaisuus. Uusi passari Magyar on ollut erinomainen. Mutta on pakko nostaa erikseen esille myös veteraani Kankaanpää. Erittäin kovilla tehoilla kaikissa pelatuissa peleissä pelannut konkari on löytänyt aivan kuin uuden vaihteen peliinsä muun joukkueen kehityksen myötä. Ducksilta on lupa odottaa varmaa playoff-paikkaa, mutta kun kausi tästä etenee, niin kuka tietää mistä sijoilta Ducks lopulta löytyy. Ajat ovat muuttuneet. Entisen kaltaista pisteautomaattia ei enää ole tarjolla Korsossa.

4. Hurrikaani Loimaa

Hurrikaanin joukkue toki tiedettiin erittäin kovaksi, mutta Mikko Oivasen tultua hakkuriksi on Hurrikaani ollut käytännössä pysäyttämätön. Täydellinen tyrmäys Valepaa vastaan kauden avauksessa, ja erittäin valmiin oloista peliä kauttaaltaan. Paljon pitää tapahtua muiden joukkueiden kohdalla, jotta Hurrikaani ei tänä vuonna finaaleissa pelaa. Passari Peacock on ollut tähän mennessä liigan paras. Kannattaa seurata yleispelaaja Mutkan otteita. Vastaanottopeli on ollut hyvää jo pitkään, mutta nyt myös hyökkäyksissä alkaa olla tehoja. Molemmat Oivaset myös erinomaisessa kunnossa.

5. Fredrik Gustavsson

Kovin on yksinäiseksi jäänyt Lakkapäällä ruotsalainen hakkuri, mutta suoriutunut omasta roolistaan silti erittäin hyvin. Toivottavasti Lemolan loukkaantuminen ei ole pidempi, sillä Fredrik tulee tarvitsemaan kaiken tuen hyökkäyksessä. Myös Lakkapään keskarihankinta Brown on ollut mukava posiitivinen yllätys!

Top-5 kauden alun pettymykset:

Pettymykset toki kuulostaa tässä yhteydessä naurettavankin vahvalta sanalta, kun vasta niin vähän on kautta pelattu, mutta menkööt. Kaikki kuitenkin ymmärtää, mitä sillä tarkoitetaan. Eikä näissä ole niinkään keskitytty pelkiin tuloksiin, vaan enemmänkin siihen miltä joukkueen peli on tähän mennessä näyttänyt.

1. Loimu

Chemoksen hankinta nosti Loimun monen ihmisen papereissa taistelemaan jopa korkeammistakin sijoista. Mutta vaikka Chemos on pelannutkin ihan hyvin, on joukkueen ongelmat olleet aivan muilla pelipaikoilla. Loimun yleispelaajat eivät nimittäin ole vielä pystyneet pelaamaan sillä tasolla, että voittoja olisi napsittu. Ja aika helppo on nähtyjen pelien perusteella ennustaa Loimulle jopa hyvinkin hankalaa kautta.

2. Riento

Riennolta ei ihan hurjia odotuksia edes ollut, mutta playoffeihin pääsy piti kuitenkin olla aivan realistinen tavoite. Tähän mennessä pelatut pelit ovat kuitenkin olleet Riennolta erittäin, erittäin heikkoja. Joukkue sai hirvittävän selkäsaunan kotonaan Duckseilta, kylvetyksen myös vieraissa Kokkolassa vaikka kotijoukkue Tiikereidenkin peli oli virheitä täynnä, sekä putosi kotonaan suoraan 0-3 cupissa Sampolle. Hyvin vähissä ovat onnistujat olleet. Kauden harjoituspeleihin nähden isoimpia pettymyksiä ovat olleet passari Garchet, hakkuri Murangwa sekä joukkueen selkärangaksi laskettu kapteeni Savimäki. Potentiaalia parempaan peliin kuitenkin on, mutta onko joukkueella kentällä johtajia, jotka nappaa nuorta joukkuetta niskasta kiinni ja johtaa peliä? Tällä hetkellä ei.

3. Leka Volley

Leka lähti kauteen uudistuneella joukkueella, jossa tärkeimmät uudet palaset hankittiin Iskusta. Moni piti/pitää joukkuetta ihan mitalikandidaattina, mutta kauden ensimmäiset pelit ovat olleet hyvin kaukana siitä. Erityisesti juuri Iskusta tulleiden, maajoukkueessakin pelanneen Heleniuksen sekä hakkuri Kaisasalon otteet ovat olleet ensimmäisissä peleissä pienehkö pettymys. Tehot ovat puuttuneet hyökkäyksistä täysin ja virheitä on kertynyt. Myös joukkueen nuoren passarin Lankisen passitarkkuus on herättänyt aika isojakin kysymysmerkkejä siitä, miten pitkä kausi tulee menemään. Joukkueessa piilee kylläkin potentiaalia, joka voi ja jonka myös pitäisi pitkän kauden aikana realisoitua paljon nyt nähtyä enemmän.

4. Tiikerit

Tiikereiden joukkueessa tapahtui erittäin isoja muutoksia ennen tätä kautta, joten pelin ei voinut olettaakkaan olevan totutussa kunnossa heti alusta lähtien. Joukkue on tämäkin huomioiden silti ollut pelatuissa peleissä liian virhearka ja tehoton. Passari Eatonin peli ei ole myöskään ollut sitä mitä häneltä totuttiin näkemään Iskussa. Myös erityisesti yleispelaaja Huntin pitää parantaa otteitaan. Kausi on kuitenkin vasta alussa, ja jossain vaiheessa Tiikerit tulee parantamaan otteitaan. Mutta minkä verran ja missä vaiheessa, on vielä kysymysmerkki.

5. Tilasto- ja livescoresivut

Nykyiset sivut pelien livescoreen ja tilastoihin ovat kyllä varsin kattavat, mutta hieman lisää selkeyttä ja käytettävyyttä sinne toivoisi. Myös normaalit tutut ja selkeät tilastot, joista näkee muutakin kuin tehdyt pisteet, toivoisi nähtäväksi mobiilissakin ja livenä. Toki kausi on vasta alussa ja omakin käyttäminen voi vielä olla ongelmana, joten osasyy voi olla täälläkin päässä. :)

 

Tässäpä tämä ensimmäinen lyhyehkö kirjoitus kokonaisuudessaan olisi. Palataan ensi kerralla hieman eri aiheilla. Myös toivomuksia aiheista voi esittää, ja niihin tartutaan jos vain osataan :)

Terveisin Volleyball

Kommentit (7)

Lentopalloliiga

Kiitokset hienosta avauksesta. Lentopallosta kertovia blogikirjoittajia ei ole koskaan liikaa.

MIESTEN Mestaruusliiga

Pelkkä käsite Mestaruusliigahan käsittää sekä miehet että naiset ;) Hyviä nostoja sekä leijoniin että lampaisiin.

Tuosta livescoresta olen

Tuosta livescoresta olen varsinkin samaa mieltä. yllättävän vaikea on päästä katsomaan tuloksia varsinkin puhelimella. Mestaruusliigan etusivulle olisi hyvä laittaa livetulokset ja jostain linkistä pääsisi katsomaan tarkempia tietoja.

Kehuja

Hyvää settiä, jatka samalla linjalla. Mukava lukea syvällisempääkin lentiskirjoittelua. #respect

Kiitos palautteesta! :)

Kiitos palautteesta! :)

Naisten liigaa en ikävä kyllä seuraa lähellekkään tarpeeksi, jotta olisin kykenevä siitä mielipiteitäni antamaan. Joten ihan totta, että nimenomaan miesten Mestarusliigaa käsitellen.

Livescore toimii mielestäni ihan hyvin pöytäkoneella, mutta puhelimen kanssa on mielestäni selkeästi parannettavaa. Ja kun nykyään suuri osa netin selailusta tapahtuu juuri puhelimella, olisi siinä selkeä kehityskohde.

Lentopallo maajoukkue

Onko mahdollisuuksia kirjoitella maajoukkueen otteista ja tunnelmista jossain vaiheessa?