Crystal Palace joutuu Turf Moorilla epämukavuusalueelleen

Crystal Palace joutuu Turf Moorilla epämukavuusalueelleen

päivitetty: Sunnuntai, 01.12.2019, 00:58

Comments: 0

Burnley – Crystal Palace

Neljä tappiota ja yhden tasapelin viiteen edellispeliin kokenut Crystal Palace matkustaa tällä kierroksella Burnleyn vieraaksi Turf Moorille. Kotkien viime viikkojen heikot tulokset eivät tulleet yllätyksenä, sillä sen sarjaohjelma oli kivikova. Reilun kuukauden aikana Palace isännöi Manchester Cityä, Leicesteriä sekä Liverpoolia ja kohtasi vieraskentillä Arsenalin ja Chelsean.

Nyt Kotkilla on oiva tilaisuus palata voittokantaan, sillä onhan Burnley edellä mainittuun viisikkoon verrattuna täysin eritason joukkue? Varmasti osittain näinkin, mutta toisaalta Palace joutuu Turf Moorilla kauas mukavuusalueeltaan. Sekä Burnley, että Crystal Palace lukeutuvat sarjan reaktiivisimpiin joukkueisiin, joiden selkeä vahvuus on tiivis puolustuspelaaminen ja vastahyökkäykset. Burnleyn tämän kauden kotiotteluiden pallonhallintaprosentti on ollut keskimäärin 39% eikä se ole yhdessäkään ottelussa pitänyt palloa hallussaan vieraitaan enempää. Myös tulevana lauantaina isännät luovuttanevat aloitteen suosiolla vieraille. Burnleyn matalan puolustusblokin murtaminen ei ole aina helppoa sarjan parhaimmillekaan joukkueille ja Crystal Palacen hitaat hyökkäykset lukeutuvat vaarallisuudeltaan sarjan heikoimpien joukkoon. 

Crystal Palacella on ollut tällä kaudella vain 15 vaarallista maalintekotilannetta, kun sarjan toiseksi pienin lukema on Newcastlen 19. Burnley puolestaan on päästänyt omaan päähänsä koko sarjan vähiten (16 kpl) huippupaikkoja (sarjan toiseksi pienin lukema on Leicesterin 18). Burnleyn pelitapa riisunee Kotkien vastahyökkäysuhan suurimmilta osilta pois, joten jäljelle jäävät erikoistilanteet. Kotkat on saanut tällä kaudella yhteensä 40 laukausta kulma- ja vapaapotku- sekä sivurajaheittotilanteista. Näistä vain yksi on mennyt maaliin, joka on Watfordin jälkeen koko sarjan huonoin saldo.

Palace on ollut viime vuosina todella riippuvainen rangaistuspotkuista. Tämän ja viime kauden aikana Kotkien maaleistä jopa 21% on syntynyt pilkulta, kun sarjan muiden joukkueiden keskiarvo on 7%. Burnleya vastaan Luka Milivojevic tuskin pääsee kuitenkaan tuulettamaan onnistumistaan yhdestätoista metristä, sillä rankkarin saaminen Burnleya vastaan on hankalaa. Tämän ja viime kauden aikana Burnleyn vastustajilla on ollut koko sarjan eniten pallokosketuksia hyökkäyspään boksissa, mutta silti vain Liverpoolin vastustajille on tuomittu vähemmän rangaistuspotkuja.

Burnleyn viime syksy oli karmean huono ja joulukuussa näytti jopa todennäköiseltä, että Sean Dychen miehistö joutuisi kauden päätteeksi hyvästelemään Valioliigan. Europelien päättyminen, formaation muutos sekä Joe Hartin siirtäminen pois maalipuiden välistä sai Claretsin kuitenkin pelaamaan erinomaisen kevätkauden ja sama vire on jatkunut myös tällä kaudella. Ennen viikonlopun kierrosta Burnley on sarjataulukossa hienosti sijalla seitsemän ja xG:n valossa sijoitus on vieläpä täysin ansaittu. Tämän kauden kotipeleissä Burnley on pelannut sarjan eniten nollapelejä ja ainoastaan Liverpool sekä Chelsea ovat onnistuneet ohittamaan varmaotteisen Nick Popen Turf Moorilla.

Kokoonpanotilanteet

Molemmat managerit ovat pakotettuja tekemään ainakin yhden vaihdon viime viikon avauskokoonpanoihinsa. Burnleyn keskikenttäpelaaja Ashley Westwood on pelikiellossa otettuaan kauden viidennen keltaisensa Watfordia vastaan. Westwoodin poissaolo saattaa jopa avata paikan Chelsea-laina Danny Drinkwaterille, joka on esiintynyt harjoituksissa edukseen toivuttuaan nilkkavammasta. Mikäli Dyche ei vielä luota riittävästi Drinkwateriin, on toinen vaihtoehto siirtää Jeff Hendrick laidalta keskelle ja peluuttaa Robbie Bradya laidalla.

Crystal Palacelta puuttuu varmuudella polvensa viime pelissä loukannut laitapakki Joel Ward. Myös Gary Cahillin pelaaminen on epävarmaa. Cahill loukkasi polveaan alkuviikosta, eikä pystynyt torstaina osallistumaan joukkueharjoituksiin. Lihasvamman takia syyskuusta saakka sivussa ollut Mamadou Sakho on pelannut reservijoukkueessa pari peliä ja on lähellä paluuta. Mikäli lauantain ottelu jää väliin myös Cahillilta, saattaa Hodgson joutua kiirehtimään Sakhon paluun kanssa, sillä toppareiden loukkaantumisia aiemmin tuurannut Martin Kelly nähtäneen Wardin paikkaajana laitapakkina.

Peli-idea

Pidämme Burnleyn voiton todennäköisyyttä lähes 50 prosenttisena, joten kotivoitosta tarjotut kertoimet maistuvat todella hyvin.

Kommentit (0)