Liigakauden topit ja flopit: Osa 1

Liigakauden topit ja flopit: Osa 1

päivitetty: Maanantai, 02.03.2015, 18:43

Comments: 0

Liigan runkosarja lähestyy loppuaan. Onkin hyvä aika käydä läpi kuluneen kauden onnistujia ja epäonnistujia. Lähtökohtana arvioinnissa pidetään sitä miten hyvin pelaaja on onnistunut etukäteisodotuksiin nähden. Ensimmäisessä osassa käsitellään Blues, HIFK, HPK, Ilves ja JYP. Maalivahdeista on luvassa vielä erillinen juttu.

Gutsilta 100% 100€ bonus!


Blues:

+++ Otso Rantakari: Nuori, vasta 21-vuotias Rantakari on vahva ehdokas vuoden tulokkaaksi. Ennen kautta häntä tuskin kukaan villeimmissä haaveissakaan ounasteli 25 pisteen mieheksi. Viime kaudella Rantakari teki Mestiksessä pisteitä täsmälleen samaan tahtiin kuin nyt Liigassa, joten harppaus on ollut valtava.

++ Kim Hirschovits: Häneltä osattiin ennen kautta odottaa tulosta, mutta kaikesta huolimatta hänen pistetehtailunsa on ollut kauden suurimpia valopilkkuja. Parin viime kauden tilastojen pohjalta häneltä ounasteltiin suurinpiirtein sellaista 40 pisteen tahtia, mutta nyt ”Hirso” on toden teolla tehnyt paluun eliittiin. Toistaiseksi pisteitä kertynyt 52 kappaletta.

HIFK:

++ Lauri Taipalus: Upea kausi on toistaiseksi tuottanut 30 pistettä. Häneltä osattiin odottaa hyvää kautta, mutta kaikesta huolimatta tulos on ollut odotettuakin vahvempaa. Helsinkiläisten puolustuksen ehdottomia kärkinimiä.

 - Tomas Zaborsky: Voiko 44 pistettä naputellut pelaaja olla floppien listalla? Kyllä voi, jos verrataan kauden etukäteisodotuksiin. Maaleja Zaborsky on onnistunut tekemään vain 13 kappaletta, kun parhaalla kaudellaan Ässissä saldona oli 35 osumaa. Hänen laukaisuprosenttinsa on ollut tällä kaudella luvattoman heikko, mikä toisaalta on merkki siitä, että osaltaan kauden vähäinen maalimäärä on ollut myös huonosta tuurista kiinni.

HPK:

++ Jesse Saarinen: Hänellä tiedettiin olevan potentiaalia, mutta kaksi edellistä kautta meni sen verran vaisummin (osin loukkaantumisista johtuen), että tämän kauden yli 40 pisteen saalis menee eittämättä positiivisten yllätysten joukkoon.

+ Eero Somervuori: Viime kausi sujui HIFK:ssa heikosti, mutta paluu HPK:n nuttuun on piristänyt kokeneen hyökkääjän takaisin lähes entisaikojen tahtiin.

-- Aleksi Laakso: Tehojen valossa hänen käyränsä on menossa aivan väärään suuntaan. Toissakaudella 22 pistettä, viime kaudella 10 ja nyt kasassa vaivaiset kuusi pistettä. Häneltä toivottiin tälle kaudelle huomattavasti vahvempaa panosta.

Ilves:

+++ Tapio Laakso: Alivoimapelin erikoismieheltä osattiin odottaa vahvaa oman pään pelaamista, mutta tämän kauden 32 pistettä on huikeasti odotuksia parempi saldo. Vertailuna voidaan pitää kolmea edellistä TPS-kautta, joiden aikana hän sai yhteensä kasaan vain 35 pistettä. Lisääntynyt ylivoima-aika on tietysti osasyynä pistetilin karttumiseen, mutta hyvin hän on lisääntyneeseen vastuuseen vastannut.

++ Aleksi Mustonen / Roope Hintz: Näille nuorille miehille ei vielä liikoja paineita tälle kaudelle asetettu, mutta kausi on sujunut heiltä varsin mallikkaasti. Mustosen 25 pistettä ja Hintzin 40 pelissä kasaamat 17 pistettä ovat mainioita suorituksia.

++ Tommi Kivistö: Ilves-puolustuksen ykkösnimi on tällä kaudella vastannut odotuksiin vahvasti. Hän on 25 pisteellään ja hyvällä yleispelillään jopa ylittänyt odotukset. Liki 25 minuutin keskimääräinen peliaika on liigan kovimpia lukemia.

-- Alexander Ruuttu: Kohtuulisin odotuksin kauteen lähtenyt Ruuttu floppasi pahasti. Hän pelasi Ilveksessä 16 ottelua kehnoin tehoin 0+1 ja sai lähtöpassit TPS:aan, jossa kausi ei ole juuri sen paremmin sujunut. Viime kaudella hän saalisti 33 ottelussa yhteensä 14 pistettä, joten tälle kaudelle toiveissa oli urakehitystä parempaan suuntaan ja ehkä 30 pisteen rajan rikkominen.

JYP:

+++ Markus Hännikäinen: Jokereista JYPiin viime kaudella siirtynyt Hännikäinen on pelannut aivan uskomattoman kauden. Ennen kautta pistetoiveet olivat jossain 10-20 maastossa, mutta tällä hetkellä kasassa on jo tehot 18+25=43. Ehdottomasti yksi liigakauden suurimmista yllättäjistä.

++ Tuomas Pihlman: Kokenut hyökkääjä on löytänyt JYPissä taas vanhan hyvän tahtinsa. Huimat 21 maalia on sitä tuttua Pihlmania, jota JYPissä nähtiin 2000-luvun lopulla. Odotukset tälle kaudelle eivät olleet kovin korkealla, sillä Pihlmanilla oli alla neljä melkoisen tasapaksua kautta.

+ Juuso Pulli: Tulokaspuolustaja on ottanut paikkansa jyväskyläläisten takalinjoilta. Tehopisteitäkin on siinä sivussa syntynyt mukavasti.

-- Markus Nenonen: Kova laukaus ei vielä yksistään riitä Liigassa pärjäämiseen. Häneltä odotettiin isompaa läpimurtoa pelaavaan kokoonpanoon, mutta osa kaudesta on mennyt Mestiksessä JYP-Akatemian joukkueessa. Tehot 6+5 eivät vastaa odotuksia, tosin peliaikaakaan otteluissa ei ole kovin paljoa irronnut.

- Miika Lahti: Luotettava hyökkääjä Lahti ei ole koskaan mikään pistelinko ollut, mutta tämän kauden tehot 3+10 ovat joka tapauksessa pahasti alakanttiin. Pari kautta sitten pisteitä syntyi kuitenkin 30 kappaletta 60 ottelussa.

Kommentit (0)