Pystyykö Huddersfield hyödyntämään Unitedin heikon vireen?

Pystyykö Huddersfield hyödyntämään Unitedin heikon vireen?

päivitetty: Maanantai, 06.05.2019, 17:57

Comments: 0

Toissa kaudeksi Valioliigaan nousseen Huddersfieldin rimpuilu isompiaan vastaan päättyy viikon kuluttua Southamptonin vieraana ja edessä on paluu ensi kaudeksi tasoistensa joukkoon Championshipiin.

Huddersfield lukeutui jo debyyttikaudellaan sarjan heittopusseihin ja vain sattuman suosiollinen avustus pidensi Terrierien sarjasopimusta yhdellä vuodella. Tällä kaudella väistämätön oli edessä ja relegaatio varmistui ennätysaikaisin maaliskuussa. Kokonaisuutenakin Huddersfieldin nippu oli riittämätön pääsarjaan, mutta etenkin joukkueen hyökkäyspelaaminen lukeutuu koko sarjahistorian surkeimpiin. Valioliiga-historian pienin maalimäärä on Derby Countin 20 ja Terrierit tarvitsisi päätöspeleistä vielä yhden maalin ylittääkseen tuon.

Sunnuntaina Huddersfieldilla on edessä viimeinen kotipeli ja vieraaksi saapuu ikoninen Manchester United. United on keskellä pienimuotoista kriisiä, sillä toissa viikolla tuli lähtö Mestarien liigasta ennätyslukemin ja nyt meneillään on pisin vierastappioputki lähes neljäänkymmeneen vuoteen. Edellisessä 18:ssa pelissään United on onnistunut laukomaan vain kahdesti vastustajaansa enemmän laukauksia 16-alueen sisältä. Maaliskuun puolen välin jälkeen Paholaiset on pelannut yhdeksän peliä voittaen vastustajansa xG:ssä vainyhden kerran. Managerivaihdoksen tuoma piristys on haalistunut ja United on taantunut hyvän alkuvuoden jälkeen syyskauden tasolleen.

Unitedin viime viikkojen heikot otteet veivät siltä mitä todennäköisimmin paikan ensi kauden Mestarien liigasta. Mikäli Tottenham ottaa viikonloppuna pisteenkin Bournemouthin vieraana ja Chelsea voittaa kotonaan Watfordin, sulkeutuu Manchester Unitedin ovi top neloseen jo lähes 100 prosentin varmuudella. Pistetakamatkan lisäksi Unitedin maaliero (+13) on reilusti Tottenhamia (+29), Chelseaa (+21) ja Arsenalia (+20) huonompi, joten tasapisteisiin päädyttäessä United tarvitsisi päätösotteluista kaksi todella suurinumeroista voittoa.

Kierroksilla 1-30 Huddersfieldin peleissä nähtiin koko sarjan vähiten maaleja, xG:tä ja huippupaikkoja. Viimeisen kuuden kierroksen aikana Huddersfieldin peleissä on puolestaan nähty koko sarjan suurimmat lukemat kaikissa edellä mainituissa tilastoissa.

Valioliiga-taipaleensa viimeinen kotiottelu sytyttänee Terrierit antamaan sunnuntaina kaikkensa ja Unitedin viime aikojen peliesitysten perusteella kotijoukkueella on jopa mahdollisuus yllätykseen. Useamman vuoden putkeen maailman parhaimpiin maalivahteihin lukeutunut David de Gea on ollut tällä kaudella kaukana parhaastaan. Opta on tilastoinut espanjalaisen tehneen tämän kauden Valioliigassa enemmän maaliin johtaneita henkilökohtaisia virheitä kuin viiden edelliskauden aikana yhteensä.

Pelisuositus: Vedonlyönnillisesti ottelussa kiinnostaa runsasmaalisuus sekä kotijoukkueen venyminen tasaiseen otteluun.

Kommentit (0)