Salibandyliiga 2016-17 ranking

Salibandyliiga 2016-17 ranking

päivitetty: Tiistai, 04.07.2017, 07:15

Comments: 0

Salibandyliiga on lähtötelineissä kauden 2016-17 osalta ja seuraavassa otamme pienen ennakon kauteen. Tänä vuonna uskomme neljällä joukkueella olevan potentiaalisia mahdollisuuksia mestaruuteen ja yhdestä poikki pelattava Superfinaali mahdollistaa suurempiakin yllätyksiä. Toki tie Superfinaaliin menee normaalien pudotuspelisarjojen kautta, joten kyllä jyvät erottuvat akanoista. Tässä ennakossa ei ole tarkoitus pureutua yksityiskohtiin ja esimerkiksi yksittäiset pelaajasiirrot tai yksittäisten pelaajien/valmentajien analysointi on jätetty sivuosaan. Ne on toki huomioitu itse analyysissä, mutta niiden osalta netistä löytyy muitakin hyviä ennakoita.

Mestarikandidaatit

Neljä selvähköä mestaruuskandidaattia ovat: Classic, Happee, EräViikingit ja Oilers. Näiden joukkueiden suurin tavoite lienee pysyä ehjänä runkosarjan ajan, jotta pudotuspeleissä saadaan laadukkaat miehistöt sisään.

Classic

Viime kauden mestari on jopa vahvistunut tälle kaudelle ja vaikka aavistuksen kiusallinen tarina Jarkko Niemisen ympärillä onkin vienyt asioita väärään perspektiiviin, puhutaan suurimmasta mestarikandidaatista. Pelillisesti Classic tuskin tulee tarjoamaan mitään mullistavaa. Kaikki tietävät sen kovan materiaalin ja se tulee olemaan selkeä suosikki suurimpaan osaan otteluistaan - ja vielä täysin ansaitusti. Yllättävät pistemenetykset tulevat olemaan harvinaisia.

EräViikingit

Nimestään ansaitusti raippaa saanut fuusioseura on laadukas paketti. Potentiaalia on vaikka mihin, vaikka jotkut analyytikot pitävätkin joukkueen puolustusta todella haavoittuvaisena. Viime metreillä mukaan tulleet veteraanit Tiitu ja Strömsten nostavat joukkueen tasoa edelleen. Pelillisesti EräViikingit on haastava pakka. Joukkue on eittämättä laadukas ja hoitaa kyllä alemman kastin joukkueet isolla prosentilla. Kärkijoukkueiden välisissä kohtaamisissa sen puolustus tullaan haastamaan oikeasti ja se tulee olemaan alkukauden yksi mielenkintoisimmista seurattavista asioista.

Oilers

Viime kauden hopeajoukkue on pelaajapuolella vahvistunut, mutta Akseli Ahtiaisen lähtö valmennuksesta on monien asiantuntijoiden mielestä selkeä menetys. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka Petri Huttunen saa joukkueen toimimaan. Potentiaalia on aina kirkkaimpiin mitaleihin nähden. Alkukaudesta Oilers saattaa olla jopa hieman aliarvostettu, sillä joukkuetta ei tunnuta jostain syystä nostettavan aivan kolmen muun kärkijoukkueen kanssa samaan kastiin.

Happee

Viime kauden lopulla miehiä putosi sairastuvalle luvattoman paljon ja siihen ei joukkueen leveys riittänyt enää vastamaan. Tänäkin vuonna pakka on tarpeeksi laadukas taistoon aivan kirkkaimmista mitaleista, mutta terveystilanteen pitää pysyä huomattavasti parempana. Happee jatkanee samaa tuttua latua, sillä runko on pysynyt melko stabiilina ja valmennus on samoissa käsissä. Varsinkin kotona uskomme maalirikkaiden otteluiden jatkuvan.

Ylempi keskikasti

Neljän mestarikandidaatin jälkeen seuraavasta kastista löytyy kaksi yllätysvalmista, mutta lähtökohtaisesti materiaaliltaan mestaruustaistoon liian kevyttä joukkuetta. Nämä joukkueet ovat mielestämme selviä pudotuspelijoukkueita, mutta pari askelta kärkinelikkoa perässä.

SPV

Viime vuosien kestomenestyjä on aloittanut uudelleenrakentamisen ja viime kauden miehistöstä onkin poistunut todella mittava nippu laatupelaajia. Joukkueen uudet vahvistukset eivät täytä millään mittapuulla menetyksiä ja Tommy Koposella on kova työ saada homma toimimaan. Toki joukkueessa on vielä taitoa niin paljon jäljellä, että joukkue nousee vielä haastajakategoriaan helposti. SPV:tä todennäköisesti yliarvostetaan alkukaudella vanhojen meriittiensä vuoksi.

TPS

TPS nosti jo viime kaudella tasoaan ja hieno pudotuspelisarja Happeen kanssa jätti joukkueesta nousevan organisaation leiman. Täksi kaudeksi joukkue vahvistuu edelleen ja odotukset kasvavat. On mielenkiintoista seurata, miten joukkue ottaa haasteet vastaan ja kaiken mennessä nappiin, TPS voi olla ikävä vastus pudotuspeleissä mille tahansa joukkueelle. TPS:n kohdalla odotukset ovat nostettu jo kattoon - potentiaalisesti jopa jo liian ylös?

Keskikasti

Keskikastiin nostamme kaksi joukkuetta eli Nokian KrP:n sekä OLS:n. Nämä kaksi joukkuetta ovat mielestämme aavistuksen edellä muita loppupään joukkueita ja tulevat nappaamaan kaksi viimeistä pudotuspelipaikkaa.

OLS

Puolen Suomen joukkueena OLS jatkaa omalla linjallaan. Joukkue on pohjoissuomalainen ja perusta on OLS:n vankan juniorityön tuloksia. Joukkue ailahtelee ja materiaali on kärjen osalta varsin kapea, mutta tulee kotiedun ja tarpeeksi laadukkaan rungon myötä menemään mielestämme pudotuspeleihin. Toki loukkaantumisia ei joukkue oikein enää kestä, sillä Valtteri Parviaisen poissaolo tuo jo valmiiksi lovea. Pelillisesti OLS on varsin ikävä. Sen suoritustaso ailahtelee ja kova kotietu on kaikkien tiedossa.

Nokian KrP

Nokialle on helppo odottaa selkeää vahvistusta viime kaudesta. Joukkue on vahvistunut selvästi ja vaikka särkymävaraa ei runsaasti ole, pitää tällä materiaalilla taistella ehdottomasti pudotuspelipaikasta. Nokian KrP on viime kaudet ollut lähinnä taistelussa putoamista vastaan, joten alkukaudesta nokialaiset voivat olla jopa pienoinen ideajoukkue. Tätä joukkuetta on helppo aliarvioida alakastin väännöissä.

Alempi keskikasti

Alempaan keskikastiin nostamme mielestämme joukkueet, jotka voivat nousta onnistuessaan taisteluun viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta kuitenkaan näiden joukkueiden ei vielä tarvitse olla kovin huolissaan sarjapaikan uusimisesta.

KooVee

KooVee jatkaa samoja latuja kuin viime kauden kymmenes sija antaa odottaa. Joukkue on aavistuksen harmaan oloinen ja siltä on vaikea odottaa mitään ihmeellisyyksiä. Taitotaso riittää siihen, että putoamista ei tarvitse pelätä, mutta pudotuspelipaikkaan emme silti aivan usko. KooVee on pelillisesti haastava joukkue. Klassinen esimerkki joukkueesta jolta voi ennakkoon odottaa pidempiäkin hyviä tai huonoja jaksoja kauden mittaan.

Indians

Westend Indians on parina viime vuonna jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle ja mikään ei oikein viittaa siihen, että joukkue tällä kaudellakaan kahdeksan parhaan joukkoon nousisi. Joukkue heikkeni paperilla viime kaudesta, mutta uskomme kokonaisuuden olevan kuitenkin varsin samaa tasoa kuin viime vuonna. Indians kuuluu KooVeen kanssa samaan kastiin, jossa päivän kunto tulee ratkaisemaan menestyksen itseään parempia joukkueita vastaan.

LaSB

Piskuisen Lammin ylpeys on ottanut lusikan kauniiseen käteen ja pelaa kotiottelunsa pääosin Lahdessa. Järkevä siirto, sillä Lahden talousalueelta on helppo nähdä jatkuvuutta joukkueen tarinaan. LaSB siis nousi huikeiden finaalien jälkeen Divarista ja on luonnollisesti vahvistanut joukkuetta. Varsinkin veteraani-ikäinen Mikael Järvi on erittäin mielenkiintoinen rekrytointi. LaSB on monessa mielessä arvoitus kauden alla ja sen todellinen taso on seurattava ensimmäisten kierrosten aikana. Avausottelussaan joukkue tosin kohtaa mestarisuosikki Classicin, joten siitä ei vielä isoja johtopäätöksiä pääse tekemään. LaSB omaa hienoisen yllätyspotentiaalin, mutta kausi tulee näyttämään totuuden.

M-Team

M-Team on myös pitkälti samaa kastia kuin muutkin joukkueet tässä kategoriassa. Pudotuspelipaikka olisi lottovoitto, mutta perustason pitäisi riittää välttämään putoamiskarsinnat. Joukkue kuuluu myös siihen kategoriaan, jonka otteet voivat ailahdella kauden mittaan paljonkin. M-Team oli viime kaudella runkosarjan 12. ja varsin tylsästi on se meidän papereissamme lähtökohtaisesti samalla sijalla tänäkin vuonna.

Putoamistaistelu

Putoamistaistelu käydään tänä vuonna mielestämme kahden joukkueen voimin.

Steelers

Erän ja Viikinkien yhdistymisen myötä pääsi Steelers takaportista mukaan kekkereihin. Joukkueen pakka ei ole kovin lupauksia herättävä, mutta annamme joukkueelle kuitenkin pienen mahdollisuuden nousta kutittelemaan edellisen kategorian joukkueita. Steelers vahvisti vielä pakkaansa aivan kauden alun kynnyksellä parilla baltialaistaustaisella pelurilla ja kokonaisuus on tämän myötä pienoinen kysymysmerkki. Lähtökohtaisesti materiaali on liian kevyt, mutta aivan häntäpään taistossa pidämme Steelersiä kuitenkin SalBaa vahvempana joukkueena. Jos uudet baltialaiset osoittautuvat pelimiehiksi saattaa Steelers olla erityisesti kotonaan jopa aliarvostettu.

SalBa

Pidämme SalBaa tämän kauden jumbona. Joukkueen materiaali on sekä laaduton että kapea ja siitä on erittäin vaikea löytää mitään potentiaalia, jonka varaan voisi yllätyksiä hakea. Valitettavasti tämä asia vain on jo ennakkoon kaikkien asiantuntijoiden tiedossa, eivätkä SalBan oletettavasti heikot suoritukset tule olemaan kenellekään yllätys.

Artikkelin on kirjoittanut Voittolinja.fi -vihjepalvelu.

Kommentit (0)