US Open 2017 tennisturnaus - ennakkoasetelmat

US Open 2017 tennisturnaus - ennakkoasetelmat

päivitetty: Tiistai, 12.09.2017, 11:44

Comments: 0

US Open 2017

 Kauden viimeinen Grand Slam, New Yorkissa pelattava US Open, käynnistyy tänään ja turnaukseen lähdetään hyvin mielenkiintoisista asetelmista. Kärkinimistä Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nishikori sekä Milos Raonic on sivussa, joten uusilla nimillä on loistava tilaisuus nousta parrasvaloihin.

Millainen alusta US Openissa on ja miten se vaikuttaa pelaajiin?

US Openissa pelataan nopeilla kovilla ulkokentillä, mistä hyötyy erityisesti kovaa lyövät pelaajat. Heillä ei ole kuitenkaan aivan yhtä suurta etua US Openissa kuin ruoholla pelattavassa Wimbledonissa, sillä kentät eivät ole yhtä nopeat kuin ruohokentät. Myös hiljempaa lyövillä pelaajilla, jotka puolustavat erinomaisesti, on turnauksessa mahdollisuutensa, sillä kovilla kentillä on helpompaa liikkua kuin ruoholla.  

Ketkä ovat turnauksen ennakkosuosikkeja?

Turnauksen voittajasuosikkeihin voi laskea mukaan kolme pelaajaa, Wimbledonin voittajan Roger Federerin, maailmanlistan ykkösen Rafael Nadalin sekä tulevaisuuden supertähden Alexander Zverevin. Federer on turnauksen ehdoton ykkössuosikki, mikäli mies on täydessä kunnossa. Federer kuitenkin kärsi ilmeisesti olkapäävammasta Montrealin ATP-turnauksen finaalissa Zvereviä vastaan, eikä ole sen jälkeen pelannut, joten miehen kunto on kysymysmerkki. Rafael Nadal on puolestaan turnauksen kakkossuosikki, vaikka nopeat kentät eivät ole ikinä olleet Roland Garrosin valtiaan suosikkeja. Espanjalainen on nopeilla kentillä usein vaikeuksissa kovaa lyöviä pelaajia vastaan. Wimbledonin jälkeen vain yhden ottelun hävinnyt Alexander Zverev saa puolestaan pelata kolmannesta kierroksesta lähtien vain pommikoneita vastaan, ja onkin mielenkiintoista nähdä miten nuori saksalainen kestää paineet Kevin Andersonin, Gilles Mullerin ja John Isnerin/Sam Querreyn kaltaisia voimalyöjiä vastaan.   

Mobilebetillä tarjolla mukavaa bonusrahaa tilinavaajille! Lue lisää TÄSTÄ

Ketkä pelaajat ovat turnauksen mustia hevosia?

Suurin osa aivan terävimmän huipun pelaajista on sijoitettu kaavion yläosaan, kun sieltä löytyy muun muassa Rafael Nadalin, Roger Federerin kaltaisia nimiä. Heidän takaansa löytyy kuitenkin potentiaalisia yllättäjiä, joista esiin voi erityisesti nostaa hyvässä vireessä olevan espanjalaisen Roberto Bautista-Agutin sekä hurjavireisen bulgarialaisen Grigor Dimitrovin. Bautista-Agut voitti viime viikolla pelatun Winston-Salemin ATP-turnauksen ja vaikka kolmannella ja neljännellä kierroksella vastaan tulevatkin todennäköisesti Juan-Martin Del Potro sekä Dominic Thiem, on espanjalaisella hyvät mahdollisuudet edetä molempia vastaan jatkoon. Puolivälierissä vastaan tuleva Roger Federer tai Nick Kyrgios taitaa olla kuitenkin liian kova pala purtavaksi. Bulgarialainen Dimitrov puolestaan voitti kaksi viikkoa sitten pelatun kovatasoisen Cincinnatin ATP-turnauksen häviämättä erääkään. ”Bulgarian Federerin” peli toimii todella hyvin nopeilla alustoilla, minkä lisäksi kaavio on miehen puolella; ensimmäinen isompi haaste lienee edessä vasta neljännellä kierroksella kun vastaan asettunee joko David Goffin tai Gael Monfils. Sen jälkeen puolivälierissä olisi todennäköisesti edessä Rafael Nadal ja välierissä Roger Federer. Aivan parhaana päivänään Dimitrov pystyy lyödä Nadalin kovilla kentillä, mutta noutaja tullee bulgarialaiselle viimeistään Federeriä vastaan, jos sveitsiläinen on täydessä iskussa.

Kaavion alapuolelta on puolestaan paljon helpompi löytää yllättäjiä, sillä supertähdet loistavat poissaolollaan. Esimerkiksi kotimaassaan pelaavalla hyvävireisellä John Isnerillä sekä kokeneella ranskalaisella Jo-Wilfried Tsongalla on loistavat tilaisuudet pelata kautensa parhaat Grand Slam -turnaukset. Isnerillä on edessään kaavio, jossa ei ole edessä yhtään varsinaisesti helppoa ottelua, mutta silti ensimmäisten kolmen kierroksen vastustajat Pierre-Hugues Herbert, Hyeon Chung sekä Mischa Zverev ovat kaadettavissa suurikokoisen Isnerin hyvällä syöttöpelillä. Neljännellä kierroksella edessä olisi todennäköisesti Wimbledonissa välieräpaikallaan kaikki yllättänyt Sam Querrey, jonka otteet ovat kuitenkin useasti kovin epätasaisia. Isnerillä tie noussee kuitenkin pystyyn viimeistään puolivälierissä, kun vastaan asettunee Alexander Zverev. Tsonga on pelannut Wimbledonin jälkeen vain kaksi ottelua kärsien molemmissa tappion, mutta kaavio on täysin ranskalaisen puolella. Tsongalla ei pitäisi olla suurempia ongelmia kolmelle ensimmäisellä kierroksella, kun vastassa on todennäköisesti Marius Copil, Denis Shapovalov sekä Steve Johnson. Neljännellä kierroksella haaste nousee selvästi, kun vastassa on todennäköisesti Pablo Carreno-Busta, mutta Tsongan pelatessa hyvin on miehellä tie auki vähintään puolivälieriin, jossa vastassa saattaa olla loukkaantumisesta kärsivä Marin Cilic. Tsonga saattaa selvittää tiensä jopa välieriin, mutta Alexander Zverev lopettanee viimeistään ranskalaisen etenemisen.

Vieraskynä-osiossa julkaistaan satunnaisia eri kirjoittajien artikkeleita urheilun ja vedonlyönnin maailmasta. Mikäli sinua kiinnostaa saada näkyvyyttä tekstillesi, niin ota yhteyttä palauteboksin kautta.

Kommentit (0)