Vinkkejä EURO 2016 -turnaukseen: maalikuninkaat

Vinkkejä EURO 2016 -turnaukseen: maalikuninkaat

Comments: 3

Tässä juttusarjassa käydään läpi hyödyllisiä vinkkejä EM-jalkapallon vedonlyöntiin. Teksti on suunnattu ohjeistamaan harrastepelaajia, mutta seassa on varmasti asiaa myös hieman kokeneemmille petsareille. Toisessa osassa paneudutaan maalintekijöiden maailmaan. Ensimmäisessä osassa kävimme läpi näkökulmia korttivetojen maailmaan. Tietysti samat periaatteet ovat sovellettavissa moniin muihinkin pelimuotoihin.

Maalintekijävedoissa parhaimmat valuet löytyvät usein hieman tylsistä vetokohteista. Hupipelaajat haluavat jännätä suosikkiensa ja nimimiesten maaleja, ja kertoimet on asetettu lähes poikkeuksetta törkeän alas ”tekee maalin” vaihtoehdolle, kun puhutaan kaikkien tuntemista nimistä. Monien joukkueiden maalintekovastuu on käytännössä vain 3-5 pelaajan harteilla, ja loput maalit hajautuvat hyvin satunnaisesti pitkin kenttää. Esimerkiksi yleisölle tuttu nimi Paul Pogba on tehnyt Ranskalle maalin viimeeksi 14.10.2014. Etsi etenkin Pogban kaltaisia yleisön suosikkeja, jotka takovat maaleja kotimaan sarjassaan, ja pelaa näiden pelaajien ”ei tee maalia” vaihtoehtoja. Löydät hurjia kertoimia etenkin joukkueen ollessa suosikkiasemassa, jotka osuvat lisäksi isolla prosentilla. Seuraa myös pelaajia, jotka otetaan toistuvasti vaihtoon otteluissa. Ranskan tärkeä hyökkääjä Griezmann on pelannut kaikissa edeltävässä 15 maaottelussa väh. 30 minuuttia, mutta vain 2/15 kertaa täydet 90 minuuttia. Eetenkin helpossa alkulohko-ottelussa tällaisia pelaajia säästetään loppuhetkeillä, ja saat mukavaa extravalueta vetoihin, kun kohteesi istuu viimeiset 15-30 minsaa penkillä.

Moni haluaa lyödä vetoa arvoturnausten maalipörssin voittajista, ja näihin vetoihin mahtuu etenkin harrastepelurin vuoden top 10 -huonoimpia hakuja. Pelaajat tykkäävät suurista kertoimista pikkurahalla, ja mukaan haetaan aivan mahdottomia yllätysnimiä, jotka tippuvat alkulohkoonsa - ja pelaavat usein vain 1-2 täyttä ottelua. Välieriin selvinneet joukkueet pelaavat kisoissa seitsemän peliä ja alkulohkoon jäänyt maa kolme. Ero on niin valtava, että käytännössä maalikuninkuus ei mene ennen puolivälieriä (= min. 5 peliä) tippuneille joukkueille ilman todella poikkeuksellisia kisoja. Tällainen tapaus oli EM 2012, jolloin kuninkuus meni jakoon kuuden pelaajan kesken vain kolmella tehdyllä maalilla. Jätä siis turha romantiikka pois, jos haluat saada vetosi kiinni, ja keskity seuraaviin asioihin:

1) Hae maalintekijöitä vain niistä joukkueista, joilla on todellinen sauma mitalipeleihin

2) Haluat löytää pelaajan, joka on kentällä mahdollisimman paljon minuutteja. Keskity sellaisiin pelaajiin, jotka ovat sementoineet paikkansa jo karsinnoissa. Moni seurajoukkueessan staran statuksella oleva pelaaja ei mahdu optimiavaukseen maajoukkueessa. Nämä ovat usein kaikista huonoimpia vetoja, sillä peliaika jää kisojen myötä marginaaliseksi, ja saumat maalikuninkuuteen ovat jokseenkin nolla.

3) Etsi rangaistuspotkut ampuvat pelaajat, joita voi hyvinkin olla luvassa 1-2 kpl kisojen aikana, jos hyvä tuuri käy. Niillä on siis valtava merkitys pelaajan maalimäärään näin lyhyessä otannassa. Monet hakevat turhaan suoria vapareita ampuvia keskikenttäpelaajia, joiden osumat ovat hyvin epätodennäköisiä, ja kertoimet lisäksi ylipelattuja.

4) Suosi nälkäisiä pelaajia nälkäisestä joukkueesta. Jos tähtipelaajalla on takana raskas kausi, pari liigamestaruutta ja Champions Liigan voitto, niin miten paljon riittää virtaa vielä EM-kisakentille?

5) Nälkäisyys on myös koko joukkueen arvo, ja löydät usein ideapelaajat niistä joukkueista, jotka ovat muutenkin peli-ideoina turnauksessa.

Kommentit (3)

No joo

Pienessäkin jutussa aika paljon tuubaa. Usein maalikunkku on ollut joku Oleg Salenko tai vastaava joka onnistuu yhdessä pelissä, eikä joukkue mene silti pitkälle. Jatkopeleissä tulee paljon vähämaalisia 0-0 tuloksia joten niissä ei maalimäärää kartuta monikaan. Myös "nälkäisyys" on aivan turha argumentti. EM-kisat ei monta kertaa pelaajan uralle tule joten turha pohtia ettei ne muka jotakuta kiinnostaisi.

Hyvä artikkeli. Tuleeko

Hyvä artikkeli. Tuleeko näille jatkoa kisojen lähestyessä?

Kommentointien suodatointi

Hassua että noinkin kriittinen kommentti kuin ylläoleva on läpäissyt seulan. Moderointilinja lienee se että vain hymistely sallitaan.