Kerroinmanipulaattori

Kerroinmanipulaattori

päivitetty: Keskiviikko, 30.11.2011, 13:38

Comments: 0

Tällä laskimella voit pyöritellä todennäköisyyksiä rajakertoimiksi ja toisinpäin, ja laskea esim. kertoimien palautusprosentin.

Käyttöohje

Valitse ensin asetuksista laskimen toimintamalli. Jos valitset "kertoimet todennäköisyyksiksi", laskin muuttaa vasempaan sarakkeseen syötetyt kertoimet oikeanpuoleiseen sarakkeeseen todennäköisyyksiksi. Jos lisäksi skaalausasetus on valittuna, oikeanpuoleiseen sarakkeeseen lasketut todennäköisyydet skaalataan siten, että niiden summaksi tulee skaalausasetuksissa määritetty luku. Hyödyllisin skaalausarvo on 100%, jolloin esim. bookkerin kertoimista saadaan "bookkerin todennäköisyysarviot". Kertoimien palautusprosentti näkyy laskimen alareunassa.

Jos valitset "todennäköisyydet kertoimiksi", laskin muuttaa oikealle puolelle syötetyt todennäköisyydet vasempaan sarakkeeseen rajakertoimiksi. Jos lisäksi skaalausasetus on valittuna, vasemmanpuoleisessa sarakkeessa olevat kertoimet skaalataan siten, että niiden palautusprosentiksi tulee skaalausasetuksissa määritetty luku. Jos esim. halutaan myydä kertoimia 90% palautuksella, skaalattavaksi palautusprosentiksi laitetaan 90.

Esimerkki 1

Haluat tietää bookkerin palautusprosentin kohteessa Arsenal - Blackburn. Kertoimet ovat 1,40 - 3,95 - 8,50. Valitse asetuksista "kertoimet todennäköisyyksiksi" ja syötä kertoimet vasempaan pystysarakkeeseen. Paina "Laske", jolloin alhaalta kohdasta "kertoimien palautusprosentti" näet kertoimien palautusprosentin (92.2%).

Esimerkki 2

Edellä olevan esimerkin lisäksi haluat tietää kertoimien suhteen, eli bookkerin "todennäköisyysarvion" kohteesta. Valitse "skaalaa" ja laita skaalauskenttään 100. Nyt oikeanpuoleisessa sarakkeessa näkyy bookkerin "todennäköisyysarvio" eli 66-23-11.

Esimerkki 3

Olet laskenut 1X2 todennäköisyyksiksi kohteeseen Arsenal - Blackburn 70-20-10 ja haluat tietää rajakertoimet ylikerrointen etsimistä varten. Valitse asetuksista "todennäköisyydet kertoimiksi" ja syötä todennäköisyydet oikeaan pystysarakkeeseen. Rajakertoimiksi tulee 1.43-5.00-10.00.

Esimerkki 4

Haluat myydä pörssissä edellä olevan esimerkin kohdetta 10%:n katteella, eli kertoimien palautusprosentti on ostajalle 90%. Valitse "skaalaa" ja laita skaalauskenttään 90. Nyt vasemmanpuoleisessa sarakkeessa näkyy kertoimet skaalattuna 90% palautukseen.