Confederations Cup: B-lohkon analyysi ja pelivihje

Confederations Cup: B-lohkon analyysi ja pelivihje

päivitetty: Maanantai, 03.07.2017, 08:29

Comments: 0

Tässä artikkelissa käydään läpi Confederations Cupin lohko B, johon on sijoitettu Etelä-Amerikan mestari Chile, Aasian mestari Australia, MM-tittelin haltija Saksa sekä Afrikan mestari Kamerun. Artikkelin lopussa on myös vihje turnauksen voittajavetoon!

Muista lukea myös A-lohkon analyysi tästä linkistä.

Confederations cup: B-lohkon analyysi

Chile

Brasilia on totuttu näkemään Etelä-Amerikan edustajana tässä turnauksessa. Selecao on myös Confederations Cupin hallitseva mestari, ja voittanut turnauksen useammin kuin mikään muu maa (4 kertaa). Tällä kertaa Etelä-Amerikkaa edustaa kuitenkin Chile, joka on turnauksessa mukana ensimmäistä kertaa. Maa sai pääsylipun voitettuaan Etelä-Amerikan mestaruuden vuosi sitten legendaarisessa Copa America – turnauksessa. Päävalmentaja Juan Antonio Pizzi on saanut käyttöönsä vahvan miehistön, sillä Confederations Cupiin avauskokoonpano koostuu käytännössä samoista pelaajista kuin Copa Americassa vuosi sitten. Joukkueen kirkkaimmat tähdet ovat Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja Arturo Vidal sekä Arsenalin superstara Alexis Sanchez.

Chilen tuloskunto ei ole kuitenkaan ollut viimeisen vuoden ajan paras mahdollinen, ja joukkue on ollut kaukana Etelä-Amerikan tämän hetken ykkösseuran, Brasilian, tasosta. MM-2018 karsinnat kulkevat myös toistaiseksi varsin vaatimattomalla saldolla 7-2-5. Valmentaja Juan Antonio Pizzillä on yhä käsissään kultainen pelaajasukupolvi, joka alkaa kuitenkin ikääntyä: optimiavauksen nuorin pelaaja on tällä hetkellä 27-vuotias Eduardo Vargas. Chile on saapunut Venäjälle jo 6.6. ja kohtaa isäntämaan 9.6 pelattavassa harjoitusottelussa. Tuon pelin esitykset kertovat varmasti paljon joukkueen iskukyvystä.

Arvio: Chile on vahva suosikki menemään B-lohkosta jatkoon, mutta siitä ei taida olla turnauksen voittajaksi tänä vuonna. Supertähti Alexis Sanchezilla on takana raskas ja pettymysten täyttämä kausi seurajoukkueessa, eivätkä Chilen viimeisen vuoden aikana pelatut maaottelut ole tarjonneet ihmeitä. Ikääntyvä joukkue on ehkä menettänyt jo parhaan teränsä. Chilen pitäisi edetä lohkostaan jatkoon, mutta helpolla se ei tule pääsemään. Se voi hyvin saada selkäänsä Saksan B-joukkueelta.

Chilen mestaruuskertoimet:

Coolbet: 4,50
Pinnacle: 3,91
Betway: 4,33

Katso Chilen pelaajastatsit tästä.


Australia

Australia pääsi turnaukseen mukaan voittamalla hieman yllättäen (Japanin tai Etelä-Korean sijaan) Aasian Cupin vuonna 2015. Aikaisemmin kengurumaa nähtiin arvokisoissa Oseanian edustajana, mutta nykyään Australia on osa FIFA:n Aasian organisaatiota (AFC). Joukkue on pysynyt viimeiset pari vuotta varsin muuttumattomana, sillä optimiavauksessa nähdään suurin osa Aasian Cupin finaalijoukkueen pelaajista. Mukana on edelleen ns. vanhasta kaartista Tim Cahill, joka on 37 ikävuodesta huolimatta yhä käyttökelpoinen vaihtomies huikealla pääpelivoimallaan.

Australia on tahkonnut viimeiset kaksi vuotta MM-2018 karsintojen eri vaiheita sekä harjoitusotteluita. Se on tällä hetkellä karsintalohkossaan kolmantena Japanin ja Saudi-Arabian takana saldolla 3-4-0. Aussit kohtaavat vielä todella tärkeässä karsintaottelussa Saudi-Arabian 8.6. ennen turnauksen alkua. Päävalmentaja Ange Postecogloulla on artikkelin kirjoitushetkellä käytössään vahva ryhmä, sillä avainpelaajien loukkaantumisia ei ole, ja Venäjälle on kutsuttu mukaan kaikki tärkeimmät pelaajat.

Arvio: Australia ei vaikuta olevan juuri nyt aivan Aasian parhaiden maiden tasolla ja joukkueen puolustuksen kestävyys on iso kysymysmerkki. Aussit jäävät paperilla auttamatta kärkiseurojen taakse ja taistelevat lohkon jumbosijasta Kamerunin kanssa. Luvassa voi hyvin olla maalirikkaita otteluita.

Australian mestaruuskertoimet:

Coolbet: 50,00
Pinnacle: 45,22
Betway: 34,00

Katso Australian pelaajastatsit tästä.

Saksa

MM- ja EM-kisojen kestomenestyjä Saksa on mukana turnauksessa hallitsevana maailmanmestarina. Brasilian MM-2014 -turnauksen voittaja on nähty usein arvokisojen kärkisijoilla, mutta Confederations Cupissa maa ei ole ollut mukana sitten vuoden 2005, jolloin se sijoittui turnauksessa kolmanneksi. Saksan kohdalla on heti kärkeen tuotava esille erittäin tärkeä pointti joukkueen iskukyvystä, sillä päävalmentaja Joachim Löw lähettää Venäjälle käytännössä B-joukkueen.

Mukana ovat normaalista avauskokoonpanosta vain laitapakit Jonas Hector, Joshua Kimmich sekä keskikenttäpelaaja Julian Draxler. Sivussa ovat kaikki muut avainpelaajat kuten Neuer, Götze, Muller, Özil ja monet muut tutut nimet. Kaiken lisäksi Manchester Cityssä maaleja iskenyt Leroy Sane joutuu myös jättämään turnauksen sivuun. Joukkueen iskukykyä onkin mahdoton arvioida tavallisten maaotteluiden pohjalta. Mukana on lisäksi A-ryhmän penkkimiesten lisäksi nippu ensikertalaisia. Saksa kohtasi Confederations Cupin miehistöllä Tanskan keskiviikkona 6. kesäkuuta, jonka lopputuloksena oli varsin kelvollinen 1-1 -tasapeli. Saksan kokematon miehistö on varmasti näyttöhaluinen, mutta materiaalin rajat voivat tulla vastaan playoffs-vaiheessa.

Arvio: Saksan tason pitäisi riittää lohkosta jatkoon yhdessä Chilen kanssa. Välierissä se kaataa myös Meksikon, mutta kotijoukkue Venäjän kanssa voi tehdä tiukkaa. Tie nousee pystyyn viimeistään Portugalia vastaan. Kolmas sija.

Saksan mestaruuskertoimet:

Coolbet: 2,00
Pinnacle: 3,11
Betway: 3,00

Katso Saksan pelaajastatsit tästä.

Kamerun

Kamerun on mukana Confederations Cupissa hallitsevana Afrikan mestarina. Joukkue otti varsinaisen yllätysvoiton kaatamalla kivikovan Egyptin Afrikan mestaruuskisojen finaalissa hieman yli 4 kuukautta sitten. Kamerunin lähtökohdat turnaukselle olivat haastavat, kun belgialainen päävalmentaja Hugo Broos ei saanut lukuisten kieltäytymisten johdosta jalkeille läheskään parasta joukkuetta. Kamerun kuitenkin hitsaantui yhteen ja kaatoi finaalissa Egyptin nykyään Besiktasissa pelaavan tähtihyökkääjä Vincent Aboubakarin viime hetken maalilla.

Tämän jälkeen Kamerun on pelannut vain kaksi harjoitusottelua ja kohtaa AFCON 2019 -karsintapelissä Marokon 10.6. lauantaina. Kamerunin viimeistelyharjoitus turnaukseen on tiistaina Kolumbiaa vastaan. Päävalmentaja Broos on nimennyt Confederations Cupiin käytännössä samat pelaajat, jotka voittivat kultaa Afrikan mestaruuskisoissa. Aiemmin kieltäytyneet pelaajat kuten Schalken Eric Maxim Choupo-Moting sekä Liverpoolin Joel Matip ovat siis edelleen poissa.

Arvio: Kamerunin lähtökohdat ovat haastavat. Joukkue on materiaaliltaan selvästi Chilen ja Saksan perässä, etenkin kun monet Euroopan tähdistä ovat yhä poissa. Afrikan mestaruuskisojen kaltaiseen yllätykseen on nyt vaikea uskoa. Ottelu Australiaa vastaan lienee tasainen.

Kamerunin mestaruuskertoimet:

Coolbet: 15,00
Pinnacle: 32,60
Betway: 26,00

Katso Kamerunin pelaajastatsit tästä.

Vihje turnauksen voittajavetoon

Tässä poimintana parhaat kertoimet kolmen välittäjän joukosta.

Saksa 3,11 / Pinnacle
Portugali 4,00 / Coolbet
Chile 4,50 / Coolbet
Venäjä 10,00 / Betway
Meksiko 12,62 / Pinnacle
Kamerun 32,60 / Pinnacle
Australia 50,00 / Coolbet
Uusi-Seelanti 501,00 / Betway

Näistä lähtökohdista paras veto voittajaksi on ehdottomasti Portugali. Saksa on markkinoiden ykkössuosikki, mutta se lähtee turnaukseen pahasti vajaamiehisenä. Germaanien B-joukkue pystyy koviin suorituksiin, mutta B-lohko ei ole tasoltaan niin heikko kuin Portugalin lohko A. Heikentynyt Saksa voi olla vaikeuksissa sekä Kamerunin että Australian kanssa ja jäädä hyvällä onnella jopa alkulohkoon.

Portugali puolestaan kisaa käytännössä vain kahden muun joukkueen kanssa, sillä B-lohkon neljäs maa on heittopussi Uusi-Seelanti. Isäntämaa Venäjä sekä Meksiko ovat luokkaa-paria heikompia joukkueita. Lisäksi Portugalin supertähti Cristiano Ronaldolla on nyt harvinainen sauma voittaa maajoukkueessa EM-pokaalin jatkoksi toinen palkintopysti. Portugalin voitolle on tarjolla kerroin 4,00 @Coolbet.

Pikkurahalla voi kokeilla myös vetoa Kamerunin jatkopaikasta tai vaihtoehtoisesti Saksan jäämistä alkulohkoon.

Huom! Tsekkaa kisojen A-lohkon analyysi tästä artikkelista.

Kirjoituksen alkuperäinen lähde: Miestenmaailma.org

Kommentit (0)