Ennakko: Manchester City matkaa Selhurst Parkille – value vähämaalisuudessa

Ennakko: Manchester City matkaa Selhurst Parkille – value vähämaalisuudessa

päivitetty: Maanantai, 15.04.2019, 11:21

Comments: 2

Valiovihje-ennakko: Crystal Palace - Manchester City

Usealla rintamalla pokaaleista kamppaileva Manchester City matkustaa sunnuntaina Crystal Palacen vieraaksi Selhurst Parkille. Taivaansinisillä on alla tiistaina koettu 1-0 tappio Tottenhamille Mestarien liigan puolivälierien avausosassa ja Palacella viime viikonloppuna samoin luvuin haettu vierasvoitto Newcastlesta.

Taivaansinisten katseet osittain jo Tottenham ottelussa

Man Cityn tiukka mestaruustaisto Liverpoolia vastaan jatkuu Valioliigassa, eikä pistemenetyksiin olisi juuri varaa. Palace-ottelu jäänee kuitenkin väkisinkin Tottenham pelien varjoon, sillä UCL:n kuolemanottelu odottaa vain kahden välipäivän päässä Lontoon reissusta. Guardiola on tämän vuosikymmenen ykkösmanageri, mutta katalaanin edellisestä Mestarien liigan voitosta on kulunut jo kahdeksan vuotta. Tuon jälkeen Guardiolan valmentamat joukkueet ovat voittaneet 11 pokaalia kansallisista liigoista ja cupeista, mutta Barcelona-vuosien jälkeen se kaikkein suurin on jäänyt puuttumaan. Managerin lisäksi hallitsevan Valioliiga-mestarin riveistä löytyy vain kaksi Mestarien liigan voittanutta pelaajaa: kakkosmaalivahti Claudio Bravo sekä rotaatiopuolustaja Danilo.

Crystal Palacen sarjatilanne on melko stabiili. Ennen viikonlopun otteluita Kotkat löytyy taulukon sijalta 12 ja matkaa top-kymppiin on 7 pistettä ja putoamisviivan alle 11 pistettä. Palace pelaa loppukauden yksi peli / viikko tahdilla ja mestari Cityn kohtaaminen kotiyleisön edessä sytyttänee Kotkat parhaimpaansa. Näistä lähtökohdista emme anna Citylle motivaatio- / valmistautumisetua, vaikka sillä onkin sarjassa vielä huomattavasti isommat panokset kuin Palacella.

Vähämaalinen kotijoukkue vs vähämaalinen vierasjoukkue

Crystal Palacen kotipeleissä on nähty tällä kaudella koko sarjan vähiten maaleja, ainoastaan 1,88 / ottelu. Yrityksen puutteesta homma ei ole kuitenkaan jäänyt kiinni, sillä ainoastaan Man Cityn ja Fulhamin kotipeleissä on nähty tällä kaudella enemmän laukauksia kuin Palacen kotipeleissä. Vierasjoukkueet ovat onnistuneet viimeistelemään Selhurst Parkilla aikalailla odotusarvojen mukaisesti, mutta kotijoukkue ei vain tunnu saavan mistään sisään. Palace on tarvinnut tämän kauden kotipeleissä keskimäärin yli 20 laukausta tehdäkseen yhden maalin, kun sarjan keskiarvo on 8,8 laukausta / yksi tehty maali. Cityä vastaan olisi oltava huomattavasti tehokkaampi, sillä Taivaansiniset ei ole viime aikoina juuri antaneet vastustajilleen edes mahdollisuuksia maalintekoon. Viimeiseen viiteen sarjapeliin (471 minuuttia) Man Cityn vastustajat ovat laukoneet yhteensä vain 14 kertaa (1 laukaus / 34 min) ja näistä ainoastaan kolme on suuntautunut maalia kohti (1 laukaus maalia kohti / 157 min).

Manchester City lukeutuu sekä odotusarvollisesti, että toteutuneissa maalimäärissä sarjan runsasmaalisimpien joukkueiden joukkoon. Ketään ei varmaan yllätä, että Taivaansinisten kotipeleissä on nähty tämän kauden Valioliigassa ylivoimaisesti eniten maaleja, peräti 67 kappaletta. Sarjan seuraavaksi suurimmat lukemat ovat Anfield Roadin 56, Dean Courtin 53 ja London Stadiumin 52 maalia. Cityn vieraspelien vähämaalisuus on kuitenkin yllättänyt, sillä koko sarjassa ainoastaan Newcastlen ja Wolvesin vieraspeleissä on nähty Cityn vieraspelejä vähemmän maaleja. Cityn reissupeleissä on tullut keskimäärin vain 2,47 maalia ja total xG on ollut keskimäärin 2,72. Myös xG:llä mitattuna Cityn pelit ovat olleet kovin erilaisia Etihadilla verrattuna muihin areenoihin, sillä Taivaansinisten kotiotteluiden total xG on yli maalin verran enemmän kuin vieraspelien.

Kotkilta puuttuu topparipari, City lepuuttanee ykköstähtiään

Crystal Palacen loukkaantuneiden pelaajien lista on lyhyt, sillä ainoastaan Mamadou Sakho ja James Tomkins ovat sivussa sunnuntain ottelusta. Kotkien kannalta ikävä juttu on kuitenkin se, että kyseessä on joukkueen ensisijainen topparipari. Manchester Cityä vastaan Hodgson peluuttanee alakerrassa pitkänlinjan Palace-kaksikkoa Scot Dann – Martin Kelly. Kaksikko on ollut tämän ja edelliskauden aikana cup-pelit mukaan lukien yhtä aikaa avauksessa vain seitsemässä ottelussa, mutta tulokset ovat olleet hyviä: saldo 5-1-1 maalierolla 13 – 5.

Myös Cityn sairastuvalla on hiljaista. Pitkäaikaispotilas Claudio Bravon paluusta ei ole vielä tietoa, mutta reitensä loukannut Oleksandr Zinchenko ja lihasvaivasta kärsivä Bernardo Silva palannevat pelaavaan kokoonpanoon viimeistään ensi viikon aikana. Guardiola lepuuttanee Tottenham peliä silmällä pitäen jopa useampaakin pelaajaa kvintetistä Aguero – Sterling – D. Silva – Walker – Laporte. 

Crystal Palace yllätti Cityn joulukuussa Etihadilla hakemalla 2-3 vierasvoiton. Kotkat on onnistunut venymään tällä kaudella tasapeleihin myös Arsenalia ja Manchester Unitedia vastaan. Kaikkiaan Palace on kohdannut tämän kauden Valioliigassa Big six -joukkueita yhteensä 10 kertaa ja xG-lukemat ovat menneet keskimäärin 0,88 – 1,72.

Pelivihje

Arvioimme ottelun vedonlyöntimarkkinaa vähämaalisemmaksi. Myös Crystal Palacen venymisestä tasaiseen otteluun tarjotut kertoimet ylittävät rajakertoimemme, mutta koska altavastaajan tasoituksilla ja undereilla on vahva korrelaatio, jätetään pienen valuen omaavat Palacen händärit pois kupongilta.

- Valiovihje.com

Kommentit (2)

% arvio?

Hei unohtuiko % arviot ?