Eugenie Bouchard - Uusi tähti on syntynyt naistenniksen huipulle

Eugenie Bouchard - Uusi tähti on syntynyt naistenniksen huipulle

päivitetty: Perjantai, 04.07.2014, 22:33

Comments: 0

Lauantain Wimbledonin finaalissa naisten sarjassa kohtaavat Petra Kvitova ja Eugenie Bouchard. Ottelu on arvioitu kertoimien valossa hyvin tasaiseksi kertoimien ollessa Kvitovalle tasoa 1.8 ja Bouchardille 2.25. Bouchardin menestys ei ole ollut mikään jättiyllätys, sillä hänen turnauksen voittajakertoimet ennen turnausta liikkuivat reilun 20-tasossa.

Kuitenkin monelle, joka ei suuremmin seuraa tennistä saattaa Eugenie Bouchard olla melkoisen uusi tuttuvuus, sillä hänen nousunsa tennismaailman eliittiin on ollut rakettimaista. Montrealissa syntyneen 20-vuotiaan Bouchardin nousu WTA-rankingissa on ollut huimaa.  Vuonna 2011 kauden päättyessä hänen ranking-sijoituksensa oli 302, vuonna 2012 144 ja kauden 2013 päättyessä jo 32. Tällä hetkellä hän on 13. sijalla ja kausi on ollut menestys. Bouchardilla on urallaan vasta yksi WTA-tourin turnausvoitto, mutta tänä vuonna hän on selvittänyt tiensä sekä Australian että Ranskan avoimissa aina semifinaaleihin asti.

Wimbledonin jälkeen, kävi finaalissa miten tahansa, murtautuu Bouchard maailmanlistan kärkikymmenikköön. Mikäli hän voittaa Kvitovan, niin hän nousee sijalle kuusi ja tappiolla sijoitus tulee olemaan yhden pykälän heikompi. Samalla hänestä tulee WTA-tourin kaikkien aikojen parhaiten rankattu kanadalainen ja samalla maan ensimmäinen mies- tai naispuolinen pelaaja, joka on yltänyt Grand Slam-turnauksen finaaliin. Pienenä knoppitietona voidaan todeta, että 13. sijoitettu pelaaja on voittanut kerran aikaisemmin Grand Slam-turnauksen Maria Sharapovan viedessä tittelin Wimbledonissa vuonna 2004.

Kommentit (0)