Kaikkien aikojen lahjakkuus - Kim Jong Il!

Kaikkien aikojen lahjakkuus - Kim Jong Il!

päivitetty: Torstai, 05.03.2015, 11:21

Comments: 0

Pohjois-Koreasta ei ole paljon urheilumenestystä tullut, mutta syykin on selvä, sillä kaikki lahjakkuus kerääntyi edesmenneelle diktaattori Kim Jong Ilille – tasan eivät käyneet onnenlahjat.

Unohtakaa Tiger Woodsit ja kumppanit puhuttaessa kaikkien aikojen lahjakkaimmaista ja parhaimmasta golffarista. Huhujen mukaan vuonna 1991 tai 1994 Pyongyangin, Pohjois-Korean ainoan 18-reikäisen golfkentän avajaisissa Kim Jong Il oli kokeillut ensimmäistä kertaa golfia 17 turvamiehen todistaessa tapahtumaa. Kierros ei mennyt aivan heikosti, sillä Il veti par-72 radan läpi tuloksella 38 alle parin, johon sisältyi 11 hole-in-onea. Keilauksessa hän oli myös superlahjakkuus, sillä ensimmäisellä kokeilulla Pyobgyang Lanesissa hän keilasi heti täyden 300:n sarjan.

Valmentajapuolellakaan Kim Jong Ilin tietotaitoa ei jätetty hyödyntämättä, sillä ESPN:lle antamassaan haastattelussa Pohjois-Korean jalkapallojoukkueen päävalmentaja kertoi, että hän sai suoraan taktisia neuvoja Kim Jong Ililta. Tämä salaperäinen valmennus tapahtui näkymättömien kännyköiden välityksellä, jonka teknologian oli luonnollisesti kyseinen nero myös itse kehittänyt. Tämä keksintö on edelleenkin valitettavasti pysynyt salaisena, mutta yksi Kim Jong Ilin keksinnöistä, joista koko maailma pääsee tälläkin hetkellä nauttimaan on muun muassa hampurilainen. Jalkapallon puolella hän oli myös oiva pelaajien motivaattori. Vuoden 2010 arvokisoissa hän lupasi hyvästä menestyksestä jokaiselle pelaajalle asunnon ja lohdutuspalkinnoksi mikäli menestys olisi heikkoa, niin pääsisi vastaavasti hommiin hiilikaivoksille.

Lajeista kuitenkin Jong Ilin ehdottomasti suurin rakkaus oli koripallo. Hänen suurin suosikkinsa, kuten monen muunkin koripalloystävän, oli Michael Jordan, jonka kaikki ottelut hänellä huhuttiin olleen taltioituna. Vuonna 2000 tämä koripallofanaatikko koki yhden hienoimmista hetkistään, sillä Pohjois-Korean vierailuilla Madeleine Albright lahjoitti hänelle Jordanin itsensä nimmarilla varustetun koripallon. Tätä arvoesinettä säilytetään edelleen International Friendship Exhibition -museossa. Tästä tohkeissaan seuraavana vuonna Jong Il kutsui Michael Jordanin kyläilemään hänen luoksensa, mutta Kimin suureksi suruksi Jordania ei jostain syystä tämä vierailu lainkaan kiinnostanut.

Kim Jong Ilin poika ja nykyinen kansanjohtaja Kim Jong Un oli myös valtaisa koripallo- ja Michael Jordan fani. Hänen kerrotaan nuorena käyttäneen Niken Air Jordan -kenkiä ja kuluttaen päivittäin tuntikausia aikaa piirtäessään yksityiskohtaisia kuvia idolistaan. Suurinta idoliaan hänkään ei saanut vierailulle, mutta sen sijaan toinen entinen Bullsin pelaaja Dennis Rodman vieraili Unin luona useita kertoja, viettäen railakkaita iltoja silloisen parhaan ystävänsä kanssa. Vuonna 2014 Dennis Rodman toi kuuden entisen NBA-pelaajan joukkion Unin 31-vuotissynttärijuhlille pelaamaan hyvänytekeväisyysottelun lahjaksi vuosia täyttäneelle diktaattorille.

Aika näyttää pystyykö poika isänsä kaltaisiin sankaritekoihin!

Gutsilta 100% 100€ bonus!

Kommentit (0)