Otteluennakko: Huippuvireinen Manchester United teurastaa Kettulauman

Otteluennakko: Huippuvireinen Manchester United teurastaa Kettulauman

päivitetty: Tiistai, 29.08.2017, 20:43

Comments: 0

Otteluennakko: Huippuvireinen Manchester United teurastaa Kettulauman Old Traffordilla lauantain päätöskamppailussa


Kahdella 4-0 voitolla Valioliigakauden aloittanut Manchester United isännöi tällä viikolla Old Traffordilla toissakauden mestari Leicesteriä.

Ketut jäi avauskierroksella Arsenalin jalkoihin Emiratesilla häviten laukaukset peräti 27-6, mutta dominoi täysin viime kierroksen kotiotteluaan Brightonia vastaan. Sarjanousija pääsi laukomaan King Power Stadiumilla vain yhden laukauksen boksin sisältä ja Brightonin maaliodotus jäi 0,2:een, joka on alkukauden pienin lukema.

Viime kaudella Leicester otti peräti 77% sarjapisteistään kotikentällä, joka oli Burnleyn jälkeen sarjan ylivoimaisesti suurin lukema. Myös Craig Shakespearen valmennusjakson aikana kotona on kulkenut ja vieraissa ollut vaikeaa. Englantilainen on luotsannut Kettuja nyt 15:ssä sarjapelissä ja tämän jakson kotisaldo on 6-1-1 ja vierassaldo 2-1-4. Shakespearen aikana Leicesterin ottelukohtainen maaliodotusarvojen erotus on ollut kotipeleissä +0,52 ja vieraissa -0,76. Kyseessä on koko sarjan suurin ero koti- ja vieraspelaamisessa maaliodotusarvoilla mitattuna. Tämä vieläpä siitä huolimatta, että kahdeksan kotiottelun otantaan mahtuu viime toukokuussa kärsitty 1-6 tappio Tottenhamille. 

Kesällä Manchesteriin siirtyneet Romelu Lukaku ja Nemanja Matic ovat sopeutuneet Punaisiin paholaisiin todella hyvin ja nopeasti. Lukaku johtaa kolmella maalillaan sarjan maalipörssiä ja Matic on ottanut keskikentän täydellisesti haltuunsa. Serbialaisella on joukkueensa eniten pallokosketuksia, onnistuneita syöttöjä ja taklauksia sekä pallonriistoja. Maticin tulo on riisunut Paul Pogbalta puolustusvelvoitteita ja ranskalaiselta sopii odottaa hyvää kautta myös hyökkäyspään tehojen muodossa. Viime kaudella odotettua pienempään rooliin jäänyt Henrikh Mkhitaryan pelasi upean pre-seasonin ja on loistanut kauden ensimmäisissä Valioliigaotteluissa. Armenialainen on järjestänyt kanssapelaajilleen jo neljä huippupaikkaa, joka on tuplasti enemmän kuin kellään muulla pelaajalla koko sarjassa.

Kaipaatko vedonlyöntibonuksia? Sivuston suurimmat vedonlyöntibonukset.

ManUn kahdeksan maalia kahteen otteluun eivät ole olleet mitään onnenkantamoisia. Manchesterilaiset ovat toki viimeistelleet tuottamaansa maaliodotusta paremmin, mutta heidän xG-lukemansa 6,13 on yli 1,5 maalia enemmän kuin sarjan millään muulla joukkueella. Myös puolustussuuntaan United on ollut avausotteluissa todella vakuuttava. Molemmat vastustajat onnistuivat laukomaan vain yhden kerran kohti David De Gean vartioimaa maalia ja ManU onkin päästänyt sarjan ylivoimaisesti vähiten maaliodotusta.

Kotijoukkue pääsee otteluun erinomaisista lähtökohdista myös kokoonpanotilanteen suhteen. Loukkaantumisista toipuneet Luke Shaw ja Ashley Young saivat maanantaina pelituntumaa reservijoukkueen riveissä ja ykkösjoukkueen ainoat poissaolijat ovat koko syyskauden polviaan parantelevat Zlatan Ibrahimovic ja Marcos Rojo.

Shakespearella on sen sijaan huomattavasti Mourinhoa enemmän pähkäiltävää avauskokoonpanopelaajiensa terveystilanteen kanssa. N’Golo Kanten lähdettyä Daniel Drinkwater nousi Kettujen keskikentän johtohahmoksi, ja viime kaudella Englannin maajoukkueeseenkin noussut Drinkwater merkkautti koko sarjan kolmanneksi eniten pallonriistoja. 27-vuotias englantilainen on ollut kuukauden ajan loukkaantuneena, jonka lisäksi hän on ollut siirtohuhujen kohteena. Drinkwaterin nivusvaiva alkaa olla selätetty, mutta avauskokoonpanoon hänestä tuskin vielä on. Kesällä Sevillasta Leicesteriin hankittu keskikentän monitoimimies Vicente Iborra on puolestaan kärsinyt reisivammasta ja espanjalainen palannee pelaavaan kokoonpanoon vastan maaottelutauon jälkeen.

Leicesterin keskuspuolustajat ovat myös kärsineet eriasteisista vammoista. Robert Huth on vastikään palannut joukkueharjoituksiin koko kesän vaivanneen nilkkaongelman jäljiltä, eikä ole vielä pelikunnossa. Kapteeni Wes Morgan loukkasi jälleen selkänsä eikä ollut kokoonpanossa maanantain liigacup-ottelussa, mutta on pystynyt kuitenkin jo harjoittelemaan viime päivinä. Harry Maquire joutui taklauksen seurauksena jättämään maanantain ottelun kesken, eikä ole pystynyt osallistumaan tällä viikolla täysipainoisiin joukkueharjoituksiin.

Manchester Citystä hankitun Kelechi Iheanachon peliminuutit Leicesterissä ovat jääneet varvasvamman vuoksi vain 27 minuuttiin (pre-season mukaan lukien). Erittäin lahjakas nigerialaishyökkääjä palannee lauantaina takaisin Kettujen kokoonpanoon, mutta on vielä kaukana parhaasta terästään uudessa joukkueessa. 

Viimeisestä kymmenestä ottelustaan rankingimme top-kasia (Big 6 + Everton ja Southampton) vastaan Leicester on hävinnyt peräti yhdeksän. Viime kauden Valioliigassa kohtaamiset ManUn kanssa menivät Punaisille yhteismaalein 7-1 (laukaukset boksista 25-8 ja huippupaikat 6-0). Nyt Old Traffordilla Kettuja odottaa viime vuodesta vahvistunut Manchester United, jonka itseluottamus on upean alkukauden vuoksi huipussaan.

Manchester United lähtenee kauden ensimmäiselle maajoukkuetauolle sarjan kärkipaikalta täysillä pisteillä ja vähintään +10:n maalierolla.

 

Kirjoittajat ovat Valiovihje-vihjepalvelua pyörittävät Jani ja Jesse Heikkinen. Valiovihjeen esittely.

Kommentit (0)