Otteluennakko: Onnekkaan Chelsean kova maalivire tulee laantumaan

Otteluennakko: Onnekkaan Chelsean kova maalivire tulee laantumaan

päivitetty: Sunnuntai, 29.10.2017, 23:23

Comments: 0

Bournemouth – Chelsea - luvassa vähämaalinen kamppailu?

Viime kierroksella voittotilinsä kaksinkertaistanut Bournemouth isännöi niin ikään viime viikonloppuna voittojen tielle palannutta Chelseaa.

Kotijoukkue Bournemouthin kausi on ollut suuri pettymys, kun joukkue on yhdeksän pelatun ottelukierroksen jälkeen onnistunut hankkimaan vain seitsemän sarjapistettä. Joukkueen suurin ongelmakohta on ollut hyökkäyspelaaminen, joka on tuottanut maaliuhkaa Burnleyn jälkeen sarjan toiseksi vähiten. Viime kauteen verrattuna Bournemouth luo nyt maalipaikkoja vähemmän, vedot ovat epätarkempia, boksiin murtautuminen selvästi vaikeampaa ja tätä myöten myös viimeistelyprosentti on selvästi matalampi. Viime kaudella keskimäärin lähes joka kahdeksas Bournemouthin laukaus meni maaliin, kun tällä kaudella maali on vaatinut keskimäärin noin neljätoista laukausta.

Myös Chelsean kausi on ollut niin pelillisesti, kuin tuloksellisestikin vaikea, vaikka onnetar onkin pyrkinyt pitämään lontoolaisten lippua korkealla. Viime kaudella vakuuttanut Chelsea on heikentynyt jokaisella osa-alueella, eikä peli tällä hetkellä yksinkertaisesti kulje. Viime kierroksella joukkue oli poikkeuksellisen huono, mutta onnistui siitä huolimatta voittamaan ottelun jääkiekkonumeroin 4-2. Jos Chelsean tämän ja viime kauden numeroita vertaa, on saldo murheellinen. Viime kaudella Chelsea loi boksin sisältä keskimäärin 9,6 maalipaikkaa ottelua kohden, tällä kaudella luku on pudonnut kolmanneksen. Vastaavasti puolustuspäässä vastustaja oli viime kaudella maalipaikalla keskimäärin 8,6 kertaa ottelussa, kun tällä kaudella vastustaja on nähty vastaavalla tontilla keskimäärin 12,7 kertaa/ottelu. Huolestuttavaa myös tällä saralla on se, että suurin prosentuaalinen nousu on nähty juuri rangaistusalueen sisällä tapahtuvissa laukauksissa.

Kaipaatko vedonlyöntibonuksia? Sivuston suurimmat vedonlyöntibonukset.

Joukkueiden terveystilanteet

Bournemouthin loukkaantumistilanne on hyvä, kun Jermain Defoe on ainoa mahdollinen merkittävä poissaolija. Joshua King oli viime ottelusta flunssan takia sivussa, mutta norjalainen on palannut jo joukkueen harjoituksiin. Myös joukkueen ykköstähtiin lukeutuva Callum Wilson on toipunut leikkaushoitoa vaatineesta polvivammasta. Wilson pelasi tiistain cup-ottelussa täydet minuutit Middlesbroughia vastaan ja keräsi heti tilastomerkintöjä yhden maalin ja maalisyötön verran. Wilson on maalintekijä, jota Bournemouth on alkukaudesta kaivannut. 25-vuotias Wilson siirtyi Bournemouthiin Coventrystä, jossa kausi 13/14 päättyi joukkueen sisäisen maalipörssin voittoon (21 maalia). Bournemouthissa tahti jatkui vastaavan kaltaisena, kun englantilainen siivitti 20 divarimaalilla Bournemouthin Valioliigaan. Valioliigassa Bournemouth on pelannut kaksi täyttä kautta, jonka aikana Wilson on kokenut kaksi leikkaushoitoa vaativaa polvivammaa (~9kk sivussa). Molempien loukkaantumishetkien aikaan Wilson on ollut joukkueensa paras maalintekijä. Viimeiset tosipelit viime tammikuussa pelanneena Wilson on kuitenkin vielä kaukana huippuvireestä ja paluu Valioliiga-ympyröihinkin toteutuu todennäköisesti vasta vaihtopenkin kautta.

Myös Chelsean tilanne on kohtalainen, kun sivussa on varmuudella ainoastaan keskikentän N’Golo Kante. Victor Moses on lähetetty terveystarkastukseen ja pelaaminen viikonloppuna on vielä epävarmaa. Keskiviikkona pelatussa cup-ottelussa varamiehinen Chelsea kaatoi Evertonin loppunumeroin 2-1. Esitys jätti alkukauden tapaan toivomisen varaa, mutta riitti siitä huolimatta niukkaan voittoon. Ottelussa Chelsealta debytoi Leicesteristä kesällä saapunut Daniel Drinkwater, jonka edellisestä tosipelistä oli kulunut jo lähes puoli vuotta.

Chelsea on ollut onnekas maalipaikoissa

Kuten sanottua, Chelsea on ollut kuluvalla kaudella hyvin onnekas. Joukkue on tehnyt maaleja kaukolaukuksista (boksin ulkopuolelta) Manchester Cityn ohella sarjan entinen ja vastaavasti päästänyt kaukolaukauksista maaleja Burnleyn, Brightonin ja Manchester Unitedin jälkeen sarjan neljänneksi vähiten. Huippupaikoille murtautumisessa Chelsealla on ollut pienoisia ongelmia, sillä joukkueella on tilastoitu vain seitsemän laukausta pikkuboksin sisältä (sarjan kuudenneksi vähiten). Siitäkin huolimatta sinipaidat ovat tehneet pikkuboksin sisältä liigan kuudenneksi eniten maaleja, kun seitsemästä paikasta peräti neljästi pallo on löytänyt tiensä verkkoon. Oman kuuden jaardin boksin sisältä vastustaja on päässyt yrittämään maalintekoa kahdeksan kertaa, joista yksikään ei ole mennyt maaliin. Chelsea onkin sarjan ainoa joukkue, jota vastaan ei olla tehty yhtään maalia kyseiseltä ”hotspotilta”.

Valiovihje uskoo Chelsean maalitoteuman laantuvan odotuksen mukaiselle tasolle. Markkina on ollut hyvin hereillä Bournemouthin mahdollisuuksien suhteen, mutta on samalla yliarvioinut ottelun maaliodottamaa.

Kirjoittajat ovat Valiovihje-vihjepalvelua pyörittävät Jani ja Jesse Heikkinen. Valiovihjeen esittely.

Kommentit (0)