Pilakuva Serena Williamsista, joka räjäytti SoMen

Pilakuva Serena Williamsista, joka räjäytti SoMen

päivitetty: Perjantai, 28.12.2018, 13:21

Comments: 0

Sen paremmin ei tarvitse varmaan kerrata naisten US Openin finaalin farssia, jossa Serena Wiliamsilla keitti täysin yli, saaden ensiksi varoituksen kielletystä katsomosta saadusta valmennuksesta, jonka jälkeen pistemenetyksen paiskatessaan mailansa päreiksi kentän pintaan. Lopulta, kun tuomarille valittaminen vain jatkui, niin Serena sai todella harvoin nähdyn kokonaisen pelin rangaistuksen ottelun ollessa toisessa erässä 4-3 Naomi Osakan syöttämään tullessa. Tämän jälkeen ottelu olikin pian ohi, Osakan pitäessä syöttönsä.

 

Palkintoseremoniassa yhdysvaltalaisyleisö buuasi kovaan ääneen ensimmäisen Grand Slam-turnauksen voittaneelle nuorelle lahjakkuudelle Naomi Osakalle, jopa siinä määrin, että hänen kyyneleet eivät ollutkaan ilon kyyneleitä. Tässä tilanteessa Serena Williams pyysi katsojia olemasta buuaamasta ja lohdutti Osakaa. Seuraavassa vielä seremonia, jos ei sitä ei ole vielä nähnyt.

 

 

Tilannehan on luonnollisesti nykyajalle tavanomaisesti poikinut paljon meemejä, mutta ylivoimaisesti suurimman kohun aiheutti Australialaisen Herald Sun lehden pilapiirtäjä Mark Knightin piirros lehdessä. Hänen pilapiirroksensa on saanut aikaan valtaisan vihavyöryn. Useat syyttävät pilakuvaa vahvasti rasistiseksi ja sekstistiseksi. Kommenttiketjussa piirtäjää ja lehden toimitusta verrataan jopa KKK:n ja arvostelijoiden joukkoon on liittynyt myös todella vaikutusvaltaisia henkilöitä, kuten Harry Potter sarjan luoja J.K.Rowling ja monia muita tunnettuja julkkiksia.

 

EDIT: Pilakuvan piirtäjä on poistanut kuvan (tai Twitter), että Twittertilinsä.

Kommentit (0)