Valioliigan ennakko ja pelivihje: Wolves kiusaa jälleen isompiaan?

Valioliigan ennakko ja pelivihje: Wolves kiusaa jälleen isompiaan?

päivitetty: Keskiviikko, 16.01.2019, 14:31

Comments: 0

Valiovihje-ennakko: Manchester City - Wolverhampton

Viime kierroksen kärkikamppailun voitolla mestaruustaiston elossa pitänyt Manchester City isännöi maanantai-illan ottelussa Wolverhamptonia. Voittokantaan palannut hallitseva mestari on kotonaan jättisuosikki sarjanousijaa vastaan, mutta vetorintamalla Taivaansinisten murskavoitto ei houkuta – päinvastoin.

Viime kaudella Championshipissa ylivoimaisia otteita esittänyttä Wolvesia pidetiin kesällä yhtenä 2000-luvun parhaista sarjanousijoista. Susien tämän kauden peliesitykset pääsarjassa ovat osoittaneet kovat väitteet todeksi. Wolvesin xG differential (tuotetun ja päästetyn xG:n erotus) on Big six joukkueiden jälkeen sarjan paras. Ainoastaan Manchester Cityllä, Liverpoolilla ja Chelsealla on Wolvesia parempi big chance rate. Mikään joukkue sarjassa ei ole antanut vastustajilleen Wolvesia vähempää vaarallisia maalintekotilanteita.

Etenkin Susien vieraspelaaminen on ollut erinomaisella tasolla ja sarjanousija on jo hakenut täysin ansaitusti pisteitä niin Old Traffordilta, Emirates Stadiumilta kuin Wembleyltäkin. Kaikki tämän kauden vierasottelut Valioliigassa huomioiden ainoastaan Man City, Liverpool, Chelsea ja Tottenham ovat xG:llä mitattuna pelanneet Wolvesia paremmin. Sudet on päästänyt vieraspeleissä vastustajansa huippupaikalle ainoastaan kahdeksan kertaa, kun sarjan seuraavaksi parhaat lukemat ovat Man Cityn 11, Tottenhamin 12 ja Chelsean 13.

Wolves on ottanut yli 30% tämän kauden sarjapisteistään otteluista kärkikuusikkoa vastaan. Kaikki sarjan joukkueet huomioiden ainoastaan Man City ja Liverpool ovat vieneet Big six joukkueilta enemmän pisteitä kuin The Wanderers. Sarjanousijan ottelut huippuja vastaan ovat olleet hyvin tasaisia, kuten alla oleva taulukkokin osoittaa.Manchester Cityn peliesitykset ovat olleet tämän ja viime kauden aikana verrattoman hyviä. Pep Guardiola on luonut Manchesteriin koko sarjahistorian parhaan joukkueen. Viime aikoina Taivaansinisten Valioliiga-suorituksissa on kuitenkin tapahtunut selkeä notkahdus jumalaiseen alkukauteen verrattuna. Kierroksilla 1 – 15 Cityn xG differential jäi vain yhdessä ottelussa alle +1,20:een, kun taas kierroksilla 16 – 21 Cityn xG diff ylitti +0,51:n vain yhden kerran.


 
Molemmat joukkueet pelasivat Valioliiga-kierrosten välissä cup-otteluita hyvällä menestyksellä. City murskasi toiseksi ja kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavat Rotherhamin ja Burtonin yhteismaalein 16-0. Wolves jatkoi hyviä otteitaan suurseuroja vastaan edeten FA-Cupissa jatkoon Liverpoolin kustannuksella.

Sergio Aguero oli sivussa molemmista cup-peleistä flunssan takia, mutta palasi perjantaina joukkueharjoituksiin ja on todennäköisesti pelikunnossa maanantaina. Polvivaivaa paranteleva Benjamin Mendy palannee pelaavaan kokoonpanoon vielä tämän kuun aikana, mutta Wolves ottelu tulee liian nopeasti ranskalaiselle. Muilta osin Guardiolalla on optimiavaus käytettävissä. Vierasjoukkue Wolverhamptonin kokoonpanotilanne on erinomainen, sillä otteluruuhkasta huolimatta Nuno Espirito Santolla on koko miehistö terveenä ja edustuskelpoisena.

Pelivalinta:

Arvioimme ottelun vedonlyöntimarkkinaa tasaväkisemmäksi, joten Wolvesin tasoitukselliset menestymiset sekä ottelun vähämaalisuus kiinnostavat. (Tällä hetkellä 11.1.2019 esimerkiksi Wolvesin +2,0 kerroin on markkinoilla noin 1,94 ja u3,25 kerroin 1,85.)

Kommentit (0)