Vedonlyönti Suomesta ulkomaille 2024

Suomessa rahapelien monopolia ylläpitää Veikkaus Oy. Monopoliasema tarkoittaa sitä, että ulkomaiset vedonvälittäjät eivät saa mainostaa tuotteitaan Suomen sisällä, vaan ainoastaan Veikkauksella on tähän oikeus. Aika ajoin on maassamme testattu markkinoinnin rajoja esimerkiksi urheiluseurojen markkinoinnissa, bussien kyljissä sekä lehtien ilmoituksissa, mutta Veikkaus on torpannut nämä toimet ponnekkaasti. EU kuitenkin sallii vapaan kaupankäynnin, joka mahdollistaa sen että suomalainen käyttäjä saa lyödä vetonsa mihinpäin maailmaa tahansa ilman, että se olisi millään tavoin laitonta. Veikkauksen edunsaajat ovat tällaista mielikuvaa innokkaasti pyrkineet levittämään, joko tahallisesti tai tahattomasti. Myös useat Veikkauksen hallituksessa istuneet ja istuvat kansanedustajat ovat toistelleet näitä samoja valheita. Tärkein muistettava asia vedonlyönnissä ulkomaille on se, että se ei missään tapauksessa ole laitonta vaan täysin sallittua meille jokaiselle.

Vedonlyönti ulkomaille

Kuinka aloittaa vedonlyönti ulkomaille

Ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt toimivat omien maidensa lakien ja säädösten perusteella. Jos päätät testata ulkomaista vedonvälittäjää, kannattaa aina (kuten jokaisessa ostoksessa) ensin selvittää muutamia asioita. Ensin kannattaa vaikkapa pienellä googletuksella selvittää se, millaisia käyttäjäkokemuksia muut vedonlyöjät ovat saaneet kyseisestä yhtiöstä. Netti on pullollaan erilaisia kirjoituksia, joissa osan tarkoitusperiä voi vain arvailla. Älä siis usko jokaista kaunolausetta heti todeksi, mutta osaa myös erottaa tahallinen mustamaalaaminen totuudesta. Aina se ei kuitenkaan ole helppoa. Muutamia ensin mietittäviä asioita:

1️⃣ Muiden käyttäjien kokemukset kyseisestä vedontarjoajasta

2️⃣ Pelintarjoajan vedonlyöntilisenssi

3️⃣ Vedontarjoajan tarjoamat kertoimet

Vedonvälittäjän vedonlyöntilisenssi

Maailmalla on useita maita, jotka tarjoavat vedonlyöntilisenssejä. Näistä meille pohjolassa tunnetuimpia ovat MGA eli Maltalla majaansa pitävä pelilisenssin tarjoaja sekä Curacaossa pelilisenssejä tarjoava Curacao eGaming. Heti ensimmäisenä nämä lisenssit erottaa se, että mahdollisessa voittotapauksessa ETA-lisenssiä tarjoavan MGA lisenssin alainen pelivoitto on Suomeen kotiutettuna verotonta toisin kuin Curacaon tarjoama pelivoitto. Myös Viro tarjoaa yrityksille omaa pelilisenssiään, ja myös sen kautta saadut voitot ovat Suomeen verottomia.

Vedonlyönti ulkomaille

Vedonvälittäjän kertoimet

Vielä muutamia vuosia sitten ulkomaisten pelintarjoajien ja kotimaisen Veikkauksen kertoimia ei oikein voinut edes verrata, koska niissä oli niin valtavaa eroa ulkomaisten toimijoiden hyväksi. Nykyään Veikkaus on joutunut mukautumaan ulkopuolelta tulevaan haasteeseen ja on säätänyt peliensä palautusprosenttia jatkuvasti ylöspäin, sekä laajentanut kohdevalikoimaansa. Nykyisin monet kotimaisen toimijan kertoimet ovat erittäin kilpailukykyisiä ulkomaisiin toimijoihin verrattuna.

Arpajaislaki ja sen muutokset

Suomessa rahapelaamista säätelee arpajaislaki. Se määrittelee suomalaisen rahapelaamisen säännöt ja vaatimukset. Lain tarkoituksena on taata yleishyödyllisiin arpajaisiin osallistuvien oikeusturva, estää arpajaisiin liittyvät väärinkäytökset ja rikokset sekä ehkäistä ja vähentää arpajaisiin osallistumisesta aiheutuvia taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Arpajaislakiin tehtiin uudistuksia vuoden 2022 alusta. Uudistuksien keskiössä oli rahapelihaittojen torjunta, arpajaislain vastaiseen markkinointiin puuttuminen ja rahapelikysynnän ohjaaminen arpajaislailla säänneltyyn tarjontaan. Myös pakolliseen tunnistautumiseen tuli tiukennuksia. Uudistusta kritisoitiin laajasti vedonlyönnin ammattilaisten toimesta, mutta alan asiantuntijoiden mielipiteet ja ulkomailta saadut kokemukset vastaavista tilanteista sivuttiin täysin. Suomessa myös Suomen urheiluvedonlyöjät ry vastusti uudistusta ja pyrki saamaan siihen muutoksia. Muutos sisälsi myös maininnan niin kutsutusta mustasta listasta, jonne joutuneen vedonlyöntiyhtiön maksuliikennettä tultaisiin hankaloittamaan maksublokeilla vuoden 2023 alusta. Jo lähtökohtaisesti oli selvää, ettei tällaisia blokkeja vuonna 2022 ole enää vesitiiviinä mahdollista rakentaa, mutta se ei estänyt lakia etenemästä.

Suomen lisenssimalli

Vedonlyönnin lisenssimalli Suomeen?

Kun laki oli juuri saatu uudistettua, alkoi Veikkauksen kentältä kuulumaan kummia. Veikkaus julkaisi osavuosikatsauksensa ja oli käynyt juuri niin kuin ammattilaiset osasivat ennustaa. Veikkauksen tulos oli pudonnut ja ulkomaille suuntautuva pelaaminen lisääntynyt.

Veikkaus

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski otti asiaan kantaa Ylen jutussa. Veikkaus olisi valmis siirtymään lisenssimalliin (jota sille suositeltiin jo aikoja sitten) peläten laskevien tulojensa putoavan edelleen. Veikkaus olisi siis valmis siirtymään avoimempaan kilpailuun, ja ottamaan mallia esimerkiksi Ruotsissa käytössä olevasta mallista, jossa jokainen maassa mainostava ja toimiva peliyhtiö ostaa pelilisenssin sekä maksaa tuloistaan suoraan veroa valtiolle. Tämä mahdollistaisi samalla esimerkiksi Suomalaisille urheiluseuroille mahdollisuuden tehdä mainossopimuksia näiden toimijoiden kanssa ilman, että nykyinen lainsäädäntö olisi esteenä.

Tällä hetkellä seuraamme mielenkiinnolla, mihin suuntaan Suomalainen vedonlyöntilainsäädäntö seuraavaksi kulkee. Toivottavasti seuraavan uudistuksen hetkellä myös alan asiantuntijat saavat suunvuoron, eikä mennä ainoastaan edunsaajien mielihalujen mukaan. Se on jo tässä vaiheessa tullut melko kalliiksi.

Veikkaus kertoimet

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 60 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.50.

Vedonlyöntibonus: 20 € ilmaisveto

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Minimikerroin 1,5. Tarjous voimassa 30 päivää.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

KOODI: WELCOME150 Kierrätysvaatimus 16x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.5. Maksimivoitot bonuksella on 10x myönnettyyn bonussummaan nähden.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.