NHL Playoffs: Kohti kannua osa 2

NHL Playoffs: Kohti kannua osa 2

Comments: 0

NHL:n pudotuspelit pyöräytetään käyntiin loppujen sarjojen osalta tänään ja huomenna. Foorumimme NHL-asiantuntija Tenkrat käy läpi, mihin otteluparit ratkeavat ja antaa ennustuksensa jatkoonmenijöistä. Eilen alkaneiden ottelusarjojen ennakon ensimmäisen osan löydät täältä.

Washington - Philadelphia

Washington on hyvin rakennettu, roolitettu ja valmennettu joukkue, jossa riittää laajuutta joka ketjuun. Capitals pääsi runkosarjan lopun melko helpolla, koska joukkueella ei ollut suurempaa panosta otettuaan selvän johdon itäisessä konferenssissa ja koko liigassa. Capsien keskushyökkääjä-osasto on NHL:n kärkipäätä Evgeni Kuznetsovin, Nicklas Bäckströmin, Mike Richardsin ja Jay Beaglen myötä. Myös TJ Oshie ja Tom Wilsonkin pystyy pelaamaan keskellä, joten pienet loukkaantumisetkaan eivät joukkueen hyökkäysosastoa hetkauttaisi.

Philadelphia on pelannut playoffeja käytännössä koko tämän vuoden ajan. Paikka pudotuspeleissä varmistui vasta viimeisellä kierroksella. Tästä on varmasti hyötyä nyt kun tärkeimmät ottelut alkavat - etenkin Washingtonia vastaan joka on saanut tai joutunut surffailemaan vailla todellista panosta jo pidempään. Flyers on ollut sensaatiopuolustaja Shayne Gostisbeheren AHL:stä nostamisen jälkeen kuin uudesti syntynyt. Myös ykkösketju Claude Girouxin johdolla on pelannut loistavasti eikä sovi unohtaa Sean Couturierinkaan panosta.

Maalivahtien taisto Holtbyn ja Masonin välillä on hyvin tasainen eli päivän kunto nousee ratkaisevaan rooliin. Philadelphian sauma on sarjan avausottelussa sekä kotipeleissä, missä joukkue on pelannut läpi kauden hyvin. Ryöstö avausotteluun toisikin tähän sarjaan aivan uuden jännitysmomentin. Kaiken kaikkiaan Washingtonin materiaali on kuitenkin niin paljon edellä, että yllätyksen toteutumiseen on hankala uskoa.

Ennustus: Washington jatkoon voitoin 4-1.

Florida - NY Islanders

Lähtökohtaisesti tämä pari on ennakkoon näistä ottelupareista kaikkein vaikeiten analysoitava. Florida voitti hieman yllättäen Atlantic-divisioonan. Samalla on kuitenkin sanottava, että erityisesti joukkueen viimeinen reilu 1,5 kuukautta on ollut pelillisestikin todella hyvää tekemistä, joten lähtökohdat ratkaisupeleihin Pantherseilla ovat erinomaiset. Florida halunnee ja myös saa kotiedun vuoksi NHL:n parhaimpiin kahdensuunnan keskushyökkääjiin kuuluvan Barkovin pelaamaan Tavaresin johtamaa Islesin ykkösketjua vastaan. Tästä matchupista ei juuri suuria eroja tule. Eikä joukkueiden välillä muutenkaan isoja eroja ole, mutta Islanders antaa suhteellisen paljon tasoitusta maalivahtiosastolla Jaroslav Halakin loukkaantumisen myötä. Floridan kokenut Roberto Luongo syö Thomas Greissin maalivahtien taistelussa elävältä.

Kauden lopulla NY Islanders taktikoi itsensä playoff-kaavion etukäteen helpommalle puolelle. Kun ottelusarjoja katsotaan pidemmälle, niin olisi aivan eri asia saada Floridan jälkeen vastustajaksi Tampa Bay tai Detroit kuin joku nelikosta Washington, Pittsburgh, Philadelphia tai NY Rangers. NY Islandersille olisi elintärkeää saada heti yön avausotteluun puolustaja Travis Hamonic pelikuntoiseksi. Hamonic on jo saanut alle muutaman jääharjoituksen ja hän pelaa yön ottelussa mikäli tuntee olevansa 100%:ssa kunnossa ja lupa lääkäreiltä heltiää. Jos pelilupaa ei tule, niin pelaavaan kokoonpanoon nousee joko Marek Zidlicky tai Brian Strait.

Ennustus: Sarja ratkeaa maalivahtipeliin, joten Florida jatkoon lukemin 4-2.

Dallas - Minnesota

Minnesotalle tuli juuri ensimmäisen ottelun alla erittäin pahoja loukkaantumisuutisia, kun Zack Parise, Thomas Vanek ja Erik Haula ovat sivussa. Näistä kaksi ensin mainittua ovat sivussa pidempään. Valmentajan vaihdoksen jälkeen Wildin parhaimpiin pelaajiin kuulunut Haula huilaa näillä näkymin vain ensimmäisen ottelun. Parisen ja Vanekin puuttuminen alkaa olla jo sellainen takaisku, josta on lähes mahdoton nousta.

Dallasilla on sarjan laadukkaimpia ja tehokkaimpia hyökkäyksiä. Sairastuvalta joukkue saa vielä Tyler Seguinin mukaan. Seguin ei pelaa välttämättä vielä ensimmäisessä ottelussa, mutta siitä eteenpäin hän on suurella varmuudella mukana. Dallasin vahva vire on kestänyt läpi kauden, joten mikään ei viittaa siihen, että se jotenkin mystisesti katoaisi pudotuspelien alla. Minnesotan ainoa mahdollisuus on maalivahti Devan Dubnyk, jonka pitää pelata selvästi virkaveli Kari Lehtosta paremmin, jotta tästä sarjasta tulisi edes tasainen.

Ennustus: Minnesota voittaa kerran kotonaan, mutta tulivoimainen Dallas menee jatkoon lukemin 4-1.

Los Angeles - San Jose

Tämä ottelupari on ennakkoon playoffien avauskierroksen kovin ottelusarja. Kotietua nauttiva ja vähän laajemman materiaalin omaava Los Angeles on mielestäni vain hieman niskan päällä. Joukkueiden puolustuksien osalta Los Angelesilla on pieni etu Drew Doughtyn johdolla, mutta etu kasvaa jos Sharksien Marc–Eduard Vlasic ei pysty pelaamaan täysipainoisesti. Vlasicin runkosarjan loppu meni sairastuvalla alavartalovamman vuoksi, mutta hän aloittaa kuitenkin jo heti ottelusta yksi alkaen.

San Josen Joe Thornton on elämänsä kunnossa, mutta joukkue on tänä vuonna myös laadukkaampi ja paremmin rakennettu etenkin alempien kenttien osalta. Aiempina vuosina San Jose on usein hyytynyt siitä syystä, että avainpelaajia on jouduttu kuormittamaan liikaa, eikä bensaa ole oikein riittänyt pitkään kevääseen. Tänä vuonna rasitusta on jaettu ja pystytty jakamaan tasaisemmin, joten vastaavaa väsymistä tuskin nähdään.

On hyvä myös muistaa, että San Jose maalilla on ex-Kings maalivahti Martin Jones, joka varmasti haluaa näyttää olevansa Jonathan Quickia parempi. Samalla toki kuitenkin Los Angeles tietää tarkasti Jonesin heikkoudet ja vahvuudet. San Josen kotiottelut runkosarjassa eivät menneet tuloksellisesti hyvin, mutta vieraissa joukkueen pelit ovat sujuneet erinomaisesti. Tässä onkin mielestäni selvä parantamisen paikka Sharkseilla. Kotona pitää pystyä myös voittamaan, jotta jatkopaikka olisi mahdollista hakea itselle.

Ennustus: Los Angeles Game 7:n kautta jatkoon lukemin 4-3.

Anaheim - Nashville

Runkosarjan loppupuolella Anaheim kärsi suhteellisen mittavistakin puolustajien loukkaantumisista. Nyt kuitenkin näyttää siltä että Sami Vatasen johdolla Ducks-pakisto on kuin onkin pelikunnossa. Erikoistilannepelaaminen on Anaheimilla sarjan parhaimmistoa. Runkosarjassa se oli ykkönen sekä yli- että alivoimaprosenteissa. Se päästi myös vähiten maaleja runkosarjassa, joten perustukset onnistuneeseen pudotuspelikevääseen ovat olemassa.

Nashville on maalivahti Pekka Rinteen varassa todella paljon. Betoni-Pekan runkosarjan suoritustaso ei nyt vaan yksinkertaisesti riitä enää tässä sarjassa, vaan Rinteen on oltava selvästi parempi ja varmempi Predators maalilla. Nashvillen puolustus on sarjan laadukkaimpia ja tehokkaimpia, kun kaksi ensimmäistä pakkiparia muodostavat Roman Josi, Shea Weber, Mattias Ekholm ja Ryan Ellis. Syvyyspuolustajiksi jäävät vielä semmoiset nimet kuin Barret Jackman, Petter Granberg ja Anthony Bitetto, joten laajuutta löytyy.

Suurin ero joukkueiden välillä löytyykin hyökkäyksistä ja etenkin keskushyökkääjien osalta. Vaikka Nashville sai Ryan Johansenista kaipaamansa ykkössentterin, niin hänen takanaan taso putoaa todella paljon. Mike Ribeirolla, Mike Fisherillä ja Paul Gaustadilla onkin valtava urakka edessään. Joukkueen pitäisi olla keskeltä vahva ja sitä mielestäni Predators ei ole. Anaheimilla on heittää aloituksiin Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Rickard Rakell (vielä hetken loukkaantuneena), Nate Thompson sekä Chris Wagner, joten siltä puolelta laajuutta löytyy aivan eri tavalla.

Ennustus: Anaheim jatkoon lukemin 4-2. Jos Rinne ei pysty tasonnostoon, niin sarja menee jopa 4-0/4-1 Anaheimille.

Kirjoittaja on NHL:stä ammatikseen vetoa lyövä Ylikertoimen foorumisti Tenkrat (Twitter: @Tenki62).

Kommentit (0)