Vieraskynä: Kärppien avaimet CHL:n mestaruuteen

Vieraskynä: Kärppien avaimet CHL:n mestaruuteen

päivitetty: Keskiviikko, 10.02.2016, 01:51

Comments: 0

Kärpät ja Frölunda ottavat tiistaina mittaa Oulussa pelattavassa CHL:n finaalissa. Lue vieraskynämme kirjoittama ennakko kamppailuun.

(Päivitetty 9.2. Viimeisimmän tiedon mukaan Joni Pitkänen ei pysty pelaamaan ottelussa.)

Finaalin lähtökohdat ovat mitä mielenkiintoisimmat; SHL:n sekä Liigan huippujoukkueet kohtaavat toisensa kerrasta poikki pelattavassa mestaruuskamppailussa. Panostakaan tästä ei puutu, sillä voittajajoukkue voi ansaitusti kutsua itseään Euroopan kovimmaksi jääkiekkojoukkueeksi (huomioimatta KHL-joukkueita). Tämä takaa sen, että ottelussa ei ole odotettavissa minkäänlaista löysäilyä kummaltakaan joukkueelta.

Kärpillä on siis merkittävä kotietu, joka voi hyvinkin osoittautua ratkaisevaksi tekijäksi, sillä mitä todennäköisimmin Raksilasta ei löydy yhtään tyhjää katsomopaikkaa tuona iltana. Oululaisten peli kulkee lähes täydellisesti Liigassakin, vaikka potentiaalia riittää hieman parempaankin.

Joni Pitkänen pääsee tuomaan piristystä Kärppien puolustusosastolle, mikä voi olla yksi avaimista CHL:n mestaruuteen. Yli 500 NHL-ottelua pelannut puolustaja pääsi hakemaan tuntumaa peliin jo lauantaina KalPaa vastaan. Pitkänen pelasi hienoa kiekollista peliä, vaikka ehkä pientä epävarmuutta oli havaittavissa. Luultavasti mies kuitenkin osoittautuu meriittiensä arvoiseksi pelaajaksi Kärpille ennemmin tai myöhemmin.

Jos Kärpät on kova, niin samaa voi sanoa Frölundasta. Joukkue on pelannut pitkin runkosarjaa tasaisen varmasti ja dominoivasti, mikä oikeuttaakin joukkueen runkosarjan toiselle sijalle. Frölunda on vahva kaukalon molemmissa päissä. Joukkue on takonut sarjassaan ylivoimaisesti eniten maaleja ja vastaavasti oma verkko heiluu vain harvakseltaan. Lauantain kierroksella joukkue kuitenkin hävisi vieraissa liigaa johtavalle Skellefteålle maalein 4-1.

Frölunda varmasti muistaa tappionsa viime CHL-finaalissa Luulajaa vastaan, eikä joukkueelle kelpaa tästä ottelusta muu kuin mestaruus. Molemmat joukkueet ovat siis varmasti voitonnälkäisiä. Kärpillä on kuitenkin puolellaan kotietu, sekä Pitkäsen tuoma kokemus puolustukseen. Materiaaleiltaan joukkueet ovat varmasti melko tasaisia, mutta pienet tekijät kääntävät etua Kärppien suuntaan.

Tekstin on kirjoittanut Mr Warcape.

Kommentit (0)