Bottom six -otteluissa ei maaleilla juhlita

Bottom six -otteluissa ei maaleilla juhlita

päivitetty: Torstai, 22.02.2018, 06:27

Comments: 0

Bottom six -otteluissa ei maaleilla juhlita

Kaikki kilpailut huomioiden kahdeksan tappiottoman ottelun putkessa etenevä Swansea isännöi lauantai-iltapäivänä kymmenen peliä ilman voittoja pelannutta Burnleyä.

Swansea antoi managerilleen Paul Clementille potkut 3-1 tappioon päättyneen Everton ottelun jälkeen 18.12. Tuon jälkeen Joutsen-legenda Leon Britton hoiti päävalmentajan tehtäviä kahden pelin ajan ennen Carlos Carvalhalin palkkaamista. Portugalilaisluotsin saapuessa Walesiin, Swansea oli hävinnyt kymmenen peliä edellisestä 13:sta matsistaan ja piti sarjan jumbosijaa viiden pisteen erolla ensimmäiseen säilyjän paikkaan.

Nyt vajaa puolitoista kuukautta Carvalhalin saapumisesta Swansea on noussut maalieron turvin jo putoamisviivan yläpuolelle ja on hävinnyt kymmenestä ottelusta vain yhden. Tiistaina Swansea otti yhden yli 100-vuotiaan seurahistoriansa suurinumeroisimmista voitoistaan, kun se eteni FA-Cupin neljännesvälieriin kaatamalla Notts Countyn maalein 8-1. Viikonloppuna Swansean hyökkäys joutuu kuitenkin aivan eritason haasteen eteen, sillä yli yhden päästetyn maalin keskiarvolla neljännellä sarjatasolla pelaava Notts County vaihtuu Valioliigassa 0,88 maalia per ottelu päästäneeseen Burnleyyn.

Parhaat kasinobonukset ja ilmaista pelirahaa

Vaikka Burnley on pelannut joulukuun puolesta välistä saakka ilman voittoja, löytyy se edelleen sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Clarets on ollut yksi sesongin onnekkaimmista joukkueista ja puhtaasti peliesityksien perusteella Burnleyn kuuluisi taistella tällä hetkellä ennemmin putoamista vastaan kuin europaikoista. Toki Claretsin tekemisessä on paljon myös hyvää. Sensaatiomainen kausi on mahdollistunut kivenkovan puolustuspelaamisen sekä ilmiömäisen maalivahtityöskentelyn ansiosta. Burnley on kylläkin päästänyt vastustajansa laukomaan useammin (418 laukausta) kuin mikään muu joukkue, mutta vain 54% (sarjan pienin lukema) vastustajien laukauksista on lähtenyt boksin sisältä ja 25% (sarjan pienin lukema) on suuntautunut maalia kohti. Koko sarjassa on vain kahdeksan joukkuetta, jonka kaikki pelaajat ovat yhteenlaskettuna blokanneet enemmän laukauksia kuin pelkästään Burnleyn topparit. Maalivahti Nick Popen torjuntaprosentti on 80%, ja koko tällä vuosikymmenellä ainoastaan kolme säännöllisesti pelannutta maalivahtia on pystynyt kauden aikana parempaan lukemaan.

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Burnley on pystynyt tehokkaasti nollaamaan sarjan heikoimpien joukkueiden hyökkäykset, joten myös Swansealla lienee suuria vaikeuksia hyökkäyspäässä. Joutsenet on tehnyt Huddersfieldin ohella koko sarjan vähiten maaleja, sillä on vähiten tuotettua maaliodotusta, vähiten laukauksia, vähiten laukauksia boksin sisältä ja vähiten laukauksia vastustajan maalia kohti. Koko kauden aikana Swansea on saanut yhteensä vain 57 vetoa kohti vastustajan maalia, kun sarjan toiseksi huonoin lukema on Brightonin 70 laukausta. Valmentajavaihdoksen jälkeen otteluiden lopputulokset ovat parantuneet merkittävästi, mutta pelkästään Carvalhalinkin ajanjakson aikana Swansea on laukonut sarjan toiseksi vähiten laukauksia vastustajan boksista ja saanut kolmanneksi vähiten laukauksia vastustajan maalia kohti.

Vain Manchesterin jätit, City ja United, ovat päästäneet tällä kaudella vähemmän maaleja kuin Burnley. Claretsin 23:sta päästetystä maalista peräti 17, eli 74 prosenttia, on ollut big sixin (Man City, Man United, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal) tekemiä. Sarjan seuraavaksi suurimmat prosentit ovat Evertonin 60% ja Liverpoolin 58%. Burnley on pelannut tällä kaudella top-kutosen ulkopuolisia joukkueita vastaan 16 peliä päästäen niissä yhteensä vain kuusi maalia (0,38 / peli).

Burnley on kohdannut Valioliigassa viimeisen vuoden aikana kymmenen kertaa rankingimme ”bottom six” joukkueen ja näistä otteluista peräti puolet ovat päättyneet 0-0 lukemiin. Vain yhdessä ottelussa kymmenestä on tullut enemmän kuin kaksi maalia. Se oli juuri viime kevään Swansea -kohtaaminen Liberty Stadiumilla, joka päättyi Swansean 3-2 kotivoittoon. Viidestä maalista huolimatta ottelussa ei nähty yhden rangaistuspotkun lisäksi ainoatakaan yli 0,20 xG:n maalintekotilannetta.    

Burnleyn lisäksi myös muiden bottom six -joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet hyvin vähämaalisia. Esimerkiksi Swansea on pelannut tällä kaudella kuusi ottelua rankingimme kuutta heikointa vastaan, eikä yhdessäkään ottelussa ole tullut yli kahta maalia. Kokonaisuudessaan tämän kauden aikana rankingimme kuusi viimeistä (Burnley, WBA, Newcastle, Swansea, Brighton, Huddersfield) ovat kohdanneet toisensa 20 kertaa, ja vain kahdessa ottelussa on nähty enemmän kuin kaksi maalia.

Swansealle etua loukkaantumistilanteista

Kotijoukkue pääsee lauantain otteluun Leroy Feriä lukuun ottamatta parhaalla avauskokoonpanolla. Kesän hankinnat Renato Sanches ja Wilfried Bony ovat loukkaantuneina, mutta molempien syyskausi oli iso pettymys eikä kaksikko nähdyillä esityksillä terveinä ollessaankaan vahvistaisi Joutsen-miehistöä. Toppari Alfie Mawson on ollut avauksessa 50 Valioliiga-ottelua putkeen, ja se on pisin tällä hetkellä käynnissä oleva sarja. Mawson huilasi arkipelin Notts Countya vastaan ja kellottanee jälleen täydet minuutit lauantaina. Swansean tammikuun hankinnat Andre Ayew ja Andy King ovat puuttuneet viime otteluista loukkaantumisten ja pelilupa-asioiden takia, mutta ilman viime hetkien takapakkeja molemmat ovat kokoonpanossa Burnleyä vastaan.

Burnleyn loukkaantuneiden pelaajien lista on huomattavasti pidempi ja optimaalisesta avauskokoonpanosta puuttuvat ainakin hyökkääjä Chris Wood, laituri Robbie Brady sekä keskikentän Steven Defour. Myös maalivahti Thomas Heaton on edelleen sivussa, mutta Nick Pope on paikannut maalinsuulla niin hienosti, ettei Heatonin poissaolo heikennä Claretsin mahdollisuuksia. James Tarkowski on puuttunut nivusvamman takia kahdesta edellisestä ottelusta ja englantilaistopparin kuntoutuminen Swansea-otteluun on vielä epävarmaa. 

Swansean viime viikkojen hurmokselliset voitot ovat nostaneet kotijoukkueen itseluottamuksen tappiin. Burnley on kuitenkin riisunut vuorotellen häntäpään joukkueet aseistaan, eikä kukaan top5-joukkueiden ulkopuolelta ole onnistunut tekemään tällä kaudella yhtä maalia enempää Claretsin verkkoon. Vaikea usko, että hyökkäysvoimaltaan sarjan heikoimpiin lukeutuva Swanseakaan tässä onnistuisi.

 

Kirjoittajat ovat Valiovihje-vihjepalvelua pyörittävät Jani ja Jesse Heikkinen. Valiovihjeen esittely.

Kommentit (0)