Ranskan Avoimet 2017 edelleen Nadalin juhlaa?

Ranskan Avoimet 2017 edelleen Nadalin juhlaa?

päivitetty: Maanantai, 03.07.2017, 08:39

Comments: 0

Vuoden 2017 Ranskan Avoimet ovat juuri pyörähtäneet käyntiin, eikä ensimmäisenä päivänä suurempia yllätyksiä miesten puolella nähty. Ranskan Avoimet ovat kuitenkin usein yllätyksiä täynnä, sillä massa on pelialustana huomattavasti hitaampi alusta kuin nurmi- ja kovakenttä, joilla suurin osa turnauksista pelataan.

Minkälaiset pelaajatyypit hyötyvät massakenttien tuomasta hitaudesta?

Erityisesti nopeajalkaiset ”taistelijapelaajat”, jotka osaavat puolustaa erinomaisesti. Massakenttä aiheuttaa pallolle hitaamman pompun, minkä ansiosta vikkelät ja taitavia ohituslyöntejä lyövät pelaajat saavat enemmän aikaa valmistautua lyöntiin. Myös todella korkeaa ja pitkää kaarta vahvalla yläkierteellä lyövät pelaajat ovat massakentällä elementissään. Varsinkin Etelä-Amerikan ja Etelä-Euroopan maista löytyy paljon massaspesialisteja, sillä siellä suurin osa otteluista pelataan massalla.

Millaiset pelaajatyypit ovat sitten heikoimmillaan massalla?

Massakentistä kärsivät erityisesti suurikokoiset ”voimatennistä” pelaavat pelaajat; pallon hitaamman pompun vuoksi alakynnessä oleva pelaaja pystyy lyömään parempia puolustuslyöntejä, mikä pakottaa palloja hallitsevan pelaajan yrittämään hyökkäyslyöntejään lähemmäs kentän rajoja. Tämä taasen johtaa siihen, että hyökkäävä pelaaja tekee virheitä huomattavasti enemmän kuin muilla alustoilla ja itseluottamus sekä pelifiilis laskevat. Massakentillä nähdään myös huomattavasti pidempiä palloralleja kuin nurmella tai kovilla kentillä, ja näin ollen erityisesti suurikokoiset pelaajat joutuvat suuremman rasituksen kohteeksi kuin yleensä.

Onko Rafael Nadal jälleen massakenttien valtias? Keihin tulisi kiinnittää katse miesten turnauksessa?

Turnauksen voittajasuosikki on luonnollisesti Ranskan Avoimet yhdeksän kertaa voittanut Rafael Nadal, joka on pelannut aivan loistavaa tennistä tämän vuoden puolella. Nadalin nopeat jalat, valtava taistelutahto sekä hurjat yläkierrekämmenet ovat luotuja massapelaamiseen ja niitä on todella vaikeaa lyödä. Nadalin kanssa samalta puolelta kaaviota löytyvä itävaltalainen Dominik Thiem on myös pelaaja, jolla on mahdollisuuksia edetä todella pitkälle, vähintäänkin välieriin pelaamaan Nadalia vastaan. Toiselta puolelta kaaviota voi pitää potentiaalisimpina pelaajina nuorta saksalaista Alexander Zvereviä sekä japanilaista Kei Nishikoria.

Mistä löytyy turnauksen suurimmat flopit?

Maailmanlistan ykkösen Andy Murrayn peli on ollut todella väkinäistä massakentille siirtymisen jälkeen ja miehen elekielestä paistaa voimakas turhautuminen itseensä. Ei olisi kovinkaan yllättävää, jos britti putoaisi jo 1/16 finaalissa Juan-Martin Del Potrolle tai puolivälierissä Alexander Zvereville. Myös samalla puolella kaaviota sijaitsevan Stan Wawrinkan peli on ollut pahasti sekaisin massalle siirtymisen jälkeen, mutta miehen etuna on varsin helpohko kaavio jopa välieriin asti. Toiselta puolelta kaaviota on mielenkiintoista seurata Novak Djokovicin peliä, sillä miehen otteet ovat olleet todella ailahtelevia jo viime syksystä lähtien. Miehen huima perustaso kuitenkin tuo voittoja hyvällä prosentilla, mutta jo neljännesvälierissä lienee edessä kova testi espanjalaista massaspesialistia Albert Ramos-Vinolasia vastaan. Samalta puolelta kaaviota löytyvä Milos Raonic on pelannut todella hyvän alkukauden, mutta miehen ominaisuudet ovat kaikkea muuta kuin tehty massalle. Suuri koko, hurjat syötöt sekä voimatennis tulevat nostamaan kanadalaisen tulevaisuudessa Grand Slam –voittajaksi, mutta ei olisi kovinkaan yllättävää, jos tie katkeaa tämän vuoden Ranskan Avoimissa neljännesvälierään Pablo Carreno-Bustaa tai Grigor Dimitrovia vastaan.

Kommentit (0)