Vieraskynä: Kolme syytä miksi Kärppien mestaruusputki katkeaa

Vieraskynä: Kolme syytä miksi Kärppien mestaruusputki katkeaa

Comments: 0

Oulun Kärpät on dominoinut kotimaista Liigaa jo parin vuoden ajan. Kärppiä pidetään edelleen yleisesti selkeästi suurimpana mestarisuosikkina tällekin kaudelle. Nyt tilanne on kuitenkin huomattavasti erilainen, eikä Kärppien mestaruus olekaan enää itsestään selvyys. Liian monet tekijät horjuttavat oululaisten vaakakuppia.

1) Pelaajamateriaali
Kovista hankinnoista (Hirschovits, Niemi...) huolimatta Kärppien pelaajamateriaali poikkeaa merkittävästi viime kaudesta. Viime kauden tähtipelaajista muun muassa Kemppainen sekä Donskoi siirtyivät rapakon toiselle puolelle, mikä oli liian iso menetys. Kumppanit olivat merkittäviä pelaajia etenkin playoffien aikana. Kaiken lisäksi Joni Pitkänen joutuu harmillisesti lopettamaan pelikautensa lyhyeen, koska hänen jalkansa ei enää kestä pelaamista. Mahdollisesti hänen upea uransakin tuli samalla päätökseen.

Tällä hetkellä Markus Nutivaara huilaa sairastuvalla jonkin aikaa, joten Kärpät joutuu pärjäämään ainakin muutaman pelin vajaavaisella puolustuksella, mikä vaikuttaa ainakin runkosarjan tulokseen ja täten kaikkeen muuhunkin. Kärppien hyökkäysosasto on hyvin tasainen, mutta riittävän kovia yksilösuorittajia ei ole, mistä kertoo esimerkiksi tämän hetkinen pistepörssi. Maalivahdit ovat kohtuu tasokkaita, mutta ykkösvahti Aittokallion ongelmana on ollut kauden aikana liiallinen ailahtelevuus.

2) Runkosarja
Kärpillä on seitsemän peliä jäljellä runkosarjassa. HIFK porskuttaa muutaman pisteen edellä kärjessä ja todennäköisemmin he myös pysyvät edellä. Helsinkiläisten otteluohjelma on loppukierroksilla helpompi. Kahtena aikaisempana vuonna Kärpät oli runkosarjan päätyttyä kärkipaikalla melkeinpä ylivoimaisesti ja sen lisäksi voitti mestaruuden molemmilla kerroilla. Nyt näyttää siltä, että HIFK nappaa runkosarjan voiton ja sitä myötä saa tärkeän kotiedun Kärppiin nähden. Tämäkin kertoo jo selvää kieltä siitä, että Kärppien taso ei ole tällä kaudella sitä, mitä se on ollut aikaisempina kausina.

3) HIFK, JYP ja Tappara
Siinä ovat Kärppien pahimmat vastustajat. Kaikki kolme joukkuetta ovat saaneet pelinsä oikeille raiteille. Kahtena aikaisempana kautena ainoastaan Tappara on ollut kunnollinen haastaja oululaisille, mutta nyt varteenotettavia vastustajia onkin kolme. Näyttäisi myös siltä, että Kärpät saa puolivälieriin vastustajakseen joko TPS:n tai Lukon, mistä syntyisi jo varmasti raskas ja uuvuttava sarja. Tämä nostaa todennäköisyyttä, että jossain vaiheessa käy kalpaten. Aiempina vuosina etenkään puolivälieräparit eivät ole Kärpille juuri ongelmia aiheuttaneet.

Kärpillä on siis vastassa kolme nälkäistä joukkuetta, jotka ovat valmiita tekemään kaikkensa päästäkseen paistattelemaan parrasvaloihin. Tällä kaudella puhaltaa selvästi uudet tuulet; eivätkä ne ole Kärppien kannalta lainkaan niin suotuisia kuin kahtena keväänä aiemmin.   

Tekstin on kirjoittanut Mr Warcape.

Kommentit (0)