Vieraskynä: Leicesterillä edessä kauden tärkein viikko

Vieraskynä: Leicesterillä edessä kauden tärkein viikko

päivitetty: Maanantai, 14.03.2016, 14:02

Comments: 0

Sarjakärki Leicester lähti kauteen yhtenä suurimmista putoajakandidaateista, eikä syyttä. Kesällä joukkuetta ravistelivat seuraomistajien synnyinmailla tapahtuneet seksi- ja rasismiskandaalit, joiden seurauksena Adam Smithin, Tom Hopperin ja James Pearsonin pelaajasopimukset purettiin. Samaisen PR-reissun jälkimainingeissa arvostettu valmentaja Nigel Pearson sai yllätyspotkut, kun mies oli riitaantunut aasialaisen seurajohdon kanssa tulevista pelaajahankinnoista. Soppaa hämmensi myös laitapuolustaja Danny Simpsonin oikeuskeissi, jossa englantilaista syytettiin silloisen tyttöystävänsä ja lapsensa äidin pahoinpitelystä. Tuomio julistettiin toukokuun lopulla, kun Danny vältti nipinnapin vankilan ja tuomittiin 300 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Simpsonin voi kuitenkin olettaa saavan Leicesterissä hyvää vertaistukea, sillä myös joukkueen maaliruisku Jamie Vardyn historiasta löytyy samainen tuomio. Vardyn rike oli kuitenkin siinä määrin Simpsonia vakavampi, että mies joutui aikanaan pelaamaan puoli vuotta seurantalaite nilkassa siten, että Jamien ulkonaliikkumiskielto määritti paljolti miehen peliaikaa Stocksbridgessä.Suuresta medianäkyvyydestä ja valmentajavaihdoksesta huolimatta joukkueen rosteri oli kuitenkin pysynyt avainpelaajien osalta hyvin uomissaan. Hankinnat suuntautuivat tarpeellisille pelipaikoille ja lähtökohdat kauteen näyttivät muutoinkin paremmalta kuin edeltäneillä kausina. Joukkue määritti epäviralliseksi pistetavoitteeksi 40 pistettä, jolla liigalisenssi uusiutuisi varmasti. Menestystä janottiin cuppien puolelta, sillä jopa optimistisimmat seurafanit ymmärsivät Kettujen riittämättömyyden sarjan puolella.


Ennen kauden alkua Leicesteriä pidettiin arvioissa suurena putoajaehdokkaana.

Liiga potkaistiin kuluvalla kaudella poikkeuksellisesti käyntiin jo paria viikkoa normaalikäytäntöä aiemmin ja Leicesterin kohdalla tämä tarkoitti kotiottelua Sunderlandia vastaan. Esitys oli täydellisen vakuuttava ja loppunumerot (4-2) jopa hieman mairittelivat vierailijoita. Myös medialle annettiin osansa, kun voittojuhlissa ongelmapoju Jamie Vardyn videoitiin huutelevan rasistisia kommentteja aasialaiselle uhkapelureille paikallisella kasinolla. Muutamaa päivää myöhemmin seura uutisoi Vardyn saavan hölmöilystä tuntuvat sakot, jotka hyvitettiin lyhentämättöminä leicesteriläiselle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Vapauttava avausvoitto ennakkoon yhdestä kauden päävastustajista siivitti Leicesterin lopulta sellaiseen lentoon, ettei vastaava olla nähty. Matkan varrella ollaan päästy todistamaan toinen toistaan upeampia nousuja tappioasemata aina voittoon asti. Tähän päivään mennessä joukkue onkin hävinnyt liigan puolella ainoastaan kolmesti ja oli ennen viikonloppua viiden pisteen karkumatkalla kohti Valioliigan mestaruutta. Cup-turnaukset uhrattiin suosiolla liigamenestyksen edestä ja tämä oli kapearosteriselle joukkueelle varmasti ainut oikea vaihtoehto. Pelillisesti joukkue ei ole ollut aivan tuloksen veroinen, mutta ei silti oteta Kettulauman urotyöstä mitään pois. 

Loppukautta ajatellen suurimpia kysymyksiä ovat tulevien "helppojen otteluiden" händlääminen sekä avainpelaajien ehjänä säilyminen. Leicester on ollut loukkaantumisten suhteen onnekas, kun tärkeimmät pelaajat ovat suuresta rasituksesta huolimatta pysynyt hienosti kunnossa. Myös edellämainittu otteluohjelman helppous tuo oman mielenkiintoisen mausteen Leicesterin mestaruusjahtiin, sillä joukkue ei ole läheskään parhaimmillaan alhaalla makaavaa ja tiukasti puolustavaa joukkuetta vastaan.Leicesterin puolesta liputtaa varmasti jokainen mestaruustaistelun ulkopuolella oleva joukkue, joten on hauska nähdä esimerkiksi kauden päättävä vierasottelu Stamford Bridgellä. Jos taistelu Pohjois-Lontoon jättiläisten (ja Manchester Cityn) kanssa käy edelleen kuumana, niin mikä onkaan Lontoon ykkösjengin asenne? Mitään suurempaa sopuilua tuskin nähdään, mutta ei puolikas pistelahja mikään mahdoton ajatus olisi, mikäli sen avulla tulevan kauden suurimmat kilpailijat saataisiin pidettyä irti pokaalista. Kettujen menestystä puoltaa myös kevyempi otteluohjelma, sillä muiden kilpakumppaneiden rasitteina on sarjapelien lisäksi vielä FA Cupin ja Mestarien-/Eurooppaliigan loppuhuipennukset.

Alkava viikko auttaa kuitenkin määrittelemään Leicesterin mestaruustaistoa pitkälle. Toki kahdella tappiollakin Ketut olisivat vielä vahvasti kuvassa mukana, mutta kaksi voittoa heikoista vastustajista nostaisi heidät jo 66 pisteeseen. 78 pistettä tulee riittämään mestaruuteen hyvin suurella todennäköisyydellä, ja sen saavuttamiseen Leicesterille riittäisi kauden seitsemästä viimeisestä ottelusta vain neljä voittoa. Eikä olisi mitenkään ennenkuulumatonta, vaikka vain yhdeksän lisäpistettä olisi riittävästi mestaruuteen. Tottenhamin loppuohjelma kun ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Jokaisen kettufanin on siis syytä pitää sormet ja varpaat ristissä, että joukkueen hyvät otteet jatkuvat!

 

Kirjoittaja on Ylikerroin.comin foorumin jäsen ja Valioliiga-asiantuntija SirAlex (Twitter: @Sir4lex)

Kommentit (0)