Viisi avainta leijonien finaalipaikkaan

Viisi avainta leijonien finaalipaikkaan

päivitetty: Torstai, 26.05.2016, 08:25

Comments: 0

Suomi selätti puolivälierissä Tanskan hienosti lukemin 5-1, ja lauantaina pelattavassa semifinaalissa vastaan asettuukin huomattavasti kovempi vastustaja – kisojen isäntämaa Venäjä. Suomi ja Venäjä taistelivat torstaina jatkoon hyvinkin helposti, mutta nyt paikka on kova molemmille. Suomella on avaimet Venäjän kaatamiseen ja sitä kautta myös kolmanteen maailmanmestaruuteen.

Henkinen puoli on ehdottomasti yksi tärkeimmistä tekijöistä lauantain ottelussa. Venäjä pelaa tuhansien fanien kannustamana eikä joukkueelle kelpaa mikään muu kuin kulta, joten myös paineet asettuvat kotijoukkueen puolelle – eikä paineen alla ole koskaan helppo pelata. Paineen alla pelatessa turhautuu huomattavasti helpommin mikä näkyy esimerkiksi turhina jäähyinä. Venäjä tulee varmasti jo heti alussa kovaa päälle, mutta mikäli Suomi pystyy tappamaan Venäjän maalintekopaikat sekä pitämään yksilösuorittajat kurissa kuten Kanada-pelissä, niin Suomi saa siitä itselleen merkittävän etulyöntiaseman. Leijonat on pelannut tasaisen vahvaa peliä koko kisojen ajan, joten korvien välinen osasto on varmasti kaikilla kunnossa. Venäjä on myös viime aikoina ollut sellainen joukkue, joka on onnistunut sytyttämään Suomen tärkeissä peleissä, ja niin on varmasti myös semifinaalissa.

Molemmilla joukkueilla on kovan luokan maalivahdit. Sergei Bobrovsky on eritoten viimeisimmissä otteluissaan pelannut vahvasti, mutta alussa oli pientä epävarmuutta ilmassa. Mikko Koskinen sen sijaan on pelannut ilman ailahteluita koko kisan ja näyttänyt, ettei kiekko todellakaan uppoa selän taakse helpolla. Myös Suomen puolustusosasto, jonka piti olla joukkueen heikoin lenkki, on näyttänyt lähinnä vain positiivisia otteita.

Venäjän hyökkäysosasto on ehdottomasti kisojen eliittiä, kun muun muassa Alexander Ovechkin sekä Evgeny Kuznetsov pääsivät kisoihin Washington Capitalsin tipahdettua pudotuspeleissä. Suomella ei niinkään ole yksilösuorittajia, mutta jo kisojen alussa pystyi havaitsemaan, että jokainen hyökkäysketju pelaa loistavasti yhteen. Erityisesti Mikko Koivun, Mikael Grandlundin sekä Alexander Barkovin läsnäolo tuo hyökkäykseen elintärkeää kokemusta ja monipuolisuutta. Myös Leo Komarov on tärkeä avain Leijonien kokoonpanossa, sillä hän jos kuka pystyy hämmentämään sanallisella arkullaan itäistä naapuria.

Erikoistilannepelaamisessa Suomi on selkeästi edellä. Suomen ylivoima on ollut tähän asti huomattavasti tehokkaampaa kuin Venäjän, ja myös alivoimassa Leijonat vievät selkeän voiton. Esimerkiksi Kazakstan teki kolme ylivoimamaalia Venäjää vastaan. Yhden ottelun sarjoissa erikoistilannepelaaminen on aina avainasioita.

Valmentaja Kari Jalonen on onnistunut luomaan tasaisen sekä toimivan joukkueen. Jokaiselle pelaajalle löytyy oma, tärkeä rooli, ja jokainen täyttää sitä onnistuneesti. Venäjä on huomattavasti riippuvaisempi yksilösuorittajistaan, kuten Ovechkinista, Artemi Panarinista sekä Yevgeny Dadonovista, mikä voi koitua kohtaloksi.

Suomi pystyykin kaatamaan Venäjän tasaisella ja taitavasti roolitetulla joukkueella, jossa jokainen pelin osa-alue on kunnossa.

Tekstin on kirjoittanut Mr Warcape.


Älä myöskään unohda kilpailuamme, jossa arvotaan Florida Panthersin pelipaita Aleksander Barkovin nimikirjoituksella! Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.

Kommentit (0)