MM-lätkää kiekkovakion täydeltä

MM-lätkää kiekkovakion täydeltä

Comments: 0

Lauantaina sulkeutuva kiekkovakio sisältää 12 MM-lätkän ottelua ylettyen aina maanantaille asti. Pelijakaumassa on mukavasti virheitä, joten tuottavia rivejä saa taatusti kasailtua. Tässä pohdintoja joka kohteeseen.

1. Suomi - Latvia 1X / pelijakauma 87 7 5  

Suomi avaa turnauksen Latviaa vastaan. Leijonien joukkue ei ole ehkä turnauksen nimekkäin, mutta Erkka Westerlundin yhtenäinen pelitapa ja hyvä maalivahtipeli voivat viedä Suomen pitkälle. Latvia on ollut Suomelle monesti hankala paikka, joten Leijonien voiton lisäksi lapulle kannattaa harkita alipelattua tasapeliä mukaan. Suomen voittotodennäköisyys on tässä reilut 75%.

2. Kanada - Slovakia 1X / pelijakauma 76 13 10

Nihkeästi turnauksen aloittanut Kanada ei ole millään vakuuttavalla nipulla kisoissa mukana. Slovakia oli nipistää avauspelissä voiton Tsekistä, mutta joutui lopulta tyytymään jatkoaikatappioon. Kanada on noin 70% suosikki voittamaan, joten 1X tässäkin lähtökohtana.

3. USA - Sveitsi 1 / pelijakauma 55 23 22

USA oli ajoittain Valko-Venäjän kanssa näennäisesti vaikeuksissa, mutta joukkue oli molempien maalien edustoilla todella terävänä ja reiluja voittolukemia ei voida pitää edes kovinkaan vääryytenä. Sveitsi ei ole aivan niin totutun kova näissä kisoissa mitä aiemmin. Avauspelissä joukkue jätti itsestään todella vaisun kuvan. Nyt tosin maalilla lienee ykkösvahti Berra. Usa on kutakuinkin oikein pelattu. Rohkeat voivat siis lähteä ykkösvarmalla.

4. Ranska - Italia 1 / pelijakauma 62 17 21

Pirteä Ranska nappasi maukkaan voiton Kanadasta. Joukkueen hyökkäys on äärimmäisen terävä ja Kanadaa vastaan myös puolustuspeli toimi kiitettävästi. A-sarjaan noussut Italia on etukäteen selvästi ranskalaisia perässä. Jos Ranska ei ole liian tyytyväinen Kanada-voittoonsa, niin tässä pitäisi tulla selvät lukemat Ranskan hyväksi. Pelijakauma on suht kohdallaan, joten ykkönen kelpaa varmaksi.

5. Saksa - Latvia 1(X)2 / pelijakauma 47 20 33

Etukäteen melko ympäripyöressä ottelussa Saksa on jonkinlainen suosikki. Pelijakaumassa ei ole sen kummempaa vääristymää, joten tähän oman harkinnan mukaan merkkejä.

6. Norja - Tanska X2 / pelijakauma 68 14 18

Kierroksen paras ideakohde. Norja on tässä pelattu hulppeaksi suosikiksi. Tanskan joukkueesta löytyy kovia pelaajia Mikkel Bödkerin ja Philip Larsenin johdolla. Tanskalaisten ainut epävarmuus on joukkueen maalin suulla. Simon Nielsen ja Patrick Galbraith eivät lukeudu turnauksen parhaimpien vahtien joukkoon. Vastaavasti Norjan vahti Lars Haugen on joukkueensa tuki ja turva. Norjalla on muutamia pahoja poissaoloja turnauksesta, mitkä vaikuttavat joukkueen iskukykyyn. Norja on ottelussa niukka suosikki, mutta ei lähelläkään 68% verran, johon se on pelattu. Tähän X2 on mainio valinta.

7. Suomi - Venäjä 2 / pelijakauma 39 21 40

Venäjä on näillä näkymin yli 50% suosikki Suomea vastaan, joten kakkonen on mainio ideavarma.

8. V-Venäjä - Kazakstan 1X2 / pelijakauma 77 11 12

Kazakstanilla on ottelussa kiusaajan rooli, mutta hyökkäykseltään taitava Valko-Venäjä ei kuitenkaan ole tässä aivan noin kova suosikki mitä pelijakaumassa. Tähän voi harkita melkein 1X2 laittamista.

9. Ruotsi - Tsekki X2 / pelijakauma 58 20 22

Ruotsi on etukäteen näistä vahvempi, mutta pelijakaumassa aliarvostetaan Tsekin taitoja. Lähtökohta tähän X2.

10. Sveitsi - V-Venäjä 1(X)2 / pelijakauma 68 14 18

Avauspelissä molemmat saivat kovaa kyytiä vastustajiltaan. Pelijakaumassa kotijoukkue Valko-Venäjää aliarvostetaan, joten ykkösen lisäksi kannattaa mukaan ottaa myös yllätysmerkkejä.

11. Tsekki - Kanada 2 / pelijakauma 21 22 57

Avauspelissä nihkeilleen Kanadan ottaminen tässä varmaksi ei maistu erityisen hyvältä, mutta joukkue on kuitenkin kaikesta huolimatta melko selvä suosikki Tsekkiä vastaan. Näillä peliprosenteilla Kanada on mahdollinen varmavalinta tällä kierroksella.

12. Venäjä - USA 1 / pelijakauma 55 18 26

Liikkuva ja nälkäinen Venäjä voittaa USA:n noin kuusi kertaa kymmenestä, joten jätetään Venäjä kokonaan varmistamatta.

Kommentit (0)