S.Sukkelan mielipiteet sekä vihjeet toiseen Euroviisusemiin

S.Sukkelan mielipiteet sekä vihjeet toiseen Euroviisusemiin

päivitetty: Torstai, 08.05.2014, 20:13

Comments: 0


VARMAT JATKOON

Tämänpäiväisen semin kärkikahinoihin povaan vahvasti Itävallan partahemmoa. Ollut vakuuttava harkoissa ja kuulemma myös harkoissa, jonka pohjalta tuomaristo pisteensä on jo antanut. Kappale varmasti tulee olemaan aivan kärkipäässä, ellei jopa kärjessä tuomariston papereissa. Hieno kappale ja komea ääni, niin varmasti uppoaa myös puhelinäänestäjiin. Omasta mielestäni toi partajuttu on kyllä täysin turha, mutta sillä tuskin on kokonaisuutena erityistä vaikutusta suuntaan tai toiseen pistemäärän kannalta.

Muista suosikeista Norjalla on hieno ja tunnelmallinen kappale. Tämän kappaleen kohdalla esiintyjän onnistuminen on hyvin kriittinen. Kappaleen alku on hieman tylsä, mutta kehittyy edetessä. Harjoituksissa on ollut fiiliksen luomisessa esiintyjällä aika ajoin ongelmia, joten saa nähdä kuinka semiesitys onnistuu. Mikäli onnistuu, niin saattaa voittaa koko karsinnan, jos ei niin silti varmasti jatkossa. Kuitenkin finaalia varten kannattaa tarkkailla juuri tuota, että kuinka esiintyjä saa luotua intensiivisen tunnelman, jota kappale ehdottomasti vaatisi. Pienemmällä klubilla tämän kappaleen paras anti tulisi varmasti parhaiten esiin.

Romania on myös varma jatkoonmenijä, sen takaa jo esityspaikka ja, että maa on Romania. Kappalekin on kelpo duetto, mutta jättää kylmäksi ja kohtuu sekavan kokonaiskuvan, aivan kun oltaisiin haluttu saada kolmeen minuuttiin kaikille jotain. Laulajien välillä ei oikein kemiaa tuntuisi olevan ja itse kappaleeseen tungettu naislaulajan korkealta vedetty kohta tuntuu turhalta, samoin kun herran pianorimpautukset välissä, joka lähinnä koomista, eikä tuskin ajateltu sellaiseksi. Kappale kuitenkin on menevä ja aivan kelvollinen ja hyvä koukkukohtakin omaan makuuni kappaleesta löytyi.

Seuraava varma jatkoonmenijä on toinen kärkikahinoiden kanta-asiakas Kreikka, joka pääsee finaaliin lähes millä tahansa kappaleella. Tämänkertainen kappale on hyvin keskinkertainen klubibiisi, joka ei etene mihinkään, vaan junnaa paikalla ilman mitään koukkuja tai yllätyksiä. Ainoa itseeni uppoava kohta on aivan alku kun musasta tulee mieleen jonkun mafia- tai lännenleffan musiikki, kunnes ensimmäinen kaveri avaa suunsa ja tyhjänpäiväinen kappale varsinaisesti alkaa.

Sveitsi on omissa papereissani hieman yllättäen varma jatkoonmenijä. Kappale on todella iloinen ja mukavaa kuunneltavaa. Lisäksi selvästi esiintyjät ovat ammattimiehiä, joten liven epäonnistumisen pelkoa tuskin on. Tuomariharkoissakin kaikki oli mennyt kuuleman mukaan nappiin. Näissä iloisissa ja hauskoissa kappaleissa on hyvin ratkaisevaa kuinka aidolta ne tuntuvat, eikä vain siltä että nyt on väkisin väännetty iloinen veisu, kuten esim. ensimmäisen semin Portugali oli mielestäni, kun vastaavasti Islanti oli aidostikin hyväntuulinen. Hieman on mennyt ainakin harjoituksissa bändin solistin ilmeily ylikin, mutta muuten taitava ja karismaattisen oloinen veikkonen ja tärkeintä, että kappale on aidostikin hyväntuulinen ja saa rennolle mielelle.

Vedot (Veikkaus)
 

Tupla:

807. Itävalta finaaliin, Kyllä 1,13

810. Sveitsi finaaliin, Kyllä 1,42

Yht. kerroin 1,6
 

Panos 4/5 yks.


LÄHES VARMAT JATKOON

Suomen biisi on laadukkaasti tehty, eikä itse esiintymisessäkään ole teknisesti vikoja. Se miksi en laskenut tätä varmoihin jatkoon menijöihin on lähinnä pieni vaara, että live pettäisi. Harjoituksissa on tullut moitetta, että solistin esiintyminen ei ole vakuuttavinta laatua tämä tyylin kappaleeseen, muun muassa silmät liian paljon kiinni ja epäluonteva ja väkinäinen elehtiminen. Hän on koittanut myöhemmissä harkoissa, ottaa enemmän katsekontaktia, mutta saa nähdä kuinka tämä onnistuu vai näyttääkö tämä epäluontevalta. En ole kyseistä bändiä enempää seurannut, joten en tiedä onko solistin esiintymistyyli hänellä normaali vai luoko viisujen ympäristö lisäjännitystä. Kuitenkin ainakin tähän mennessä karisma on loistanut poissaololla, eikä minkäänlaisia rokkikukon elkeitä ole ollut. Kappale kuitenkin on varsinkin tähän semiin niin laadukas, että putoaminen vaatii kovan epäonnistumisen livessä. Finaalissa varmaan nähdään, mutta kaukana kärjestä,  eikä top10-sijoilla.

Israelin pitäisi myöskin mennä jatkoon. Esiintyjä on vahva esiintyjä, joka harjoituksista on esittänyt yhtä vahvaa menoa. Kommenttia on tullut, että onko hieman liian vihaisen oloinen esiintyminen haitaksi? En usko, sillä kellepä vihainen nainen olisi mikään kovin harvinainen ilmestys.

Maltan kappale on aidosti hyväntuulinen ja pitäisi olla finaalissa, ellei esiintymispaikka koidu liian suureksi rasitteeksi. Kappaleen alku hieman tylsähkö, mutta ottaa kivasti tuulta purjeisiin loppua kohden.

VIIMEISET KAKSI FINAALIPAIKKAA

Tätä Puolan biisiä ennen kannattaa pyytää vaimoa/tyttöystävää poistumaan television äärestä vaikka tekemään voileipää ja hakemaan uuden oluen. Tuomariston suhtautumista on tosi vaikea arvioida ja vaikka tämä kotimaansa megahitissä naiskauneutta riittää, niin voiko tätä edes erityiseksi musiikkiesitykseksi sanoa, tai ehkä teatterin lavalle sopisi paremminkin. Kappaleen keskikohdalla on kansanmusiikkipätkä(?), joka luo mukavan katkaisun tälle hyvin monotonisille värssylle. Hyvin vaikea kappale arvioitavaksi menestyksen osalta.

Viimeisessä paikassa on mielestäni kiinni joku kolmikosta Valko-Venäjä, Irlanti ja Slovenia

Valko-Venäjän kappale on täysin turha viisuhömppä, mutta on siinä ihan kelpo meininki ja Show. Slovenian kappaleen arviointi on vaikeaa, että uppoaako tyyliltään. Itsessään kappale on ihan kelpo esiintyjällä ihan ilman pahaa oloa kuunneltavissa oleva tekele.

Irlanti saattaa olla tämän semifinaalin suurin floppi live-esityksensä vuoksi. Irlannin laulajatar on saanut paljon heikkoja arvioita harjoituksista aina tuomariharkkoja myöten. Tuotetulla musiikkivideolla kappaleen tasolla liveen nähden on valtava ero. Kappale on pohjimmiltaan ihan kiva ja mukava kertosäekin, ehkä kuitenkin hieman vanhahtava. Kuitenkaan studioversioilla ei ole näissä kekkereissä mitään virkaa ja on jo useasti nähty kuinka paljon hyvä live voi nostaa biisin menestystä ja huono live romahduttaa. Tuomaristokin on varmasti hyvin tarkka tässä asiassa.
 
Vedot (Veikkaus)
 

Tripla:
 

806.Irlanti finaaliin, Ei 2,2
 

807.Itävalta finaaliin, Kyllä 1,13

810.Sveitsi finaaliin, Kyllä 1,42

Yht. kerroin 3,53

Panos 2/5 yks.

EI TOIVOA

Liettuan kappaleessa on nätti laulajatar, jolla vahva ja hyvä ääni, siihen se sitten jääkin. Kappale on hyvin hämmentävä sotkukasa. Itse kappaleessa ei ole mitään järkeä, ei sanoissa, ei kunnon melodiaa, eikä kappale etene yhtään mihinkään ja showkin on yhtä sekasotkua.

Makedonian esityksessä ei periaatteessa ole mitään vikaa laulun osalta. Hyvä laulajatar ja biisikin siedettävä. Kuitenkin itse show on täysin sössitty, eikä siinä toimi oikeastaan mikään ja se mitä koreografit ovat ajatelleet jää ainakin itselleni suureksi mysteeriksi.

Viimeisimpänä ja vähäisimpänä Georgia, joka toimii hyvin vessataukona.

VEDOT

LAY Liettua (to qualify) alle 2.45 tasoilta (Betfair)

Vaihtoehtoisesti pelaa muille buukkereille EI JATKOON päälle 1.65 kertoimilla.

Panos 3/5 yks.

 

Viisuterveisin,

S.Sukkela

Kommentit (0)