Liigan piste-ennuste - päivitetty 4.12.2018

Liigan piste-ennuste - päivitetty 4.12.2018

JussiQ blogi

Comments: 0

Liigan runkosarjan piste-ennuste

Edit. Piste-ennuste päivittyy seuraavan kerran perjantain 14.12. kierroksen jälkeen viikonloppuna. 

Päivitetään tähän uutiseen runkosarjan piste-ennustetta joka viikko. Vanha ennuste löytyy tästä jutusta.

Alta löytyy piste-ennuste 4.12.2018 tilanteella. Muutoksesta (pistemäärä) näkee mihin suuntaan joukkue on matkalla. Muutos on nyt suhteessa 25.11. ennusteen pisteisiin.

Kommentit joukkueista 4.12.2018

Kärpät: Tällä hetkellä mikään ei ole estämässä oululaisten ykkössijaa. Materiaali on ylivoimaisella tasolla muihin nähden ja voittoja tulee vähän heikommallakin esityksellä.

TPS: On tukevasti kiinni kotiedussa. Takaa lähestyy kyllä uhkaajia, joten sijoilla 2-4 on kaikki auki. TPS:n peliesitykset ovat vakiintuneet hyvälle tasolle.

Tappara: Alkanut napsia pisteitä hyvään tahtiin samaan aikaan, kun pelikin on parantunut. Kotietu vahvasti hallussa, kuten TPS:llä.

HPK: Peliesitykset ovat olleet todella hyvällä tasolla ja joukkue on ennusteen mukaan nappaamassa kotietua. Tosin tasaisessa keskikastissa muutaman joukkueen hyvä kiri voisi teoriassa pudottaa HPK:n vielä pois kuuden joukostakin.

SaiPa: Joukkue on salakavalasti vakiinnuttanut ennusteessa paikkaansa kuuden joukossa. Peliotteet ovat odotetusti parantumassa, kun joukkue on jo tovin saanut pelata lähes parhaalla kokoonpanollaan. Tuskin siltikään pystyy pitämään ihan alkukauden pistetahtia yllä, mutta tällä hetkellä pieni taantuminenkin riittäisi kuuden joukkoon. Pistesaldo on jo nyt sen verran iso.

HIFK: On suuri arvoitus. Materiaali riittää pelin selvään parantamiseen, mutta maalivahtipelin ailahtelu arveluttaa. Varovaisellakin ennusteella joukkue olisi juuri ja juuri nappaamassa suoraa pudotuspelipaikkaa. Toisaalta jos homma meneekin vihkoon, niin takana riittää paljon uhkaajia.

Pelicans: Viime aikojen huono pistetahti on tiputtanut Pelicansia ennusteessa selvästi alemmas. Itse peliesitykset eivät vielä ole kovin huolestuttavia olleet, eli kaikki on edelleen omissa käsissä.

Lukko: Peli ailahtelee todella paljon, mutta merkittävin parannus on tapahtunut maalivahtipelissä, joka tällä hetkellä siivittäisi raumalaiset kympin sakkiin. Kaikki on Lukonkin osalta vielä auki.

Sport: Vaasalaiset ovat napsineet pisteitä hieman enemmän siihen nähden, miltä peli on kaukalossa näyttänyt. Tahti tasaantunee hieman kauden edetessä, mutta nykyiset asemat ovat lupaavat kympin joukkoon pääsemisessä.

KooKoo: Kouvolalaiset ovat vielä hyvissä asemissa taistelussa pudotuspelipaikasta, mutta pientä laskusuhdannetta on osin loukkaantumisista johtuen ollut näkyvissä.

Ilves: Alamäki ei ota taittuakseen. Nappasi Porista pari pistettä, mutta oli siinäkin pelissä vaikeuksissa maalipaikkojen suhteen. Näkymät eivät ole hyvät, mutta alkukaudella kasatut pisteet antavat vielä hetken turvaa.

JYP: Hetken jo vaikutti siltä, että JYP on rynnimässä vauhdilla pudotuspeleihin, mutta pari tappiota katkaisi hyvän putken. Joukkueen yleisilme on kuitenkin positiivinen ja paikka kymmenen parhaan joukossa on otettavissa.

Jukurit: Materiaalin kapeus muihin joukkueisiin verrattuna alkaa vähitellen näkyä. On valahtanut ennusteessa selvästi jo kymmenen parhaan ulkopuolelle. Nykyinen pistetahti ei riitä pudotuspeleihin ja tällä hetkellä ei ole näkyvissä perusteita, että tahti ainakaan parantuisi.

KalPa: Ennuste lupaa KalPalle hankalia aikoja. Saattaa kuitenkin parantaa peliä nykyarviota enemmän, jos peli lähtee nopeasti rullaamaan paremmin, kun pahimmista loukkaantumisista on selvitty.

Ässät: Porilaisten kausi alkaa olla paketissa. Valmentajan vaihto piristi vain hetkeksi ja kympin joukkoon nouseminen vaatisi loppukaudelta tyyliin 1,88 piste/ottelu tahtia (84 pistettä). Ei vaikuta realistiselta. Nähdäänkö ensimmäiset tyhjennysmyynnit jo ennen joulua?

Kommentit (0)