Vinkkejä EURO 2016 -turnaukseen: daily fantasy

Vinkkejä EURO 2016 -turnaukseen: daily fantasy

Comments: 0

Tämän artikkelin tarkoitus on antaa yleisen tason ideoita EM-kisojen fantasyfutis-turnauksiin. Netti on pullollaan pelivihjeitä myös fantasyfutis-sivustoilla, ja nyt keskitytään antamaan strategiatipsejä hieman yleisellä tasolla, joista on hyötyä läpi turnauksen.

Daily Fantasy

Niin sanottu Daily Fantasy Sports (DFS) on alkanut rantautua myös Suomeen viimeisen vuoden aikana, ja sitä on tuonut tutuksi etenkin FanTeam. Rapakon takana toimivat DraftKings ja FanDuel ovat myös niminä tuttuja monille, ja näistä ensimmäinen on rantautunut myös aiemmin tänä vuonna UK-lisenssin alle. Tässä artikkelissa DFS-formaattia käsitellään FanTeamin näkökulmasta, sillä se on tällä hetkellä suomalaisten suosiossa. FanTeam tulee tarjoamaan rahaa freerolleissa viisinumeroisen summan EM-kisoihin, joten seuraava artikkeli kannattaa lukea huolella! FanTeamin EURO 2016 -freerolleista voit lukea tietoa foorumiltamme.

DFS-formaatin ideana on pelata turnauksia joko yhdestä otteluviikosta, pelipäivästä tai yhdestä ottelusta. Käytännössä seuraavat ohjeet toimivat kaikissa näissä tapauksissa, sillä perusidea on sama: voit keskittyä vain joukkueen seuraavaan otteluun, ja unohtaa tulevat vastustajat ja pelaajavaihdot. Voit myös käyttää monia näistä vinkeistä EuroFantasyn tai muiden vastaavien pelien pelaamisessa.

Jos DFS ei ole sinulle aiemmin tuttu, niin suosittelemme käymään hieman läpi aiempia turnauksia. FanTeamin turnaussivulta voit listata helposti päättyneet turnaukset, ja näet millaisilla muodostelmilla rahaa oikein voitetaan. Vaikka DFS mahdollistaa keskittymisen vain yhteen otteluun, niin ajattele hieman samoin kuin Vakion pelaamisessa: älä yritä olla liian fiksu, ja ohittaa jokaista ns. massojen valintaa. Ota mukaan myös hyvin todennäköisesti pisteitä kerääviä pelaajia, vaikka samat nimet olisivat jokaisen muunkin lapulla. Jos jätät tällaiset nimet kuten Thomas Muller kokonaan pois, menetät käytännössä saumat rahasijoille ko. pelaajan onnistuessa.

Muiden pelaajien todennäköisiä valintoja ei ole vaikea selvittää. Jalkapallossa järkevästi hyödynnettäviä tilastoja ja otteluita on vähän, ja kaikki osaavat etsiä joukkueiden parhaat maalintekijät ja syöttäjät. Suomalaispelaajat lukevat hyvin todennäköisesti tiettyjen suomalaisjulkaisujen ennakot, joten näissä esiin nostetut pelaajat ovat monien ykkösvalintoja. Mieti tarkkaan, mitkä pelaajat on syytä ottaa ylipelattuinakin mukaan, ja minkä kohdalla on syytä erottua joukosta.

Miten erotut massasta

Vinkkejä muista erottautuvan joukkueen kasaamiseen seuraavassa:

* Jätä joukkue sisään mahdollisimman myöhään, joka mahdollistaa kaksi asiaa:

1) löydät yllätysnimiä, jotka ovat avauskokoonpanossa oletettujen valintojen sijaan

2) voit katsoa, mihin suuntaan vedonlyöntimarkkinat menevät, ja poimia pelaajia näiden liikkeiden mukaan

* Hienoja vaparimaaleja tekevät pelaajat kuten Turkin Hakan Calhanoglu ovat pääsääntöisesti yliarvostettuja. Nämä vaparit menevät sisään todella harvoin, ja huipputasolla vastaavia paikkoja vastaavilta etäisyyksiltä ei tule seurajoukkueiden tapaan. Suosi sen sijaan rangaistupotkujen vetäjiä.

* Englanti on aina yliarvostettu arvokisoissa, ja samoin sen pelaajia tullaan hyvin todennäköisesti poimimaan turhan paljon myös fantasyfutiksessa. Myös monet Pohjois-Irlannin ja Irlannin pelaajat ovat suomalaisille tuttuja Valioliigasta, jotka päätyvät sen vuoksi helpommin fantasyfutis-jengiin kuin huomattavasti fiksumpi valinta esimerkiksi Romaniasta. Voit ottaa tietoisen riskin valitsemalla pelaajia näiden joukkueiden vastustajiasta.

* Tarkista huolella pelaajien todelliset pelipaikat, joita peruskäyttäjä ei jaksa selvittää. Etsi laitapuolustajat, jotka pelaavat todellisuudessa wingereinä. Etsi keskikenttäpelaajat kuten Dmitri Payet, jotka pelaavat esim. 4-3-3:ssa käytännössä hyökkääjinä. Ja niin edelleen.

* EM-kisojen turnausformaatissa lohkovaiheen eri ottelut ovat hyvin erilaisia. Avauskierroksen vähämaaliset pelit tarjoavat hyvän sauman luoda 5-4-1 formaatiolla joukkueen, jossa nimettömien puolustajien (esim. Romania) valinnalla erotut hienosti. Viimeisellä kierroksella nähdää jatkoon päässeiden joukkueiden taholta lepuutuksia, ja normaalisti penkillä avaavat hyökkääjät voivat saada mahdollisuuden. Nämä tarjoavat hienoja peli-ideoita, sillä massat yleisesti ottaen eivät pidä ”ilman motivaatiota” olevista joukkueista. Mutta yksittäinen pelaaja voi olla supermotivoitunut saadessaan näyttöpaikan tällaisessa turnauksessa.

Daily Fantasy -peliformaatti näyttää parhaat puolensa tulevissa EM-kisoissa, joissa voit luoda fantasyfutis-joukkueita erikseen jokaiseen peliin puhtaalta pöydältä ja näin ollen jännitystä löytyy jokaikiseen otteluun riippumatta edellisen turnauksen tuloksista.

Lue myös artikkeli UEFA:n EuroFantasy -pelistä, jossa annetaan strategiatipsejä koko turnauksen kestävään formaattiin.

Kommentit (0)