NBA-kausi 2017-18: Vuoden tulokas vedonlyöntiä ja kertoimet

NBA-kausi 2017-18: Vuoden tulokas vedonlyöntiä ja kertoimet

päivitetty: Perjantai, 22.09.2017, 00:21

Comments: 0

NBA-kausi 2017-18: Vuoden tulokas vedonlyöntiä ja kertoimet

NBA:n vuoden tulokas (ROY) vedon kertoimia on alkanut ilmestyä vedonlyöntitoimistoiden listoille. Tällä kaudella NBA kiinnostaa varmasti yhä useampaa suomalaista, sillä sarjassa pelaa kesällä Chicago Bullsin numerolla 7 varaama Lauri Markkanen.

Vuoden tulokasta pohdittaessa ei voi ajatella, että kuka pelaajista on luultavimmin paras, vaan nyt ratkaisee vain yksi kausi ja moni muu pelaajasta riippumaton tekijä. Jälkikäteen katsottaessa vuoden tulokkaiksi valittuja, niin useimmiten tämä ei ole paras pelaaja, kun mittarina on pelaajan koko ura.

Hyvä esimerkki löytyy kaudelta 2013-14, jolloin vuoden tulokkaaksi valittiin Philadelphia 76ersin numerolla 11 varaama Michael Carter-Williams. Tulokaskaudellansa MCW sai peliaikaa ottelua kohti lähes 35 minuuttia, joka on suuri määrä aivan kenelle tahansa pelaajalle. Philadelphia 76ersin tilanne oli se, että ei ollut mitään hävittävää ja muitakaan vaihtoehtoja ei juuri pelipaikalle löytynyt. Hyvin todennäköisesti MCW:n parhaaksi kaudeksi NBA:ssa jää juuri tuo tulokaskausi, sillä tämän jälkeen kehittymistä ei ole juurikaan tapahtunut.

Tätä vuotta aikaisemmin vuoden tulokkaaksi valittiin kuudentena varattu Damian Lillard, josta sai päälle 10 kertoimia. Tällöin lähes kaikki odottivat, että huimasti hehkutettu ja todellisena superlupauksena pidetty Anthony Davis veisi leikiten vuoden tulokaspystin. Vaikka Anthony Davis ei ole pettänyt millään tavalla häneen asetettuja odotuksia, niin myös tähtipelaajaksi kehittynyt Damian Lillard valittiin yksimielisesti vuoden tulokkaaksi. Kuitenkin tällä hetkellä jokainen joukkue valitsisi edelleen Anthony Davisin ennen Damian Lillardia, yhtään kaksi kertaa All-Star -otteluun valittua Lillardia väheksymättä.

Kertoimet - vuoden tulokas 2017-18

 Cherrycasino/Mobilebet888sport/UnibetCoolbetNordicbet
Lonzo Ball 3,53,533,4
Ben Simmons4,253,753,53,75
Dennis Smith55,54,54,5
Markelle Fultz88,599
De'Aaron Fox1091011
Jayson Tatum10131011
Josh Jackson1191012
Donovan Mitchell15171515
Malik Monk17312123
Jonathan Isaac21213023
Lauri Markkanen34213326

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Mitkä asiat ovat tärkeätä huomioida ROY:ta pohdittaessa?

Pelaajan saama peliaika ja vastuu. Vuoden tulokaspalkinto on täysin yksilöpalkinto, joka pohjautuu pelaajan saavuttamiin tilastoihin, toisin kuin MVP-palkinto. Tämän johdosta vuoden tulokas tulee poikkeuksetta heikosta joukkueesta. Kun joukkue ei ole mukana taistelussa parhaista sijoituksista, niin se pystyy antamaan tulokkaille enemmän vastuuta. Näin kehittyminen maksimoidaan ja usein heikoimmilla joukkueilla tämä tulokaspelaaja saattaa olla myös paras pelaaja, mitä kyseiselle pelipaikalle on tarjolla. Tässä asiassa Lauri Markkanen on hyvässä tilanteessa, sillä Chicago Bulls on yksi NBA:n heikoimmista joukkueista.

Useimmiten vuoden tulokas tulee takakenttäpelaajista, sillä etukentän isoilla pelaajilla sopeutuminen NBA:han vie useimmiten ainakin tulokaskauden. Yliopistosta tulleet etukenttämiehet häviävät huimasti fyysisyydessä NBA-konkareille. Usein lisävoiman hankinta onkin uran alkuvaiheessa olevien pelaajien tärkeimmistä vaatimuksista. Tosin NBA:n kehitys on mennyt siihen suuntaan, että etukenttämiehet eivät ole mitään voimanpesiä kuten aikoinaan, vaan nykyään liike ja monipuolisuus ovat tulleet yhä tärkeämmiksi osa-alueiksi. Lauri Markkasen suuri vahvuus on heittopeli ja hän onkin juuri tämän nykyisen kehityssuunnan mukainen etukenttämies. Toisaalta Markkasella on kykyjä olla muutakin kuin vain heittävä etukenttämies, joten toivottavasti Chicagossa ymmärretään hyödyntää Markkasen muitakin ominaisuuksia, kuin tuota kehuttua heittopeliä.

Loukkaantumiset ovat NBA:ssa aina merkittävä riskitekijä. Viime kaudella jo kesällä 2014 varattu Joel Embiid oli tasoltaan aivan omassa luokassaan pelisuorituksissa. Kuitenkaan vuoden tulokaspalkintoa ei tilille tullut, sillä loukkaantumisen ja 76ersin varovaisen peluuttamisen takia (peliminuuttien tarkka kontrolli, vain ensimmäinen ottelu peräkkäisissä peleissä) Embiidille kertyi vain 31 ottelua. Tällä kaudella taistelussa vuoden tulokkaaksi on mukana myös toissakesän ykkösvaraus Ben Simmons, joka oli loukkaantuneena sivussa koko viime kauden. Tästä on varmasti lisähyötyä, kun ympäristö on jo valmiiksi tuttu ja on päässyt kehittymään vuoden NBA-olosuhteissa. 

Koripalloveikkaus: Vihjeet ja kertoimet

Koripallovedonlyöntiä ja siihen liittyvää keskustelua käydään erityisen ahkerasti Ylikerroin.comin vedonlyönti-aiheisella keskustelufoorumilla. Joten jos haluat päästä parhaiden vedonlyöjien matkaan, niin kannattaa liittyä mukaan menoon. Kaikki vedonvälittäjät tarjoavat kertoimia koripalloon ja NBA-kertoimista löytyy pelattavaa kattavasta määrästä eri pelimuotoja, joten mikäli asia kiinnostaa, niin kannattaa samalla napata mukaan suurimmat vedonlyöntibonukset ja lähteä kasvattamaan pelikassaa tällä koripallon maailman ykkössarjalla samalla seuraten Lauri Markkasen otteita Chicago Bullsin riveissä.

Kommentit (0)