Las Palmas-Amorebieta 9.4.2022

Las Palmas-Amorebieta 9.4.2022

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje Espanjan jalkapalloon

Las Palmas lähtee suurena suosikkina otteluun Amorebietaa vastaan.

Las Palmas saanut jälleen juonen päästä kiinni

Las Palmasilla oli taannoin vaikeuksia, kun Pepe Melin tilalle kesken kauden palkattu Garcia Pimienta ei meinannut saada joukkueensa peliä millään toimimaan. Nyt vaikeudet vaikuttaisivat kuitenkin olevan selätetty. Viime otteluissa on nähty merkkejä paljon paremmasta ja ajoittain Las Palmasilta on nähty huikaisevan hienoa jalkapalloa. Joukkue on täynnä taitavia yksilöitä, ja sen pelilliseen identiteettiin kuului vahvasti lyhytsyöttöpeli jo ennen Barcelonan DNA:ta omaavan Pimientan saapumistakin. Näyttäviä yhden kosketuksen syöttökombinaatioita nähdään usein eri puolilla kenttää, etenkin murtautumisvaiheessa.

Tällä hetkellä joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa. Voitoista jokainen on tullut hyvin vakuuttavan esityksen seurauksena. Viime kierroksella Las Palmas nousi tappiolta voittoon Ponferradinan vieraana. Tuo voitto oli massiivinen, sillä sen myötä Las Palmas on vain pisteen päässä play-off vaiheeseen oikeuttavasta kuudennesta paikasta. Tästä ottelusta Las Palmasille ei kelpaa mikään muu kuin voitto, jota varmasti riskilläkin haetaan ottelun ollessa tasan loppuhetkillä. Tällä hetkellä Las Palmasin kokoonpanotilanne vaikuttaa hyvältä. Sivussa ovat vaihtomiehen rooliin jäänyt Adalberto Penaranda ja keskikenttä Enzo Loiodice. Hernanin pelaaminen on epävarmaa. Avauksessa miestä tuskin loukkaantumisen jäljiltä nähdään.

Amorebieta voi pudota pää pystyssä

Pientä kyläseuraa on pidetty jo pidempään lähes varmana putoajana, mutta se ei itse ole missään nimessä luovuttanut taistelua putoamista vastaan. Tällä hetkellä eroa säilymiseen on kuusi pistettä, joten mikään mahdottomuus eron umpeen kurominen ei ole. Todennäköisyydet eivät kuitenkaan ole Baskien puolella, ja vaikka joukkue kauden päätteeksi todennäköisesti putoaakin, voi seuran kannattajat olla ylpeitä joukkueen suoritustasosta tällä kaudella. Moni piti historiansa ensimmäistä kautta Segundassa pelaavaa seuraa ennakkoon heittopussina, jolla ei säilymiseen saumoja ole. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan se on esiintynyt oikein mallikkaasti. Esimerkiksi viime kierroksella Amorebieta voitti Ibizan kotonaan täysin ansaitusti 3-1 lukemin. Joukkueen formi on siis kunnossa, eikä poissaolijoitakaan ole lainkaan.

Las Palmasissa valuet

Ottelun tasoero on tyly. Las Palmasilla on heittää käytännössä mille tahansa pelipaikalle parempi pelaaja kuin Amorebietalla. Myös Las Palmasin vireystila on Baskiseuraa parempi, ja se pelaakin tällä hetkellä kauden parasta jalkapalloaan. Kanariansaarten joukkueilla on myös perinteisesti iso kotietu pitkän välimatkan vuoksi, eikä tämän kauden Las Palmas tee siihen poikkeusta. Kyseessä on yksi pisimmistä vieraspelireissuista mitä Espanjan sarjoista löytyy, sillä Pohjois-Espanjasta Kanariansaarille on pitkä matka.

Las Palmas voittaa ottelun mielestäni useammin kuin kuusi kertaa kymmenestä, joten Las Palmasin kertoimet rittävät helposti pelikohteiksi. Mielestäni Las Palmasin useamman maalin voitto tapahtuu lähes yhtä suurella todennäköisyydellä kuin Amorebietan pisteille venyminen, joten aasialaisen -1.0 tasoituksen todennäköisyysarvio on noin 49%. Tarjolla sen verran hyvä kerroin, että siihen voi sijoittaa noin 70% henkilökohtaisesta maksimipanoksesta. 

Vedonlyöntivihje

Las Palmas -1.0, kerroin 2.37. Arvio 49%, panos 3.5/5. 

Kommentit (0)