Ennakko ja pelivihjeet: Liiga ke 6.3.2019

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga ke 6.3.2019

JussiQ blogi

Comments: 0

Keskiviikon otteluiden ennakot:

HIFK - Pelicans
Voimaluvuissa HIFK on aavistuksen edellä lukemin 58% vs. 57%. Ottelussa riittää panosta, sillä juuri nämä kaksi joukkuetta ovat tällä hetkellä vahvimmin taistelemassa pudotuspelien kotiedusta. Kaikki pisteet kelpaavat kummallekin, kun ne haluavat varmistaa paikkaansa kuuden joukossa. Lähtökohtaisesti HIFK on tässä noin 47% suosikki.

Jukurit - SaiPa
Voimaluvuissa SaiPa on pelaajamateriaalinsa turvin edellä lukemin 43% vs. 36%. Jukurit on kotona ollut erittäin sitkeä, joten näistä lähtökohdista ottelu menee hyvin tasaiseksi. Omissa papereissa Jukurit nousee niukaksi suosikiksi. Kummallakaan joukkueella ei ole suurta panosta, mutta SaiPa toki teoreettisesti voisi vielä vajota kympin sakin ulkopuolelle, mutta tosiaan vain teoreettisesti.

JYP - KalPa
JYPin pelitaso on ollut kovassa syöksyssä viime aikoina. Sen onneksi Sport ei ole saanut suurempaa kiriä aikaan, joten paikka kympin joukossa on JYPin hallussa edelleen tukevasti. KalPan ero JYPiin on kymmenen pistettä ja tarjolla on vielä 12 pistettä. Tässä on teoriassa siis KalPalla edelleen pelattavaa. Kuopiolaisten pelilliset otteet eivät ole olleet huonoja ja viime pelissä Denis Godlakin onnistui (kun toki itse suolasin hänet), niin heti voittokin karttui plakkariin. Voimaluvuissa JYP on niukasti edellä lukemin 49% vs. 45%. Tämä tekee JYPin noin 50% suosikiksi tänään.

Tappara - Ässät
Voimaluvuissa Tappara on selvästi edellä lukemin 60% vs. 27%. Näiden pohjalta Tapparan voiton todennäköisyys kiipeää jopa päälle 80 prosentin. Kun katsotaan -2,5-tasoitusta, niin siinäkin Tapparan voitto on suosikkitapaus, tosin vain niukasti.

TPS - Lukko
Voimalukujen pohjalta TPS on raumalaisia edellä lukemin 58% vs. 55%. TPS joutuu tähän otteluun kovasta peliruuhkasta. Joukkue pelasi eilen ja lisäksi peli tänään on joukkueelle neljäs kuuteen päivään. Tämä tasoittaa ottelun voimasuhteita ja TPS on lähtökohtaisesti vajaan 47% suosikki. Ilman pelirasitusta TPS lienisi tässä lähemmäs 50% suosikki. Lauri Korpikosken paluu kaukaloon ei tässä vaiheessa vielä nosta TPS:n arviota kuin vähän. Myöhemmin hänen vaikutuksensa on varmasti isompi.

Kommentit (0)