Ennakko: Poissaolot SM-liiga la 21.10.2017

Ennakko: Poissaolot SM-liiga la 21.10.2017

JussiQ blogi

Comments: 0

Kommentteja illan otteluihin:

HPK - Jukurit
- HPK oli aseeton Lukon vieraana ja kuten eilen kommenteissa ounastelimme, niin maalivahtipeli oli tärkeässä osassa. Tänään on kuitenkin uusi päivä ja Emil Larmin ollessa maalissa HPK on iso suosikki kotonaan sarjan heikointa joukkuetta vastaan.
- Jukurit pelasi eriskummallisen ottelun Kärppiä vastaan. Joukkue oli tuttuun tapaansa pelillisesti pahasti altavastaajana, mutta kuin ihmeen kaupalla se onnistui nousemaan tasoihin ja nappaamaan pisteen. Henkisesti piste varmasti lämmittää, mutta pelin taso ei edelleenkään päätä huimannut. HPK hoitaa homman kolmen pisteen edestä selvästi yli kerran kahdesta.

Ilves - TPS
- Ilves pelasi luokattoman ottelun Tapparaa vastaan. Se ei pystynyt vastaamaan Tapparan vyörytykseen millään tasolla. Kehnosti jo tovin pelannut Markus Ruusu jatkaa edelleen Ilveksen maalilla. Uutena sivuun on jäänyt tärkeä Arto Laatikainen. Tupsukorville lienee luvassa vaikea iltapäivä.
- TPS pääsee levänneenä Ilveksen kimppuun. Se ei loistanut tiistain pelissä Ässiä vastaan, mutta epävarmaa Ilvestä vastaan turkulaiset ovat todella selviä suosikkeja.

JYP - Pelicans
- Kuten eilen kommenteissa pohdittiin, niin JYPin alavireinen jakso sai jatkoa. KalPaa vastaan joukkue oli kuitenkin kohtuullisen pirteä, joten suureen synkkyyteen ei Jyväskylässä kannata vajota. Lisäksi JYP saa Mikko  Kaltevan takaisin kokoonpanoon.
- Pelicans hävisi suurinumeroisessa ottelussa KooKoolle, vaikka onnistui luomaan vastustajaa enemmän maalipaikkoja. Puolustuspään nukahdukset olivat kuitenkin liikaa. Lahtelaiset ovat kokonaisuutena pelanneet kyllä kohtuullisen hyvin huomioiden merkittävät poissaolot. Tänään uutena on sivuun jäänyt Casimir Jürgens.
- Mielenkiintoinen ottelu, jossa jää pohdittavaksi, että luottaako Pelicansin vahvempaan pelilliseen vireeseen vaiko kokoonpanotilanteeseen, joka viittaisi JYPin menestykseen.

KooKoo - HIFK
- KooKoo jatkoi ryöstöotteluitaan Lahdessa ja haki pelitilanteiden vastaisesti voiton. Jossain vaiheessa voittojen tulokin luultavasti tyrehtyy, mikäli vastustajat poikkeuksetta luovat enemmän maalipaikkoja. Tapahtuuko niin tänään?
- HIFK pelasi vaisusti Kärppien vieraana, mutta nyt se pääsee hyvällä kokoonpanolla ja levänneillä jaloilla KooKoon kimppuun. Kolmen pisteen vierasvoitto tapahtuu lähes kerran kahdesta näistä asetelmista.

SaiPa - Kärpät
- SaiPan peli ei ole ollut viime aikoina kaunista, mutta tuloksekasta kuitenkin. Pelkkiin Frans Tuohimaan torjuntoihin ei voi kuitenkaan pitkällä tähtäimellä luottaa. Omaa hyökkäyspeliä pitäisi saada myös paremmin toimimaan.
- Kärpät joutuu Lappeenrantaan melko tiiviin otteluohjelman päätteeksi. Joukkue oli eilen vahva Jukurien vieraana pistemenetyksestä huolimatta. Työtapaturmia sattuu välillä, mutta pitkässä juoksussa pelien vahva hallinta tulee tuottamaan pisteitä. SaiPan lepoedusta huolimatta Kärpät vie pelin varsinaisella peliajalla liki kerran kahdesta.

Sport - Tappara
- Sport kohtasi juuri Tapparan edellisessä pelissään. Tuloksena oli Tampereelta yksi piste kohtuullisen mukavan esityksen jälkeen. Tuosta pelistä on jo aikaa, joten Tapparan pelituntuma on tässä varmasti parempi, mutta toisaalta lepoetu on Sportin puolella.
- Tappara näytti vihdoin sellaisia otteita, joita selkeältä mestarikandidaatilta odotetaan. Ansaittu murskavoitto Ilveksestä nosti taatusti joukkueen henkistä tilaa. Toisaalta pystyykö joukkue latautumaan tuollaisen pelin jälkeen täysipainoisesti uuteen kamppailuun? Tappara on vierassuosikki, mutta Sport ei ole kotonaan vailla mahdollisuuksia.

Ässät - Lukko
- Ässät taistelee jälleen tasapäisesti voitoista, kun Andreas Bernard on saatu takaisin maalille. Hyvästä TPS-voitosta huolimatta joukkueen pelissä on paljon parannettavaa ja alkukausi kokonaisuutena ei ole pelillisesti vakuuttanut.
- Lukko pelasi vahvasti HPK:ta vastaan, ja suurta rasitusta tuskin raumalaisten jaloissa on, sillä tällä viikolla Lukko ei ole vielä muita pelejä tuon lisäksi pelannut. Raumalaisten parempi pelillinen vire ja parempi materiaali nostavat joukkueen jopa niukaksi vierassuosikiksi. Kova tunnelma hallissa molempien kannattajien johdosta sytyttää taatusti molemmat joukkueet, ei pelkästään kotijoukkuetta.

Poissaolot:

Porseland Mathias HPK P 1,36
10
Lahti Janne HPK H 0,77  UUSI 6
Backman Victor HPK H 0,39
3


Asplund Turo Jukurit H 0,39
3
Pikkarainen Hannu Jukurit P 0,33
4


Laatikainen Arto Ilves P 1,00  UUSI 9
Espeland Stefan Ilves P 0,17
2
Sandell Sami Ilves H 1,34
9
Tamminen Juhani Ilves H 0,38
3
Lehtonen Antti Ilves M 1,11
5


Filppula Ilari TPS H 1,95
10
Perrin Eric TPS H 1,80
10
Nyström Erik TPS H 0,83  PALAA KP 6
Setänen Oskari TPS M 2,06  2. VAHTINA 8


Kalteva Mikko JYP P 1,82  PALAA KP 10
Louhivaara Ossi JYP H 0,90
7


Kangasniemi Iikka Pelicans H 1,57
10
Björninen Hannes Pelicans H 1,01
7
Mustonen Aleksi Pelicans H 0,79
6
Alanne Joonas Pelicans H 0,11
2
Leimu Juha Pelicans P 1,94
10
Jurgens Casimir Pelicans P 0,97  UUSI 8


Jacobsson Robin KooKoo P 0,80
7
Forsberg Henrik KooKoo P 0,20
3
Vainio Veeti KooKoo P 0,15
2
Savilahti Eero KooKoo H 0,83
6
Liivik Siim KooKoo H 0,38  PALAA KP 3
Immonen Jarkko KooKoo H 0,20
2


Varakas Ville HIFK P 0,67
6
Partanen Mika HIFK H 0,85
6
Ahtola Jerry HIFK H 0,56
5
Jääskä Juha HIFK H 0,15
2


Taipalus Lauri SaiPa P 0,43
4
Oksanen Ahti SaiPa H 0,93  UUSI 7
Löfman Anssi SaiPa H 0,85
6
Nikko Joni SaiPa H 0,18  UUSI 2


Ikonen Jasse Kärpät H 0,72  UUSI 5
Humaloja Miska Kärpät H 0,43
4
Koivisto Juha Kärpät H 0,27  PALAA KP 3
Karvinen Otto Kärpät H 0,10
2
Kukkonen Lasse Kärpät P 0,94  UUSI 8
Rynnäs Jussi Kärpät M 3,10  2. VAHTINA 10


Povorozniouk Sam Sport H 0,47
4
Kalapudas Antti Sport H 0,30  PALAA KP 3
Kankaanperä Markus Sport P 0,04
1


Nurmi Teemu Tappara H 1,05
8


Suoranta Simon Ässät H 1,20
9
Lamberg Matti Ässät H 0,12
2


Tukonen Lauri Lukko H 1,35
9

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Pelaajat on arvioitu Game Scoren mukaan. Sarakkeessa oikealla näkyy karkea arvosana väliltä 1-10, joka tarkoittaa pelaajan Game Score -tasoa suhteessa koko liigaan.

Game Scoren pelaajatasot karkeasti (hyökkääjät):

Alle 0 = SM-Liigan heikoimpia pelaajia
0 - 0,49 = Tasoltaan neloskentän pelaajia koko sarja huomioiden
0,50 - 0,89 = Tasoltaan kolmoskentän pelaajia koko sarja huomioiden
0,90 - 1,29 = Tasoltaan kakkoskentän pelaajia koko sarja huomioiden
Yli 1,30 = Tasoltaan ykköskentän pelaajia koko sarja huomioiden

Puolustajien osalta pelaajatasot eivät ole ihan noin tiukat. Ykkösparin pakeiksi voidaan laskea yli 1,20 pääsevät ja kakkosparin pakeiksi yli 0,60 pääsevät pelaajat.

Kommentit (0)