Liigan piste-ennuste - päivitetty 6.3.2019

Liigan piste-ennuste - päivitetty 6.3.2019

JussiQ blogi

Comments: 0

Liigan runkosarjan piste-ennuste

Piste-ennuste päivittyy noin viikon välein. Vanha ennuste löytyy tämän jutun lopusta sekä vielä vanhempi ennuste tästä jutusta.

Alta löytyy piste-ennuste 6.3.2019 tilanteella. Muutoksesta (pistemäärä) näkee mihin suuntaan joukkue on matkalla. Muutos on nyt suhteessa 25.2.2019 ennusteen pisteisiin.

Aiemmin tehty ennuste 25.2.2019

Aiemmin tehty ennuste 18.2.2019

Aiemmin tehty ennuste 11.2.2019

Aiemmin tehty ennuste 4.2.2019

Aiemmin tehty ennuste 28.1.2019

Aiemmin tehty ennuste 21.1.2019

Kommentit joukkueista 21.1.2019

Kärpät: Runkosarjan voitto tulee oululaisille. Pelillisesti joukkue ei ole viime aikoina loistanut, mutta tässä vaiheessa tähtäin on jo asetettu pudotuspeleihin. Materiaaliltaan Kärpät on ylivertainen muihin nähden.

Tappara: Joukkueen peli ailahtelee aika paljon, mutta keskimäärin pisteitä on kuitenkin tullut hyvään tahtiin ja kakkossija on omissa käsissä.

TPS: Turkulaiset ovat olleet pelillisesti aika heikkoja viime aikoina. Joukkueen materiaali riittää kuitenkin ja pisteitä tullee loppukaudella riittävästi ainakin kotietuun asti.

Pelicans: Joukkue on rynninyt vahvan jakson aikana ennusteessa neljännelle sijalle. Vaikka ennusteen mukaan joukkueen tilanne näyttäisi melko varmalta jopa kuuden joukkoon, niin takana on vielä kyllä uhkaajia. Mitään isoa romahtamista ei ole kuitenkaan näköpiirissä.

Lukko: Raumalaisten voittoputki joulukuussa nosti joukkueen taisteluun jopa kotiedusta. Tällä hetkellä Lukko vaikuttaisi olevan matkalla 5.-7. sijoille, sillä materiaalin aavistuksellinen rajallisuus tekee neljän sakkiin noususta haastavaa.

HIFK: Helsinkiläisten materiaali on kunnossa, mutta pelitason selkeämpää parantumista odotetaan edelleen. Tämä ennuste saattaa jopa olla aavistuksen optimistinen HIFK:n kannalta.

HPK: Ykkösvahti Emil Larmin loukkaantuminen ja pelitason aavistuksellinen vajoaminen on johtanut vaikeuksiin. Joukkueen varsin todennäköiseltä vaikuttanut paikka kuuden joukossa on vaarassa.

Ilves: Tamperelaisten pelitaso on vähitellen vakiintunut ja Ilves vaikuttaisi olevan melko todennäköisesti matkalla 7.-10. sijoille.

JYP: Jyväskyläläisten saumat kympin sakkiin saivat tuulta purjeisin parin viime kierroksen aikana. Jos ja kun joukkue alkaa vähitellen pelata materiaalinsa osoittamalla tasolla, niin paikka top10:stä pitäisi irrota. Tilanne on kuitenkin edelleen viivalla tasainen, joten kaikki on mahdollista.

SaiPa: Joukkue on vajonnut pahasti sitten viime ennusteen jälkeen. SaiPan pelillinen ilme ei ole vakuuttanut, vaikka teoriassa materiaalista pitäisi saada parempaa irti. Mitään kovaa nousuputkea ei ole nähtävillä peliotteiden perusteella, joten joukkue on vaarassa tippua jopa kympin sakin ulkopuolelle.

Sport: Vaasalaiset taistelevat kiivaasti top10-sijoituksesta. Kuten aiemmissa kommenteissa on mainittu, niin materiaaliin suhteutettuna pisteitä tuli jossain vaiheessa hieman yläkanttiin. Kahden KooKoo-tappion jälkeen tilanne on vaa’ankielessä. Löytyykö virtaa vai vajoaako Sport pudotuspelien ulkopuolelle? Tilanne on hyvin pitkälti 50-50.

KalPa: Kuopiolaisilla on edelleen toivoa pudotuspeleihin pääsystä. Prosentit ovat toki jo vähän vastaan, mutta joukkueen pelillinen ilme on kuitenkin selvästi positiivisempi kuin kauden alussa. Nyt avainasemaan tulee etenkin kuuluisten "kuuden pisteen"-otteluiden voittaminen JYPiä, SaiPaa ja Sportia vastaan.

KooKoo: Kouvolalaisten tilanne pudotuspeleihin pääsyn kannalta on todella haastava parista voitosta huolimatta. Jos joukkue haluaisi päätyä 85 pisteeseen, niin kauden lopun otteluista pitäisi kerätä pisteitä 1,83 keskiarvolla. Tällä hetkellä se ei vaikuta realistiselta.

Jukurit: Mikkeliläisten pudotuspelihaaveet ovat tässä vaiheessa enää lähinnä teoreettisia.

Ässät: Viimeksi mietiskelin, että aloittaako tyhjennysmyynnit jo ennen joulua. No, ei aivan, mutta tammikuun alussa kuitenkin. Kausi on paketissa.

Aiemmin tehty ennuste 4.12.2018

Alta löytyy piste-ennuste 4.12.2018 tilanteella. Muutoksesta (pistemäärä) näkee mihin suuntaan joukkue on matkalla. Muutos on nyt suhteessa 25.11. ennusteen pisteisiin.

Kommentit joukkueista 4.12.2018

Kärpät: Tällä hetkellä mikään ei ole estämässä oululaisten ykkössijaa. Materiaali on ylivoimaisella tasolla muihin nähden ja voittoja tulee vähän heikommallakin esityksellä.

TPS: On tukevasti kiinni kotiedussa. Takaa lähestyy kyllä uhkaajia, joten sijoilla 2-4 on kaikki auki. TPS:n peliesitykset ovat vakiintuneet hyvälle tasolle.

Tappara: Alkanut napsia pisteitä hyvään tahtiin samaan aikaan, kun pelikin on parantunut. Kotietu vahvasti hallussa, kuten TPS:llä.

HPK: Peliesitykset ovat olleet todella hyvällä tasolla ja joukkue on ennusteen mukaan nappaamassa kotietua. Tosin tasaisessa keskikastissa muutaman joukkueen hyvä kiri voisi teoriassa pudottaa HPK:n vielä pois kuuden joukostakin.

SaiPa: Joukkue on salakavalasti vakiinnuttanut ennusteessa paikkaansa kuuden joukossa. Peliotteet ovat odotetusti parantumassa, kun joukkue on jo tovin saanut pelata lähes parhaalla kokoonpanollaan. Tuskin siltikään pystyy pitämään ihan alkukauden pistetahtia yllä, mutta tällä hetkellä pieni taantuminenkin riittäisi kuuden joukkoon. Pistesaldo on jo nyt sen verran iso.

HIFK: On suuri arvoitus. Materiaali riittää pelin selvään parantamiseen, mutta maalivahtipelin ailahtelu arveluttaa. Varovaisellakin ennusteella joukkue olisi juuri ja juuri nappaamassa suoraa pudotuspelipaikkaa. Toisaalta jos homma meneekin vihkoon, niin takana riittää paljon uhkaajia.

Pelicans: Viime aikojen huono pistetahti on tiputtanut Pelicansia ennusteessa selvästi alemmas. Itse peliesitykset eivät vielä ole kovin huolestuttavia olleet, eli kaikki on edelleen omissa käsissä.

Lukko: Peli ailahtelee todella paljon, mutta merkittävin parannus on tapahtunut maalivahtipelissä, joka tällä hetkellä siivittäisi raumalaiset kympin sakkiin. Kaikki on Lukonkin osalta vielä auki.

Sport: Vaasalaiset ovat napsineet pisteitä hieman enemmän siihen nähden, miltä peli on kaukalossa näyttänyt. Tahti tasaantunee hieman kauden edetessä, mutta nykyiset asemat ovat lupaavat kympin joukkoon pääsemisessä.

KooKoo: Kouvolalaiset ovat vielä hyvissä asemissa taistelussa pudotuspelipaikasta, mutta pientä laskusuhdannetta on osin loukkaantumisista johtuen ollut näkyvissä.

Ilves: Alamäki ei ota taittuakseen. Nappasi Porista pari pistettä, mutta oli siinäkin pelissä vaikeuksissa maalipaikkojen suhteen. Näkymät eivät ole hyvät, mutta alkukaudella kasatut pisteet antavat vielä hetken turvaa.

JYP: Hetken jo vaikutti siltä, että JYP on rynnimässä vauhdilla pudotuspeleihin, mutta pari tappiota katkaisi hyvän putken. Joukkueen yleisilme on kuitenkin positiivinen ja paikka kymmenen parhaan joukossa on otettavissa.

Jukurit: Materiaalin kapeus muihin joukkueisiin verrattuna alkaa vähitellen näkyä. On valahtanut ennusteessa selvästi jo kymmenen parhaan ulkopuolelle. Nykyinen pistetahti ei riitä pudotuspeleihin ja tällä hetkellä ei ole näkyvissä perusteita, että tahti ainakaan parantuisi.

KalPa: Ennuste lupaa KalPalle hankalia aikoja. Saattaa kuitenkin parantaa peliä nykyarviota enemmän, jos peli lähtee nopeasti rullaamaan paremmin, kun pahimmista loukkaantumisista on selvitty.

Ässät: Porilaisten kausi alkaa olla paketissa. Valmentajan vaihto piristi vain hetkeksi ja kympin joukkoon nouseminen vaatisi loppukaudelta tyyliin 1,88 piste/ottelu tahtia (84 pistettä). Ei vaikuta realistiselta. Nähdäänkö ensimmäiset tyhjennysmyynnit jo ennen joulua?

Kommentit (0)