SM-liigan ranking 2018-19 – joukkueet ja pelaajat

SM-liigan ranking 2018-19 – joukkueet ja pelaajat

JussiQ blogi

Comments: 0

SM-liigan ranking 2018-19

SM-liigan pelaajat on nyt arvioitu huomioiden myös harjoituspelien havainnot. Pelaajat on järjestetty "Game Score" -menetelmän avulla, jonka perusteet käytiin viime vuonna julkaistussa jutussa läpi. Alla olevassa joka joukkueen pelaajien listauksessa on pelaajan Game Score -lukema, joka on muutettu vastaamaan voittojen määrää (GSVA), jonka pelaajan on ennustettu hankkivan joukkueelleen tulevalla kaudella (verrattuna yleisesti saatavilla olevaan niin sanottuun peruspelaajaan).

GSVA-arvoista voidaan myös muodostaa suuntaa-antava ranking joukkueiden välisistä tasoeroista. Näiden lukujen lisäksi on hyvä kuitenkin huomioida myös muita seikkoja, kuten valmennus, pelitapa, joukkueen vaihtuvuus ja miten hyvin joukkue pelaa yhteen. Maalivahdit on arvioitu käyttäen jutun (SM-liigan parhaat maalivahdit 2018-19) arvoja apuna.

KalPan lukua on säädetty aavistus alaspäin joukkueen pahan loukkaantumistilanteen takia. Lukolle on lisätty hieman ekstraa joukkueessa syyskuun pelaavan kovan luokan lainapelaajan Andrew Gordonin johdosta. Ässille on lisätty myös hieman lisää hyökkäykseen, koska joukkue mahdollisesti saa Jesperi Kotkaniemen takaisin joukkueeseen syksyn aikana. Kotkaniemen pelatessa Ässien lukemat nousevat vielä tuosta ylhäällä mainitusta.

Edit: JYPin Mikko Mäenpään ja TPS:n Lauri Korpikosken pitemmät poissaolot eivät ole huomioitu yllä. Ne huomioituna HIFK nousee kolmanneksi ja TPS tippuu neljänneksi. JYP säilyy viidentenä, mutta ero kasvaa yllä oleviin.

Alla olevissa pelaajalistoissa saattaa näkyä pelaajia, jotka on siirretty esimerkiksi Mestikseen lainaan. Lisäksi listalta puuttuu tosiaan NHL-joukkueiden leirillä olevia pelaajia, jotka saattavat kuitenkin pelata SM-liigassa tulevalla kaudella (kuten Kotkaniemi).

SM-liigan ranking 2018-19 - kaikki pelaajat

Kommentit (0)