Ennakko ja pelivihjeet Liiga ke 14.11.2018

Ennakko ja pelivihjeet Liiga ke 14.11.2018

JussiQ blogi

Comments: 2

Vedonlyöntivihjeet Liigaan

HIFK - Ässät 63 19 18, o/u 5,5 45-55
HIFK saa helpotusta kokoonpanoonsa, kun esimerkiksi puolustuksessa on käytettävissä paras mahdollinen kokoonpano Kyle Quinceyn palatessa kaukaloon. Hyökkäyksessä upeasti tällä kaudella pelannut nuori Anton Lundell on myös toipunut pelikuntoon. Lennart Petrellin alkukausi ei ole ollut mikään säkenöivä, mutta hänkin tuo laajuutta hyökkäykseen.

Ässät pelaa ensimmäisen ottelun uuden pääkäskijänsä Pasi Kaukorannan alaisuudessa. Vaihdos Porissa oli hyvinkin perusteltu, sillä Mikael Kotkaniemi vaikutti jo pahasti luovuttaneen oloiselta Ässien peräsimessä.

HIFK on tässä perustasoltaan kuitenkin aivan omaa luokkaansa ja edes Ässien uuden valmentajan boosti ei riitä nostamaan porilaisia pelattavaksi. No, jos tarkkoja ollaan, niin Ässät +1,5-tasoituksella vedon kerroinraja on 1,92 ja siitä olisi Pinnaclella tarjolla kerroin 1,934. Toisaalta Coolbetillä on HIFK:n voitolle tarjolla kerroin 1,60 ja kerroinraja tuolle on 1,59. Itse jätän näillä näkymin tämän ottelun kuitenkin ilman vetoja.

HPK - JYP 50 22 28, o/u 5,5 41-59
HPK:ssa debytoi tänään mielenkiintoinen hankinta Mestiksen puolelta, eli Niclas Lucenius. Hän tuo Kerhoon lisää kiekollista osaamista ja parhaassa pelikunnossaan on ihan kelvollinen vahvistus Liigaan.

JYPin uusista puolustajahankinnoista nähdään tänään kaukalossa Oscar Eklund, joka ei kiekolliseen peliin tuo juurikaan parannusta, mutta varmaa puolustuspelaamista kuitenkin. JYPin lahjakas ja kiekollisena erittäin taitava Anttoni Honka ei ole valmennuksen suosiossa ja hän saakin ottaa vauhtia Mestiksen puolelta. JYP sahaa tällaisilla ratkaisulla omaa oksaansa. Se on selvää, että nuori kiekosta pitävä puolustaja tekee virheitä, mutta kääntöpuolena hän ei pääse kehittymään ja tuottamaan joukkueellen positiivista maaliodottamaa. JYPin toinen pakkihankinta Nolan Yonkman saapuu joukkueen mukaan myöhemmin tällä viikolla.

Pelaajamateriaalin puolesta JYP on hieman HPK:ta edellä, mutta tämän kauden peliotteissa on selvä etu HPK:n puolella, joten hämeenlinnalaiset ovat kotonaan kohtuullisen selviä suosikkeja. Kovin suurta etua ei vedonlyönnissä ole tarjolla, mutta Pinnaclella HPK:n +0 kerroin 1,571 on niukasti ylikertoiminen. Kerroinraja tuohon on 1,56.

Ilves - Lukko 57 19 24, o/u 5,5 52-48
Ilves saa hyvän vahvistuksen kokoonpanoonsa, kun Eemeli Suomi on tervehtynyt pelikuntoon. Lukko vastaavasti huilauttaa maajoukkueen mukana olleita Jakub Krejcikiä ja Ville Heinolaa. Krejcikin poissaolo keikauttaa Ilvekselle lisää prosentteja, mutta raumalaisten puolustuksessa riittää muuten leveyttä, joten Heinolan poissaolo ei ole merkittävä.

Lukko nappasi hyökkäykseensä Pelicansissa vähälle vastuulle jääneen Manuel "Ganalin Manu" Ganalhin. Hän on huomattavasti parempi pelaaja, mitä Lahdessa tehdyt 0+1 pistettä kertovat. Miehen tehot EBEL-liigassa ennustavat Liigan tasolla tuollaista 25 pisteen kokonaista kautta, eli varsin kohtuullisen Liiga-pelaajan pistesaldoa.

Ilveksen pelaajamateriaali on kokonaisuutena raumalaisten vastaavaa edellä ja lisäksi Ilves on ollut pelillisesti jopa loistava alkukauden aikana. Lukkokaan ei huono ole ollut, mutta Ilvekseen verratessa ero on selvä. Näin ollen tamperelaiset lähtevät kamppailuun selkeinä suosikkeina. Ilveksen voitosta on Unibetillä tarjolla kerroin 1,78. Kerroinraja siihen on 1,75. Toisaalta Nordicbetillä Lukon voitto antaisi kertoimen 4,30 (kerroinraja 4,17). Tässä tapauksessa ei olisi väärin vetää molempia ja toivoa, ettei tasapeliä tule. Ottelun maaliodotusarvo on melkoisen korkea, joten tasapelin prosentti ei tässä ole korkeaksi noussut.

KalPa - Pelicans 35 23 42, o/u 5,5 39-61
Ennakoin KalPan saavan vähitellen parhaita pelaajiaan käyttöön, mutta tilanne ei taaskaan näytä hyvältä. Frank Gymer kyllä palaa kokoonpanoon, mutta samalla Jaakko Rissanen on jäänyt sivuun.

Tiistaina KalPa jäi SaiPan jyrän alle, vaikka näennäisesti maalipaikkojen valossa KalPa pääsikin peliin mukaan ottelun jo ratkettua. Kuopiolaisten maalivahtipeli on heikoilla kantimilla, sillä Denis Godlan esitykset ovat vain heikentyneet siitä lähtien, kun Niko Hovinen päästettiin lähtemään.

Pelicansin kokoonpanossa ei ole merkittäviä muutoksia tiistain peliin nähden. Ketjuja on hieman sekoitettu ja mukaan on tullut puolustaja Henrik Nilsson. Hänen paluunsa tuo aavistuksen lisää Pelicansin prosentteihin.

Nykyisillä kokoonpanoilla Pelicans on selvästi KalPaa edellä. Myös tämän kauden peliotteissa lahtelaiset ovat eri kartalta, joten Pelicans lähtee Kuopioon suosikkina. Pelicans riittää peleihin esimerkiksi Bet365lla ml-muodossa kertoimella 1,90. Kerroinraja tuohon on 1,85. Pinnaclella +0-muodossa Pelicans 1,854 (kerroinraja 1,83) on myös pieni ylikerroin.

TPS - Sport 60 19 21, o/u 5,5 44-56
TPS:n kokoonpano vahvistuu tärkeillä pelaajilla. Puolustaja Elmeri Eronen ja hyökkääjä Simon Suoranta pääsevät pitkästä aikaa kaukaloon. Toisaalta kokoonpanosta on poistunut pätkätyöläinen Petteri Wirtanen, mutta Suoranta on ainakin paperilla pelitasonsa puolesta hänet korvaava pelaaja.

Sportin alkukausi on sujunut varsin mukavasti ja se on pystynyt melko rajallisestakin materiaalista repimään täydet tehot irti. Tänään se on kuitenkin todella selvä altavastaaja TPS:n vieraana. Tähän otteluun ei löydy riittävän hyvää pelattavaa.

JussiQ:n vihjeet SM-liigaan ovat olleet voitollisia monen vuoden otoksella (seurantoja tästä ja tästä), mutta pelipäätöksen tekeminen jää kuitenkin lukijalle itselleen. Ennakoita ja arvioita kannattaa joka tapauksessa käyttää apuna omille pohdinnoille ja parantaa näin omaa pelimenestystään.

Kommentit (2)

Ei mennyt ihan nappiin :P

Kalpa oli normaali kalpa ja
Turkulaisilla ei pää kestä paineita!

En tiedä mikä ei mennyt

En tiedä mikä ei mennyt nappiin, mutta vihje oli Pelicansille ja se kyllä meni ihan nappiin :)