Ennakko ja pelivihjeet: Liiga pe 8.3.2019

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga pe 8.3.2019

JussiQ blogi

Comments: 0

Perjantain otteluiden ennakot:

HPK - HIFK
Kierroksen ehdottomasti kuumin kamppailu. Tässä taistellaan tosissaan suorasta pudotuspelipaikasta. Kokoonpanoista HPK saa aavistuksen etua ja niiden pohjalta lähtökohtaiset voimaluvut tämän päivän otteluun ovat HPK:lle 56% vs. 55%. HPK lähtee tähän peliin siis reiluna 45% suosikkina. Suoran voiton kerroinraja HPK:lle on 2,20.

JYP - Kärpät
JYPin paikka pudotuspeleissä ei ole edelleenkään saletti. Edessä ei kuitenkaan ole mikään helppo nakki, kun Kärpät saapuu vieraaksi. Oululaisilla ei tosin ole enää panosta ottelussa, mutta melkoisen hyvin se on silti motivoitunut pelaamaan viime aikoina. JYPin otteet ovat taas olleet kaikkea muuta kuin hyviä. Voimaluvuissa tämän päivän kokoonpanoilla Kärpät on selkeästi edellä lukemin 67% vs. 50%. Kärpät on ottelussa reilu 47% suosikki.

KooKoo - Tappara
Kouvolalaiset pelaavat enää kotiyleisölleen, Tappara taas haluaa säilyttää kakkospaikan taulukossa, motivaatiosta on täten tamperelaisia hieman suosittava. Tappara on voimaluvuissa edellä lukemin 58% vs. 37% ja se on vieraissa noin 55% suosikki.

Pelicans - Ilves
Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen, jossa riittää vielä panosta. Ilveksellä on vielä teoreettiset saumat kuuden sakkiin ja sen perään joukkue varmasti taistelee loppuun asti. Pelicansin hyökkäys on toiminut kuin unelma ja joukkue on pienen suvantovaiheen jälkeen ottanut tukevan otteen pudotuspelien kotiedusta. Lähtökohtaiset voimaluvut menevät tämän päivän kokoonpanoilla Pelicansille lukemin 57% vs. 52%. Lahtelaiset ovat tänään reiluja 51% suosikkeja.

Sport - Ässät
Vaasalaisten oljenkorsi pleijareihin on säilynyt edelleen (@Liigaplot arvion mukaan noin 6%). Jos oletetaan, että JYP häviäisi Kärpille ja Sport vastaavasti voittaisi tuplapeleissään (pe-la) Ässät täysin pistein, niin ero JYPiin olisi enää kaksi pistettä! (Toki tuo oli teoreettisesti laskettuna, kun JYPillä on myös lauantaina peli, mutta se vie JYPin taas yhden pelin enemmän pelanneeksi). Mutta yhtä kaikki, Sportilla pitäisi tähän otteluun olla musertava motivaatioetu. Ässät on kuitenkin piinannut todella hyvin muita joukkueita, niin mitään ylikävelyä tuskin on tiedossa. Voimaluvuissa Sport on edellä lukemin 43% vs. 28% ja Sport on ottelussa noin 67% suosikki (kerroinraja 1,49).

Kommentit (0)