Ennakko ja pelivihjeet: Liiga to 24.1.2019 Tappara - Lukko

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga to 24.1.2019 Tappara - Lukko

JussiQ blogi

Comments: 0

Ennakko: Tappara - Lukko

Joukkueiden pelitasot

Tapparan pelillinen voimaluku on tasaantunut vähitellen 56% paikkeille koko kausi huomioiden. Luku on vielä aavistuksen isompi, kun painotetaan viimeisimpiä tilastoja enemmän. Tämä maalipaikkatilastojen pohjalta erinäisten korjausten jälkeen muodostunut luku on jopa aavistuksen korkeampi, mitä joukkueen tämän hetken materiaali antaa odottaa. Kokonaisuudessaan Tapparan tämän hetken taso on kohtuullisen helppo määrittää. Ainut epävarmuustekijä on maalivahtipelissä.

Lukon pelillinen voimaluku on hyvin tarkkaan 50% paikkeilla. Koko kausi huomioiden luku jää alle, mutta kun painotetaan viimeisimpiä tuloksia enemmän, niin se nousee hieman 50% yläpuolelle. Lukkokin pelaa, kuten Tappara, aavistuksen paremmin mitä materiaali osoittaa.

Torstain ottelun kokoonpanot

Tappara pääsee varsin optimaalisella kokoonpanolla otteluun. Vain Jarkko Malisen poissaololla on pientä merkitystä. Nicklas Bäckström on pelannut viime aikoina lyhyellä otoksella paremmin kuin Christian Heljanko, mutta koko kauden mittakaavalla ero ei ole iso Bäckströmin hyväksi. Joka tapauksessa ykkösvahti Heljangon tämän kauden tilastot eivät hurraa-huutoja aiheuta.

Lukon kokoonpano ei ole aivan paras mahdollinen tänään. Hyökkääjistä sivussa on Toni Koivisto ja Manuel Ganahl. Näistä tosin vain Koiviston poissaololla on merkitystä. Puolustuksessa Janne Niskala on sivussa ja Vili Laitinen nousee tilalle. Vaikka Niskala ei enää ole prosentteihin suuresti vaikuttava pelaaja, niin hieman Lukko tästä kuitenkin kärsii. Loukkaantumisesta toipunut Simo-Pekka Riikola jatkaa kokoonpanossa. Hänen pelaamisensa on omissa papereissa negatiivista Lukon mahdollisuuksien kannalta. Lukon maalilla pelaa Oskari Setänen, jolla on heikommat tilastot tältä kaudelta kuin Lassi Lehtisellä.

Ottelun yhteenveto

Kokoonpanot huomioiden Tappara on joukkueista edellä voimaluvuin 55% vs. 47%. Tähän päälle on huomioitava Lukon eilinen peli ja Tappara taas on huilannut yhden päivän tiistain pelin jälkeen. Näin ollen tamperelaiset ovat varsin reiluhkoja suosikkeja voittamaan ottelun.

Tappara - Lukko 56,5  21,0  22,5

Tappara -1,0-tasoituksen kerroinraja on 2,02 ja Pinnaclen nykykertoimella 2,04 se jää rajatapaukseksi. Mikäli kerroin nousisi 2,06:een, niin silloin se olisi 1/5 panoksen arvoinen veto.

Kommentit (0)