Nashville - Toronto

Nashville - Toronto

Maibou blogi

Comments: 0

Vihje Nashville - Toronto peliin ja ajatuksia myös Carolinan tilanteesta.

Maple Leafs kelpaa nykykertoimilla pelattavaksi. Toronton pelaaminen ei tällä hetkellä mielestäni missään huippuiskussa ole mutta toisaalta myös Nashvillen pelaamisessa on ongelmia. Tässä pudotuspelien lähestyessä suurin mielenkiinto kohdistuu ennakolta vahvoihin joukkueisiin, jotka ovat potentiaalisia menestyjiä kevään peleissä. Pari päivää sitten Toronto kohtasi kotonaan Carolinan ja se oli taas hyvä tilaisuus havainnoida joukkueiden pelaamista.

Noin kuukausi aikaisemmin kirjoitin blogiin näiden samojen joukkueiden kohtaamisesta. Tällä kertaa Toronto lähti mielestäni peliin eri tavalla kuin viimeksi. Tämän pelin alussa he pyrkivät kontrolloimaan kiekkoa enemmän. Kuitenkin Toronton kiekollisesta pelistä näkyi, ettei pelaaminen tule niin sanotusti selkärangasta, pelaajat joutuivat miettimään peliä ja tuo näkyi mm. harhasyöttöinä. Carolina taas pelasi aika yksinkertaista peliä ja etenkin avauserässä se tuntui toimivan vaikkei joukkue xG:ssä kovin isoa eroa saanut luotua. Carolina kuitenkin hallitsi laukaisutilastoja avauserässä.

Pelin edetessä Toronto hieman yksinkertaisti omaa peliään ja se oli ihan hyvä ratkaisu valmennukselta. Tässä ennen pudotuspelejä onkin mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan Toronto peliään kehittää. Jos he yrittävät kontrolloida kiekkoa, niin se pitäisi tehdä hyvin suunnitellusti eikä sinne päin.

Carolinalle on selvä etu, jos joukkueella on selkeä systeemi, jossa kaikki tietävät miten pelataan. Tässä kuitenkin piilee myös vaara, että kiekollinen peli on liiankin yksinkertaista ja pudotuspeleissä he voivat joutua ongelmiin tämän asian kanssa, jos joukkueella ei esimerkiksi ole keinoja pelata paineen alta pois.

NHL vihje

Toronto ML @1,877, rajakerroin 1,82, panos 1,5/2,5

Kommentit (0)