Pudotuspeliennakko

Pudotuspeliennakko

Maibou blogi

Comments: 0

NHL vedonlyönti 2022

NHL:n pudotuspelit alkavat ensi yönä. Tässä postauksessa ensimmäisen kierroksen sarjojen ennakointia ja pari vihjettä.

Florida – Washington

Florida pelaa vauhdikasta jääkiekkoa. Heidän pelissään on kuitenkin myös tärkeänä osana pelin rytmittäminen, pakit onnistuvat usein oman siniviivan tuntumasta taitavasti avaamaan pelin vauhdissa olevalle hyökkääjälle.

Washingtonin pelissä on näkynyt keskimääräistä enemmän elementtejä kiekkokontrollijääkiekosta. Tämä voisi olla toimiva resepti Floridaa vastaan, pelin hidastaminen kontrollilähdöillä voisi viedä Floridaa pois heidän mukavuusalueeltaan. En kuitenkaan usko, että Washingtonin taso riittää tähän. Pelin pitäisi olla vielä laadukkaampaa.

Toronto – Tampa Bay

Tampasta on tullut kirjoitettua blogiin jonkin verran. Joukkue ei ollut parhaimmillaan runkosarjassa mutta loppua kohti heidän pelaamisessaan näkyi hyviä asioita. Toronton viisikkopelaaminen ei mielestäni ole ollut myöskään ihan valmista, vaikka ajoittain on näkynyt hyvää pelaamista. Toronton kärkihyökkääjä Matthews on tietysti kovassa vireessä. Uskon silti, että Tampan potentiaali on korkeammalla ja saan tähän peliä sarjavetoon.

Carolina – Boston

Molempien joukkueiden pelaaminen on mielestäni melko simppeliä jääkiekkoa. Puolustaminen on tarkkaa ja hyökkäyspelaamisessa ei oteta isoja riskejä. Tärkeää tässä tuleekin olemaan se, kumpi onnistuu lyömään paremmin painetta vastustajan kiekolliseen peliin. Paineen alla nämä joukkueet joutuvat usein lyömään kiekkoa pois omista siirtokiekoilla ja se hyödyttää vastustajaa. Jos arvata pitää, niin Carolina saattaa olla hieman alttiimpi tälle vastustajan paineistamiselle.

Carolinalla on huolia maalivahtiosastolla, kun ykkösvahti Frederik Andersen loukkaantui runkosarjan lopulla.

Tämänhetkisillä kertoimilla saan silti Carolinan pelattavaksi ensimmäiseen otteluun. Vaikka joukkueella on heikkouksia, niin pidän heitä kotipelissään markkinaa isompana suosikkina.

NY Rangers – Pittsburgh

Penguinsin pelaaminen ei ehkä ole niin monipuolista kuin viime vuonna. Tänä keväänä he ovat pelanneet paljolti nopeaa jääkiekkoa. Penguins ei jää paineen alla kiekottelemaan samalla tavoin kuin aiemmin vaan he pyrkivät pelaamaan nopeasti ylös. Toimiessaan tämäntyyppinen pelitapa on tehokas mutta toisaalta myös vaikeampi toteuttaa.

Rangers pelasi tuloksellisesti vahvan runkosarjan ja ylsi divisioonan kakkospaikalle. Heidän peleissään näkyi ajoittain hyvää viisikkopeliä mutta pidän Penguinsia hieman parempana joukkueena. Rangersilla on maalivahtietu varsinkin, kun näyttää, että Tristan Jarry on sivussa sarjan kahdesta ensimmäisestä ottelusta.

Veikkaus tarjoaa tähän Pittsburghin jatkoon pääsylle kerrointa 2,06.

Colorado – Nashville

Predators voisi parhaimmillaan haastaa sarjan kärkipään joukkuetta Coloradoa puolustamalla hyvin. Colorado pelaa hyökkäyspelissään usein nopeasti ylös ja hyvä puolustaminen voisi tätä Avalanchen vauhtia hyydyttää. Nashvillen oma hyökkäyspelin organisointi ei silti välttämättä riitä pitkälle. Lisäksi Nashvillen tärkein pelaaja Juuse Saros kärsi runkosarjan lopulla loukkaantumisesta, joten se heittää myös varjon joukkueen menestysmahdollisuuksien ylle.

Minnesota – St. Louis

Luulen että tässä parissa pelataan tarkkaa peliä. Hyökkäyssuuntaan pelaaminen on melko simppeliä ja riskitöntä. Blues on kauden aikana pelannut enemmän kiekkokontrollityyppistä jääkiekkoa, joten heillä olisi myös kyky saada etua tällä osa-alueella. Jää kuitenkin nähtäväksi missä määrin Blues kiekkokontrollia pelaa tässä sarjassa. Pidän näitä joukkueita melko tasaisina.

Calgary – Dallas

Calgary oli vahva runkosarjassa. Heidän pelissään on tärkeää kurinalainen puolustuspelaaminen. Hyökkäys on heilläkin simppelimpää. Dallasia voisi kuvailla aika samankaltaisesti mutta lähtökohtaisesti Flames on vielä luokkaa parempi joukkue. Tähän sarjaan ei nykyisillä kertoimilla pelattavaa löytynyt.

Edmonton – Los Angeles

Tässä sarjassa kohtaavat hieman erilaiset joukkueet kuin valtaosa lännen pudotuspelijoukkueista. Kings pelaa aika ”eurooppalaista” jääkiekkoa, jossa näkyy kontrollilähtöjä ja trapia. Edmonton pystyy myös pelaamaan kiekolla mutta heidän pelinsä on nopeampaa kuin Kingsilla. Tässä parissa onkin mielenkiintoista nähdä, onnistuuko Kings hidastamaan pelin tempoa itselleen sopivaksi vai lähteekö se suosiolla Edmontonin vauhdikkaaseen peliin mukaan.

Pelitavallisesti uskon, että Edmonton on ennakkoon vahvoilla koska se pystyy nopeassa pelissään myös melko hyvään kiekolliseen peliin. Mielestäni Kingsin vahva kevät on perustunut paljolti siihen, että vastustajan kiekollisessa pelissä on ollut selkeitä heikkouksia, joihin Kings on päässyt iskemään. Siinä mielessä Edmonton on hankala vastus heille.

Vedonlyönti vihjeet

Carolina +0 @1,854, rajakerroin: 1,78, panos: 1,5/2,5

Tampa Bay jatkoon @1,97, rajakerroin: 1,88, panos 1,3/2,5

Pittsburgh jatkoon @2,06, rajakerroin: 1,9, panos 1,3/2,5

Kommentit (0)